Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Free XP

FeHnE

30 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak? linie Francusk? bardziej op?aca si? odblokowywa? za free XP ?

• TD Francja
      12
    • LT/MD Francja
      18

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ma do was pytanie odnośnie Free XP tzn czy warto odblokowywać inną linie np TD,SPG za Free XP czy lepiej iść w jedno drzewko. Chodzi mi o to że całe wolne doświadczenie bym oddawał na inne drzewko np TD. Warto ?

Opublikowano

Tzn powiem tak na HT z obecnie ARL 44 mam po 900-1400 XP za bitwę i że sporo mam Free XP prawie 5000 to pomyślałem że mógłbym cały ten XP oddawać na inna linie ? Co do TD Francja to jeszcze ani razu nimi nie grałem. A co byś mi bardziej polecał TD i LT/MD iść za free XP ?

Opublikowano

Powiem tak: LT'kiem za wiele w bitwie nie zdziałasz. Najwyżej wykryjesz, a ARTY i tak nie zniszczy tylu celów. Można za to dostać zwiadowcę. Ale trudno cokolwiek więcej(Okupant, Obrońca). Pomijając to że M5A1 Stuart'em dostałem Specka, ale on ma przyzwoite działo i pancerz. Sam też idę w francuskie LT, a to tylko ze względu na ELC AMX. II już nie pamiętam, III to mordęga, a IV to taka gorsza Matilda z hiperrykoszetuącym pancerzem z każdej strony.

TD to w miarę sensowny wybór. Może dostać większość odznak, dostaje też więcej kasy i XP'a za bitwę niż lekkie(wyjątki np. dobrze prowadzony ELC AMX), gdyż wali i rozwala, atakuje i broni. Ogólnie czołg bardziej wszechstronny. Nie idę w nie co prawda, bo dostaję takiej nerwicy przy RenFTAC... A wolnego nie chce mi się marnować. Potem jest (podobno)fajny czołg, taki mały słitaśny TD'ek.

Ale jak @up, wszystko zależy od twoich preferencji.

Opublikowano

Tzn mówię obecnie gram ARL 44 i jutro powinienem mieć AMX M4 45 i na ARL mam 800-1400 XP na bitwę więc nie jest najgorzej a TD Francuskimi nigdy nie grałem dla tego się was chciałem zapytać. A jako tako warto odblokowywać tym free XP inne drzewka ? Tzn TD, LT...?

Opublikowano

Polecam ci TD sam nimi gram a Ren.UE Jest taki (słitaśny :P).I ma mocne działo.

Pomóż biednym psom i kotom wejdż na www.pmiska.pl

Opublikowano

TD X się fajnie gra, bo ma tą zdolność zadania 2,5k obrażeń na magazynek. Niżej to francuskie TDki nie wyróżniają się niczym szczególnym (może poza tym, że są strasznie szybkie, ale czy to się w TD tak bardzo przydaje?). Bardzo przypominają mi TD niemieckie, bo szybkostrzelność mają przyzwoitą, a na wyższych tierach są przebijalne od przodu tylko w weak spoty (nie mówię tu o działach X).

Co do wydawania free xp to ja bym tak poszedł max do V tieru, bo później koszty odkrycia następnego czołgu są ogromne (sam mam około 80k free xp, a nie wydawałem na nic przez kilka miesięcy)

signature@501527218-Arthei@eu@106@0@1101garage@501527218@eu@0@321000@-1.png

Opublikowano

600-1000 no premium / 1000-1600 premium

Czyli na koniec warto czy nie warto wydawać tego free XP na inną linie ? Czy lepiej iść w jedną droge ?

Opublikowano

Jak koniecznie coś chcesz... Nie wiem. Ja przyjąłem taką strategię że drzewko ulepszam do V. Mam jeden czołg VI (Churchill7), i jak dojdę do ELC AMX, to będe nim tak długo rżnął Churchill7'ką, aż dojdę do BlackPrince(tj. VII). Jak dojdę, to ulepsze te V do VI. Potem VII do VIII. Potem VI do VII. Potem VIII do IX. Potem VII do VIII. Potem IX do X. Potem VIII do IX. Potem IX do X. To jest moja strategia.

I nie używam FreeXP do badania, wolę pograć każdym czołgiem. Np. gdybym zniechęcił się do VMedium3 (III), i postanowił gdzieś indziej zebrać FreeXP aż do Churchill'a(V), to bym nie odkrył mojego ulubionego czołgu - Matildy (IV tier). Więc FreeXP zachowuję do tej "głównej" linii rozwoju, tj. brytyjskie MT/HT. Ale to tylko moje postanowienie.

Opublikowano

No tak ale wraz nie odpowiedziałeś na moje pytanie :P Chodzi mi o to czy jest sens w ogóle za free XP odblokowywać inne drzewko ? Bo mam na myśli albo TD albo LT/MT tylko TD więcej zarobki XP i w ogóle, i jak jeszcze liczyłem ile potrzeba doświadczenia do V TD Francja to bez odblokowania V tieru ok 11000XP a do LT/MD bez odblokowania ELC AMX ok 97000XP.

Opublikowano

No tak ale wraz nie odpowiedziałeś na moje pytanie :P Chodzi mi o to czy jest sens w ogóle za free XP odblokowywać inne drzewko ? Bo mam na myśli albo TD albo LT/MT tylko TD więcej zarobki XP i w ogóle, i jak jeszcze liczyłem ile potrzeba doświadczenia do V TD Francja to bez odblokowania V tieru ok 11000XP a do LT/MD bez odblokowania ELC AMX ok 97000XP.

Chodzi mi o to, że mam "główną" linię rozwoju, i poboczne.

Nie odblokowywuje ich za FreeXP, tylko idę zwyczajnie. FreeXP zużywam na tą "główną" linię.

Jeśli chcesz to robić jak ja to: rąb ARL'em, kup kolejny z tego drzewka, rąb nim, kup jeszcze kolejny z tego drzewka, rąb nim...

A w międzyczasie normalnie(czyt. nie za FreeXP) badaj francuskie TDki i LT/MTki.

Opublikowano

Ja to robię tak. Kolejno badam czołgi z różnych drzewek np.: po opracowaniu T69 idę w is'a później w ST1 i tak dalej... Pamiętaj żeby nie opracowywać na raz np. 3 drzewek.

Opublikowano

600-1000 no premium / 1000-1600 premium

Czyli na koniec warto czy nie warto wydawać tego free XP na inną linie ? Czy lepiej iść w jedną droge ?

Z premium to przesadziłeś .

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

Na ARL 44 1700DMG As pancerny przed chwilką 1600 XP na premce 2400DMG 3 kile obrona bazy, snajper

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...