Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ilość punktów w lidze..

UpDaTeR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Dziś po tygodniowej przerwie zacząłem grać rankedy pierwszy raz na tym nowym systemie.. I mam pytanie gdyż wygrałem 4 z rzędu gdzie za każdy dostawałem maks te 17 punktów przegrałem jednego i odjęło 28. Co to do diaska ma być? Jestem w V dywizjonie na Srebrze i licząc takie granie jest niemożliwością wbicia złota. Licząc tak musiałbym wygrać z rzędu około 50 meczy przy czym nie wiem jak to jest wychodząc z dywizjonu gdzie 2 z 3 musi być win.

Pytanie na jakiej zasadzie przydziela te cholerne punkty.. Czas, surrend, staty? Miało zależeć od poziomu gracza a jak na razie widzę to gorzej niż w s2..

Opublikowano

Jak dla mnie ciężko trochę stwierdzić to,ponieważ wczoraj grałem premade,który jest w Gold V ja jestem aktualnie w Silver II wygraliśmy to ja dostałem 26 pkt. a on nie wiem nie pytałem go,ale jak potem grałem z ziomkiem,który jest też w Silver II i przegraliśmy to musiałem stracić 16pkt. bo zostało mi wtedy tylko 10.

Mi się wydaję,że może być tak: Grasz z lepszymi od siebie(są wyżej w rankingu,lidze itp.) to dostajesz więcej punktów i tracisz mniej po przegranej,a jak grasz z gorszymi od ciebie i wygrywasz to dostajesz mniej punktów,a jak przegrywasz to tracisz ich więcej.

Przykład:

Ty masz np. Silver I twoi sojusznicy sa w niższych dywizjach np. SIlver V przegrywasz to tracisz więcej punktów jak wygrywasz dostajesz trochę punktów,ale nie dużo no i jak się np syt. odwraca ty masz Silver V twoi sojusznicy są w Silver I wygrywasz to dostajesz więcej pkt. jak np. ja dostałem wtedy 26 przegrywasz to stracisz mniej

Nie wiem czy jak grasz solo to czy możesz trafić na ludzi,którzy są np. w Brązie no chyba,że miałeś kogoś Premade w teamie i u nich było tak,że jeden jest w Silver V(tak jak ty) a jego kolega jest np. w Brąz I-V i straciłeś więcej,ponieważ jesteś lepszy od tego co ma Brąz

To jest moje wytłumaczenie nie wiem czy może to być prawdziwe czy nie no,ale mój przypadek miał,że grając z lepszym od siebie dostałem 26pkt a jak grałem z równym i przegrałem to straciłem 16pkt.

Życzę powodzenia w lidze :)

SW5tYXRlb19fX2V1bmVfX181NjFfX19OVUxMX19fMl9fXzEwMF9fX1BvbGFuZC5wbmdfX181X19fM19fXzAwMDAwMF9fX3NvbG8=.png
Opublikowano

Grasz z lepszymi od siebie i wygrales dostajesz wiecej pkt, przegrales tracisz mniej.

Grasz z gorszymi od siebie i wygrales dostajesz mniej pkt, przegrales tracisz wiecej.

Riot o tym gdzies pisal

PitekKC_eune_58_4_logo.png

Opublikowano

ja juz 98pkt wbilem a na koncowce dostawalem za wina 6pkt albo 8. im blizej 100 tym mniej dostajesz

stasiu956.png

Nick z Battlefield 3: Stachu956

Nick w League of Legends: Cv8j

Nick z Need for Speed World: Cv8l

Nick z Call of Duty 4: Modern Warfare: Stachu956

Opublikowano

Ten nowy system jest gorszy od starego i teraz ciężej będzie awansować pomiędzy poziomami [silver->Golden->Platin itd.] ;/

Opublikowano

ja juz 98pkt wbilem a na koncowce dostawalem za wina 6pkt albo 8. im blizej 100 tym mniej dostajesz

Gowno prawda,dostalem raz 27za gre,bo tyle mi brakowalo,moglo nawet wiecej,a normalnie dodaje po 20-25 .

Liczy sie twoja gra/staty i czy masz lepszy team czy nie

sstwc.jpg

Opublikowano

@up Może i ciężej ale jak już wbijesz np złoto to już nie spadniesz :)

jak to nie spadniesz?

przeciez majac 0 pkt w tier 5 srebra i przegrywajac 3-4 gry z rzedu spadasz na tier 1 brązu...

Opublikowano

@up jak się nie znasz to się nie wypowiadaj pls z tierów nie da się spaść

ilość przyznanych punktów zależy od twojego teamu i od przeciwników już wyżej było napisane

Grasz z lepszymi od siebie i wygrales dostajesz wiecej pkt, przegrales tracisz mniej.

Grasz z gorszymi od siebie i wygrales dostajesz mniej pkt, przegrales tracisz wiecej.

WhatShouldIDo.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja za wygrane będąc w silver I dostaje po 4 ptk. Ziomek ostatnio przegrał to stracił 30.

Czyli żeby dobić do platyny musiałbym mieć jakieś 400 rankedow rozegranych i 300 wygranych haahsa xD.

Opublikowano

Ja za wygrane będąc w silver I dostaje po 4 ptk. Ziomek ostatnio przegrał to stracił 30.

Czyli żeby dobić do platyny musiałbym mieć jakieś 400 rankedow rozegranych i 300 wygranych haahsa xD.

Nie tylko tak zjebany system jest w I dywizji ja mam 60 pkt i za wygraną po 6 pkt

Opublikowano

Bo jeśli jest się w 1 dywizji czyli np. 1srebro i chcesz awansować do złota to im bliżej 100lp jesteś tym mniej ich dostajesz. Oczywiście tak dzieje się tylko w pierwszej lidze.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...