Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ból kręgosłupa ;<

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Mam problem, bo od dłuższego czasu strasznie boli mnie kręgosłup. Uprawiam koszykówkę, prowadzę aktywny tryb życia, ostatnio dodatkowo zacząłem chodzić na basen. Codziennie robię ćwiczenia na wzmocnienie kręgosłupa, ale jak widać one wgl nie pomagają ;< Czy mam z tym iść do lekarza ? Bardzo przeszkadza mi to na codzień, bo jestem zawodnikiem podkoszowym a nie mogę nawet dobrze powalczyć o piłkę na tablicy bo od razu łamie mnie w pół. Proszę o jakiś zestaw ćwiczeń do wykonywania w domu, może będą skuteczniejsze niż te, które robiłem wcześniej.

PS: Dodam że wcześniej robiłem a6w oraz trening na wyskok <przestałem z powodu tego bólu>

Z góry dzięki za pomoc ;)

“Zwycięzca to ktoś taki, kto jest świadom talentów, które dostał od Boga i zaharowuje się by te talenty przerobić na umiejętności, których użyje do osiągnięcia wyznaczonych sobie celów”

Opublikowano

Najlepiej porozmawiać z jakimś rehabilitantem, popytaj czy ktoś zna jakiegoś lub po prostu do niego pójdź. Ćwiczenia zależą od bolącego odcinka i wady pleców dlatego przez internet nikt Ci raczej tego nie doradzi :(

Opublikowano

Przy wykonywaniu a6w pojawiają się bóle kręgosłupa, więc to zapewne tym jest spowodowane. Ja po skończeniu a6w nie mogłem spać w nocy z powodu bólu, przeszło po tygodniu. Sauna, masaże, basen.

Opublikowano

Mnie bolał kręgosłup i lekarz skierował mnie na prześwietlenie, wynikło tylko tyle, że mam krzywy kręgosłup... B) Także lekarze niewiele pomogą... Odpocznij sobie jakiś czas od treningów, jak nie przejdzie to w tedy zacznij kombinować ;)

Opublikowano

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, jutro ostatni mecz bo jedziemy z kumplami na turniej w kosza a potem zrobię sobie wolne ;> Ale do lekarza chyba i tak pójdę profilaktycznie, może poleci mi jakiegoś masażystę czy coś ;) Jeszcze raz dzięki.

“Zwycięzca to ktoś taki, kto jest świadom talentów, które dostał od Boga i zaharowuje się by te talenty przerobić na umiejętności, których użyje do osiągnięcia wyznaczonych sobie celów”

Opublikowano

tez tak czesto mialem jak gralem w kosza.

masarzysta pomogl

Uwaga! Konkurs! Uwaga!
Do wygranie lajki. Co musisz zrobić? Proste
Umieść link do mojego profilu w tym temacie:
KLIK

A każdy post z linkem wynagrodzę lajkiem!

IU4Be.png

• 4 lata później...
Opublikowano

Z kręgosłupem nie ma żartów. Dobrym wyborem była by fizyka u jakiegoś dobrego fizjoterapeuty, masażysty. Może za bardzo go obciążasz ćwiczeniami na wzmocnienie pleców? Z basenu nie rezygnuj, ponieważ jest to bardzo dobre dla naszego organizmu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...