Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Streaming

Mixerr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dziś coś mnie chwyciło żeby włączyć streama(pierwszy raz chciałem po prostu sprawdzić czy się uda) udało się słyszałem ze z upload 2MB dam rade no i dałem :D w lol'a na grafie high daje rade bez problemu :D

a moje pytanie jest takie co głównie komputer zużywa podczas streamowania ? i dlaczego w niektórych grach mam czarny ekran na streamie np. War Thunder a np. w fifie mruga cały czas;/ i czy mogę użyć kamerki z laptopa jakos ? xD i słyszałem ze Open Broadcaster Software jest dobry do streamowania nawet lepszy od xsplit to prawda ?

Opublikowano

Podaj modele sprzętu (grafa, ram, proc, mobo, psu).

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Opublikowano

Wnioskuje, że masz laptopa

i czy mogę użyć kamerki z laptopa jakos ?

Podaj model. Ogólnie mozna przyjac takie cos, grasz na very high, stremujesz na medium/hign przy sprzecie z srednio-wysokiej polki

Pomagam w sprawach komputerowych

Opublikowano

na razie to nie ważne bo będę większość wymieniać jedyne co zostanie to GTX 660.Aktualnie 4gb ram ale mam zamiar kupic 8gb. Procek + płyte w najbliższym czasie kupie prawdopodobnie i5-3470 płyte się zobaczyjakas okolo 200-300 zł. A zasilacz Qoltec 520W jak dobrze pamiętem i na razie chyba zostanie. I jeszcze jedno pytanko jak widze na streamie to troche klatkuje a w grze mam 0 lagów stałe fps.

@up

Gram na kompie ale mam w lapku kamerkę i własnie pytam czy moge jakos ten obraz z kamerki wrzucić na kompa ?

Opublikowano

A ja się spytam z ciekawości do ludzi którzy w tym siedzą, czy istnieje już program co by encodował to na GPU czy nawet program do nagrywania jak fraps itp co by też korzystał z GPU czy nadal głucho w tym temacie ?

Opublikowano

A ja się spytam z ciekawości do ludzi którzy w tym siedzą, czy istnieje już program co by encodował to na GPU czy nawet program do nagrywania jak fraps itp co by też korzystał z GPU czy nadal głucho w tym temacie ?

Wydaje mi się, że jeszcze nie ma, poza zewnętrznym urządzeniem przechwytującym - AverMedia Live Gamer HD

TOP:

Do streama najlepiej brać coś z rodziny i7 np. 2700k i wykręcić na max'a dla tej sztuki. Przyda się też dobra karta graficzna np. HD7870/GTX660

Do przyzwoitej jakości trzeba mieć UP minimum 4MB/s.

Opublikowano

z tego co słyszałem i7 na razie sie nie opłacają a i5 3740 podobno jest na prawdę dobry :) Wie ktoś dlaczego w niektórych grach mam czarny ekran na streamie a u mnie na kompie normalnie wszystko działa;/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...