Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] jakiego adc poleciacie

unicornofgloom

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ezreal jest fajna postacią lecz czesto nefiona ma darmowego Flasha szybka farma Aoe Ulti na cała mape

"Celem wojny nie jest umrzeć za ojczyzne, tylko sprawić by tamci skurwiele zgineli za swoją" G.C.Patton

sygnatura22.jpg

2HardStyle2

Opublikowano

Caitlyn- duzy range, latwy harras jak i farma, trapy , dzieki E mozna przeskakiwac przez niektóre sciany, fajne ulti z duzym dmg lecz łatwe do zablokowania przez innych graczy przeciwnej drużyny

hahax.gif
Opublikowano

Thresh adc jest najlepszy :)

2 poprzednie konta zbanowane za multiacc, zakładam kolejne a nagle okazuje się że tamte zostały odbanowane a jedno z nich wyczyszczone z warnów. Planujecie na mnie kolejny zamach?

Opublikowano

Polecam zapoznać się z Tier Listą ADC

Miss Fortune przede wszystkim świetnie współgra z Black Cleaverem, a jej ulti nakładając błyskawicznie wszystkie cztery stacki sieje postrach w team figthach. Na linii jest to bardzo prosta do prowadzenia postać, która dzięki W+Q wygrywa większość wymian.

Caitlyn jest idealna w linii z Nunu - jest najszybszym pusherem turretów oraz idealnie nadaje się do counterinicjujących teamów + jako niesamowite narzędzie do poke'u.

Ezreal to klasa sama w sobie - mocny na linii, z silnym escape mechanizmem oraz globalnym ulti. Pomimo wielu nerfów jakie dostał na ryja dalej jest straszliwie mocny.

Opublikowano

Polecam caitlyn/tristane/koga, bo mają duży zasięg z AA. W early b. dobry jest ezreal i graves, a w late zdecydowanie Vayne, z jej niesamowitym AS i true dmg z W.

Opublikowano

Polecam Draven tylko że jest to postać dla graczy którzy mają świetny refleks ponieważ Q zadaje ogromny dmg i praktycznie nie zżera nic many jeżeli łapiemy toporki + skill W dodaje nam szybkości ruchu oraz ataku oraz skill E odrzuca rywala na bok i na chwilkę go spowalnia Ulti moim zdaniem najlepsze ulti jakie może być leci przez całą mapę podobnie jak u ez tylko że to gildii bije dwa razy jeżeli trafisz jak leci to rywala i jak od niego wraca :) Świetna postać. Tylko tak jak pisałem wcześniej trzeba mieć dobry refleks no i trochę nim pograć zanim go ogarniesz na 100%

1390144171-U592769.png

Opublikowano

IMO Caitlyn jest dobry adc - ten range kontruje wszystko :D

Trist dopiero na na lvl ult dorównuje zasięgiem, więc wcześniej nic ci nie zrobi.

Świetne ult, które po 75% feedzie zadaje tons of damage :D

"The only person you should try to be better than is the person you were yesterday."

Opublikowano

Draven - Dobry Ult , nie jest trudny.

Ezreal - Dobry Ult + teleportacja z E , tylko trochę go poogarniasz :D

Vayne - Postać kręcąca dobry DMG możesz zestunować przy kombinacji Q+E w ścianę.

Corki - Dobry ADC Tylko musisz nim trochę pograć nie jest taki prosty. :D

Ode mnie tyle ;)

Opublikowano

Corki obecnie wychodzi z mety, żeby zrobić dobry dmg musisz wskoczyć do teamfightu odpalić E i umrzeć od AOE

Tristana- z jej zasięgiem można robić barona zza ściany :D (rly)

Opublikowano

draven z farma jest swietny

stasiu956.png

Nick z Battlefield 3: Stachu956

Nick w League of Legends: Cv8j

Nick z Need for Speed World: Cv8l

Nick z Call of Duty 4: Modern Warfare: Stachu956

Opublikowano

Caitlyn - największy range ( jedynie tristana na 18 lvl'u ma większy), bardzo mocna w late, świetnie połączenie z Nunu, mały escape z E

Opublikowano

Najczęściej spotykane ostatnio ADC:

-Twisted Fate (raczej na ARAMie)

-Ezreal (osobiście nie podoba mi się on, ale masa ludzi nim gra)

-Vayne (świetny dmg)

-Caitlyn

-Miss Fortune

-Varus

Rzadziej widzę Ashe, Draven`a oraz Graves`a.

Opublikowano

tristiana jest zajebista, ostatnio się o tym przekonałem :) ma escepe, odepchnięcie, w skillach szybkośc ataku równą 90 % na 5 poziomie skilla, i do tego passyw który zwiększa range (nie wiem jak to dokładnie działa, czy zwięszka się z czasem, czy przez zabijanie creepow ) ale w late stoisz sobie zdala od tf'a mozesz nawet za ściana a i tak w nim uczestniczysz:)

a tak ogólnie lubie też MF i gravesa, tylko tymi adc grałem bo w sumie nie gram takimi postaciami ale dobrze mi się grało, jak na moją nieumiejętność :)

Opublikowano

Odpowiedni support do odpowiedniego adcarry/supporta

Jeżeli chodzi o temat to

Największy burst to maja Graves, Draven , MissFortune - z nimi najbardziej lubię grac na lini.

PS @down

sweetgrove12

To oznacza jak ważny jest support gdyż 70% wina zależy od supporta.

Opublikowano

Vayne, w late game dmg z dupy

Sivir- zarąbisty skill e i wogóle jakaś mocna jest

PS. @up ciekawe, że counterpickiem dla Caitlyn jest Draven, a dla Dravena Caitlyn

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...