Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poszukuje pętli

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam szukam pętli która działa tak gdy kliknę J to uruchamia się pętla ale gdy drugi raz kliknę J pętla się stopuje i tak cały czas :)

Opublikowano

możesz użyć Do Until<taki chuj>

albo bawić się w While i zmienne które dodają np.1 i powiedzmy wtedy pauzuje a jak znów naciśniesz to odejmuje 1 i coś tam ci się robi

1375799776-U359635.jpg

Opublikowano

HotKeySet("{end}", "st")
Global $zmienna = 1, $pauza = 0
Func st()
If $zmienna Then
$zmienna = 0
consolewrites("Bot zatrzymany")
Sleep(300)
While Not _IsPressed("23", $hDLL)
If $zmienna = 1 Then
ExitLoop
EndIf
WEnd
consolewrites("Wstrzymano pauze bota")
Else
$zmienna = 1
EndIf
EndFunc   ;==>st

ja takiego czegoś używam, zmien tylko ispressed i hotkeyset na J

Opublikowano

@up

no jak to kurwa nie działa, jak działa

musisz zrobić to co napisałem aby dopasować to pod siebie, prosisz o same gotowce, i przydałoby się abyś zrobił coś od siebie

Opublikowano

gdy ten kod nawet bez konfiguracji wkleję do autoIt to wyskakują błedy dokładnie przy tych linijkach

While Not _J("23", $hDLL)

Gdy skonfiguruje bota to samo ...

Opublikowano

ale ty mnie źle rozumiesz nie to że ja się nie staram ale zrozum że ja chodzę do gimnazjum i też muszę się uczyć i staram się jak mogę a sądzę że osoby takie jak ty czasem pomogą ;)

Opublikowano
$enabled = False
HotKeySet("j","reverse")
While True
While $enabled
;; tu wpisz co ta pętla ma robić
WEnd
Sleep(100)
Wend
Func reverse()
$enabled = NOT $enabled
EndFunc

Opublikowano

Działa thx + 10 like :DD !!! a jeszcze 1 pytanko jak zrobić żeby to nie robiło się w pętli?:) za tą odpowiedz kolejne 10 like :DD!!!

Opublikowano

Pętla jest po to żeby program się nie wyłączył.

Tzn. musi cokolwiek robić.

Jak nie chcesz żeby nic robił to daj tam tylko Sleep(100)

Opublikowano

Można i bez pętli, daj tu na jej miejscu cokolwiek(jakieś ruchy myszką itd, niekoniecznie w pętli, ale odpowiednio długie):

HotKeySet("p", "_pause")
Global $pause=False

while 1;zamiast tej pętli możesz dać coś innego
Send("s")
sleep(100)
WEnd

Func _Pause()
$pause=Not $pause
while $pause
Sleep(10)
WEnd
EndFunc

Law of Revelation: The hidden flaw never remains hidden.

Opublikowano

gdy ten kod nawet bez konfiguracji wkleję do autoIt to wyskakują błedy dokładnie przy tych linijkach

While Not _J("23", $hDLL)

Gdy skonfiguruje bota to samo ...

japierdole.jpg

Czy wiesz co oznacza znak $? A czy wiesz co się dzieje, gdy ma być użyta zmienna, która nie została zadeklarowana? Ile to będzie 2+x? Jak będziesz wiedział to zacznie to działać.

BTW co to za funkcja _J? Chyba o czymś takim jeszcze nigdy nie słyszałem. Rada odemnie - funkcja nieistniejąca nie zadziała.

Druga rada - jeśli szukasz kogoś, kto zrobi wszystko za Ciebie, to mógłbyś się postarać i zajrzeć do regulaminu, żeby dowiedzieć się jak nazwać temat http://www.mpcforum.pl/topic/593365-regulamin-lokalny-dzialu-autoit/#entry4263407

Wyobraź sobie, że ja nauczyłem się AutoIT i paru innych rzeczy mimo, że jestem w gimnazjum. Już nie mówię o Phoenixie, bo On to mógłby i w szkole w zeszycie programować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...