Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytatnie] Lagi na lolu

jogi95

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Od piatku posiadam laptopa, wczesniej tez mialem 2 kompy, ale tamten byl kiepski, stary itp.

Sprawa wyglada tak, ze gdy oba chodza w jednym czasie, co jakis czas ping skacze od 200-500, co czesto powoduje, ze moga mnie zabic.

Lagi pojawiaja sie spontanicznie, wydaje mi sie ze w roznych odstepach czasu, ale jest to od minuty do 2.

Ruter livebox 2.0(podlaczony internet, telewizja i telefon) + lapek + moj stacjonarny komp.

Internet 6mb orange

nie jest to wina wi-fi, bo nawet jak oba byly na kablu to lagi nie ustawaly, a co za tym idzie nitk nie mogl sie podlaczyc pod moj internet.

wydaje mi sie, ze to tez nie jest wina mojego lapka, bo nawet po wylaczeniu antyvira(nortona) i po wylaczeniu wszystkich mozliwych update'ow nadal te lagi byly.

Komputer stacjonarny jest na w7, lapek na w8, jezeli to ma znaczenie, nie jest tez to wina kiepskiego lapka, bo lol chodzi plynnie, tylko te scinki, ktore nie wynikaja ze spadku fps, tylko od podskoku pingu.

Co najlepsze te lagi wystepuja na obu komputerach w tym samym momencie.

Jakies sugestie co by jeszcze sprobowac?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

masz to od niedawna ??? jak tak to wina Orange.

Spróbuj wyłączyć PMB w menedżerze zadań.

przeskanuj oba komputery może masz wirusa.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

To chyba wina riotu , Ja tak mam kolega też ...Uff a myślałem ze to mój net ..

Tez tak mam od piątku

.... ... .... ... ..... ....

.... ..... .....

.

Opublikowano

Ja też mam tak coraz częściej .. Tylko że ja mam notorycznie po 500 ping+ dochodzi do magicznych cyfr . 2018 ping ostatnio miałem. W moim przypadku jest to wina sieci albo wirusa. Mam sporo syfiastych programów a nie mam antywirusa. Lagi i wysoki ping u mnie bynajmniej można w 1 oczywisty sposób załatwić. Reset routera + kompa.

Opublikowano

powiem tak, lapka dopiero mam od 3 dni, a wczoraj lola zainstalowalem. mowie od razu zagram wreszcie z bratem, a tu takie cos.

notorycznie jak 2 kompy mialem odpalone na lolu to mi zwiechy na obu kompach co kilka minut wyskakiwaly, nie wiem czy to wina lola.

dzisiaj tez sproboje, moze to riot mial serwy zalagowane

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...