Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pointery

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka!Mam takie pytanie jak sie tworzy pointery?Mianowicie chodzi o to ze chce hacknac taka kapsule w grze MicroVolts wygrywa sie tam rozne itemy.Jeden koles na jednym forum pisal ze uzywajac pointerow musimy zmienic wartosc wymagana do uzycia tej kapsuly np.990 rt musimy zmienic na 0 potem gdy po paru milisekundach to sie zmieni znowu na 990 to spamimy button.Wiem ze to jest po stronie clienta wiec da sie jej uzyc za darmo.

nostaleh.png
Opublikowano

pointerów się nie tworzy, tylko znajduje

niektóre programy czy gierki mają zabezpieczenia.

Aczkolwiek, nie zawsze trzeba szukać pointerów. Jeśli napiszemy haxa pod injekcję DLL to wtedy wystarczy że:

1. Znajdziemy adres interesującej nas wartości w CE

2. W naszej DLLce jakąś funkcją zdobędziemy base addres procesu

3. odejmiemy od wyszukanego adresu baseaddress

4. dodamy do baseaddressu to co nam zostało

i potem wystarczy stworzyć wskaźnik o odpowiedniej wartości na uzyskany adres.

Brzmi to trochę bezsensownie, ale działa. Przykład: Zrób takie coś pod M$ pasjans na WInXP i będzie działać, sprawdzałem.

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

Tylko znalazlem ten pointer zmienilem na 0 i nie wiem dlaczego nie dziala spamilem przycisk chyba 50 razy i dziwi mnie to ze nie zmienia sie na adres 990 w ciagu paru milisekund

nostaleh.png
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Tak capsule nie oszukasz. Cena zakręceia jest po stronie serwera i mimo że zmieniasz w kliencie to i tak nic ci to nie pomoże.

2vnrryq.png

Pamiętaj o naciśnięciu przycisku lubię to kiedy ktoś ci pomoże! ;D

2974969666.png

Opublikowano

Tak capsule nie oszukasz. Cena zakręceia jest po stronie serwera i mimo że zmieniasz w kliencie to i tak nic ci to nie pomoże.

Dżizes możesz nie odkopywać starych tematów już wiem że nie można tego zrobić .....

nostaleh.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...