Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomocy]Last Hity

Nyshix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakoś nigdy mi dobrze nie idą tzn potrafię last hitować ale jak biegam po wszystkich liniach to nie za bardzo mam kiedy i zazwyczaj w 30 minucie mam około 130 last hitów i wszyscy piszą ze to zle . Ma ktoś jakąś tabelkę ile powinienem mieć last hitow w jakiej minucie itd ?

ahri.png

Sygna by Nyshix

Opublikowano

teoretycznie powinnes mieć 10 na minute czyli przykładowo w 15 minucie 150 ale mysle ze jak bedziesz mial tak o 50 mniej niz minuty to bedzie okej czyli np 250 w tej 30 minucie :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

gdy w 12 minucie osiągniesz 100 last hitów to bądź z siebie zadowolony . ( ja tak mam :D ) .

VeyPl.png

Jeśli pomogłem, daj tego like

Opublikowano

W takim razie bierz postacie które mają najłatwiejszą farme np.

-Kha

-Morda

-Diana

-Olaf(przynajmniej według mnie)

Tymi postaciami praktycznie zawsze mam farme na zasadzie 30min - ok 290-300 farmy.

Opublikowano

jak masz problem z farmą na linii, to pobiegaj sobie po jungli i nadrabiaj neutralami koniecznie. Ja jak jestem na midzie, zawsze staram się biegać na 2 camp'y i cisnąć Ghosty (moje i wroga), ew. nawet i wolfy. Ja też miałem ten problem, po prostu bądź uważny i obserwuj miniony, a jak się nie wyrabiasz to bij też skillami czasem. Mordą do 10 minuty można spokojnie zrobić farmę zbliżoną do 100-120... Vlad też insta farmer

Opublikowano

Nie o to mi chodzi :) potrafię last hitować jak jestem na lini nie tracąc praktycznie żadnego creepa ale jak wygram linie to idę pomagać np botowi itd a wtedy nie mam jak farmić ;/ na high elo jakoś roamują nie tracąc za dużo farmy jak oni to robią ?

ahri.png

Sygna by Nyshix

Opublikowano

biją też mobki w jungli kiedy się da, po przyjściu na jakąś linię też zbiera się troche creepów, to samo jeśli trzeba odpushować inną linię to cały czas wpadają creepy.

Mi najlepiej farmi się junglerem, niekiedy mam najwięcej farmy z teamu (ostatnio ponad 330 farmy shenem w jungli), to samo top, jak masz aoe skille to farma leci jak z płatka i nie trzeba bardzo last hitować

Opublikowano

LH - z aa, musisz to wyczuć tak na oko poprostu, ma z 40-90 hp to bijesz, jak nie to czekasz aż się minionki poturbują bardziej i zwijasz farmę, ew. farmę można ładnie jechać ze skilla u np.veigara, bądź jak jest sporo LH do zrobienie za 1 razem :D

A co do tabelki, coś koło 10/15 minuty. ponad 130 powinno być na bank :)

Opublikowano

To:

Perfect_Creep_Score.png

Zauważ, że jest to PERFECT CS czyli co by było, gdybyś zbierał wszystko co do jednego creepa.

Na początek te 50 minionów do 10 minuty jest w miarę OK.

Potem powinieneś zbliżać się do poziomu 70-80 minionów w 10 minucie.

Mając te 100 w 10 minucie możesz uważać się za naprawdę dobrego w tym.

Po 10 minucie dziesięciokrotność danej minuty wyznacza DOBRĄ farmę. Należy jednak zauważyć, że po 15 minucie coraz ciężej efektywnie farmić, bo lanowanie zaczyna się tu kończyć (chociaż pamiętam grę w której lanowanie trwało około 35 minut - najlepsza gra jaką do tej pory miałem =D btw.).

wikmk9.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...