Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy mam dobry sprzęt ?

Filip59701

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciał bym się dowiedzieć czy winą, że mam bardzo mało FPS i nie mogę nagrywać frapsem, jest spowodowane procesorem.

Oto mój sprzęt :

Procesor: Amd Athlon II x4 605 ( 4 rdzeniowy )

Karta graficzna: Amd radeon HD 6450 ( 1024 mB )

Pamięć ram: 6 gB

Typ widnowsa: 64 bit

Windows: 7

Arcymistrz
Opublikowano

Wszystko jest dobre. Winą może być to, że chcesz nagrywać w dużej ilości FPS, albo twój komputer jest za bardzo obciążony.

Opublikowano

To znaczy? Jak to sprawdzić, chodzi mi oto że osiągam frapsem około 25-30 FPS, ale strasznie gra się spowalnia, również nie nagrywając np. Far Cry 3 mi laguje, bo fps spadają.

Opublikowano

25-30FPS to norma, więc czego Ty chcesz. Co do Far Cry 3 to nie jest tutaj dział FC3 tylko MC, więc pisz o problemach i z Minecraftem.

Opublikowano

Przydziel więcej ram do mc, powyłączaj wszystkie programy oprócz mc i frapsa i powinno działać lepiej. Sprzęt masz dobry więc looz.

Opublikowano

@adam200

Nie wiem jaki masz sprzęt, ale 30 fps max przy frapsie to nie jest norma i jeśli tyle wyciąga max, to na 100% ma lagi.

@top

Być może to wina sprzętu, wszyscy wiedzą, że athlony są słabe w porównaniu do intela, ale spróbuj wyłączyć aplikacje w tle typu gg/aqq, steam, torrent. Ile czasu masz postawionego tego windowsa? Druga sprawa to ustaw priorytet javy w menadżerze plików na czasu rzeczywistego.

35353.png

18703.png

32266.png

Opublikowano

A we Frapsie ustawiłeś chociaż te 60fpsów? Może być też tak, że podczas nagrywania nie wyrabia Ci dysk twardy i Fraps nie moze wszystkiego zapisać, więc spowalnia gre, by mieć mniej danych do zapisu.

Opublikowano

@adam200

Nie wiem jaki masz sprzęt, ale 30 fps max przy frapsie to nie jest norma i jeśli tyle wyciąga max, to na 100% ma lagi.

@top

Być może to wina sprzętu, wszyscy wiedzą, że athlony są słabe w porównaniu do intela, ale spróbuj wyłączyć aplikacje w tle typu gg/aqq, steam, torrent. Ile czasu masz postawionego tego windowsa? Druga sprawa to ustaw priorytet javy w menadżerze plików na czasu rzeczywistego.

Jak ustawić ten priorytet ?

Opublikowano

A we Frapsie ustawiłeś chociaż te 60fpsów? Może być też tak, że podczas nagrywania nie wyrabia Ci dysk twardy i Fraps nie moze wszystkiego zapisać, więc spowalnia gre, by mieć mniej danych do zapisu.

tak ustawiłem, a jak sprawdzić ten dysk i może go przyspieszyć?

Menedżer zadań -> procesy -> java PPM ustaw priorytet.

AA to zawsze ustawiam na wysoki.

Opublikowano

tak ustawiłem, a jak sprawdzić ten dysk i może go przyspieszyć?

AA to zawsze ustawiam na wysoki.

Dysku przyspieszyć nie możesz, ale jeśli masz dwa to poprostu zapisuj filmy na inny niż ten na którym jest system.

35353.png

18703.png

32266.png

Opublikowano

Jak ci to nie pomoże to już nic : www.mpcforum.pl/topic/421768-tutjak-wyeliminowac-zacinanie-sie-minecraft/

Opublikowano

może masz zbyt wolny dysk możesz sobie sprawdzić takim programikiem HD Tune Pro jest płatny ale masz wersje testowa

//Edit

download hd tune pro:

bit.ly/54liyI

Jeżeli nie jest to problem tylko z mc to napisz tu:

http://www.mpcforum.pl/forum/439-komputery/

może ktoś ci lepiej pomoże ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...