Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Stream(nie wiedziałem gdzie napisać :D)

Sprawiedliwy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od jakiegoś czasu próbuje zrobić stream z Lola lecz mam problem z programem do streamowania (Open Broad Software)

No i nie moge odpalic streamu na nim mam taki problem (ss) problemrr.png

Nie wiedziałem gdzie to napisać na forum wiec napisałem w dziale do jakiej gry chciałem to zrobić zapewne ktoś wie jak moge to naprawic

Na xsplicie wszystko zajebiscie tylko musze miec licencje do nagrywania gier za 50$ a narazie tylko testuje wiec chce za Free

T2xlajE0X19fZXVuZV9fXzI0NV9fX05VTExfX18yX19fMTAwX19fUG9sYW5kLnBuZ19fXzlfX19ub25lX19fMjExOUZGX19fc29sbw==.png

Opublikowano

Naprawdę angielski nie jest takim trudnym językiem...

1) Twój procesor nie jest zgodny z DirectX 10

2) Masz vistę bez włączonego "Platform Update"

3) Twoje sterowniki do karty graficznej są 'przeterminowane'

Opublikowano

jezu mam xsplita i streamowalem ale zeby streamowac gre trzeba ja dodac a to jest funkcja platna (potrzeba licencji) wiec tu jest lipa chyba ze znajcie jakies inensposoby streamu gry na xsplicie

Jeśli chcecie moge zapodać link na stream ale mówie lipa jest ;/

Naprawdę angielski nie jest takim trudnym językiem...

1) Twój procesor nie jest zgodny z DirectX 10

2) Masz vistę bez włączonego "Platform Update"

3) Twoje sterowniki do karty graficznej są 'przeterminowane'

Wiem co to oznaczy ale napisane jest jak mam temu zaradzić ( i czy wogule mozna ) na xsplicie moge streamowac nie mam zadnego bledu jak na OBS

T2xlajE0X19fZXVuZV9fXzI0NV9fX05VTExfX18yX19fMTAwX19fUG9sYW5kLnBuZ19fXzlfX19ub25lX19fMjExOUZGX19fc29sbw==.png

Opublikowano

Nie chce spamować czy coś ale... napisz do streamera :) do gimperra albo shusheia :)

Napisz np. do przygodowego na youtube ostatnio zaczął nagrywac na streamie Nick na yt trawn99
Opublikowano

@topic NA xplicie streamujesz ?

W lewym dolnym rogu xsplita powinny być dodatkowe opcje a w nich wybierz żeby zaznaczyc obszar ekranu jako kamera czy cos w tym stylu.

Zaznaczasz caly ekran i jedziesz .

@edit

(szybki tut jak to zrobic )

1. Włączasz splita.

2.Klikasz w lewym dolnym rogu Add*.

3. Nastepnie klikasz Add screen region... .

4. Powinien ci się włączyć tryb zaznaczania i zaznaczasz! (klikasz w lewym górnym rogu i przeciągasz do prawego dolnego (ew zaznaczasz okno jakieś ale jeżeli streamujesz na full ekranie to musisz porostu zaznaczyć cały ekran normalnie))

5. Po tym powinien ci sie pojawić screen na wyświetlaczu , łapiesz go za prawy dolny róg i rozciągasz na full.

Pzdr!

PS: Jak cos dalej nie działa to pisz mi na PW żeby nie robić jakiegoś zbędnego spamu.

mirajane_tag_by_raaims-d4f56kb.png

Komp:

Procesor: i5-4670k , Karta: Asus GTX 780 Ti , Płyta: ASRock H97 Perf. Cooler CPU: Raijintek NEMESIS

Opublikowano

dr 10 ? tzn ?

Directa ? no chyba oczywiste jak ciagle pracuje na kompie i gram w najnowsze F2P :D

zara ci podam całego mojego kompa ;]

Chociaż nie wiem po co ci to jak stream na xsplicie dziala tylko nie pokazuje gry (czarny ekran) a zeby dodac gre(add game) w xsplicie trzeba miec licencje o wartosci 50$

A na Obs chcialem sprobowac by slyszalem ze nie ma roznicy i jest troche bardziej przydatny jako FREE

Jeśli ktoś chce zobaczyc jakie mam problemy zapraszam na

http://www.twitch.tv 

i wpisac olej14

Mam słabą jakość bo nie ogarniam jeszcze xsplita itp ale stream jest byle jaki narazie ale jest :D

System operacyjny: Windows 7 Home Premium 64-bit Service Pack 1

Mikroprocesor Intel® Core i3 CPU M 370 @ 2.40 GHz

Ram 3 GB

Karta graficzna 1 NVIDIA GeForce GT 520M

Karta graficzna 2 Intel® HD Graphics

Karta dzwiekowa nie musisz sie interesowac ;]

Opublikowano

Najlepiej moim zdaniem wypada FFsplit ( Darmowy w 100%, coś jak Xsplit ) + dxtory jeśli chodzi o wydajność i jakość ;)

Tu masz przykład, co prawda ustawienia trochę chujowe były, bo mogłem lepsze ale jakość itd w miarę dobra:

http://pl.twitch.tv/noobzkillerl33t/b/362085992 ( Wiem chujowo gram :P ).

Opublikowano

Sprawdze kolo 19 bo czekam na zapis do turnieju w Lola :D pozniej sprawdze twoj stream co i jak

A ten Dxtory to nawet pomaga i dzieki niemu moge streamowac ale bym musial bym grac w Lola w okienku zamiast na fullscreenie i tu jest lipa ;/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...