Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]Najmocniejsze picki na dane pozycje

isarow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Grając rankedy zauważyłem, że sa na dane pozycje picki, które mogą łatwo wygrac linię. Chciałbym w tym temacie zapoczątkować dyskusję takich picków

Top:Garen, Cho'Gath, Yorick, Olaf.

Te postaci dosłownie same wygrywają linię, bardzo ciężko jest przeciwko nim wygrać. Yorick po kupieniu łzy bogini ma nieziemski harras, Garen, Cho i Olaf są tankowaci jednocześnie zadają duży dmg.

Jungle: Jax, Kha'zix, Lee Sin, Nocturne

W jungli wszystko zależy przede wszystkim od umiejętności gracza. Jax ma bardzo mocny late game, Lee Sin ma dużą mobilność i bardzo mocne ganki, Kha'zix też jest dosyć mocny. Nocturn ładnie czyści jungle dzięki pasywce, posiada slow'a i fear'a. Te postacie w dobrych rękach mogą sporo namieszać i pomóc sojusznikom, którzy przegrywają swoje linie.

Mid: Fizz, Kassadin, LeBlanc, Lux, Mordekaiser, Talon.

Fizz, Kassadin i Mordekaiser mają kolosalny dmg w mid/late game. LeBlanc ma przegięte early. Co do Lux i Talona wszystko zależy od gracza. Lux bazuje na skill shotach, ale na combo z ignite'm potrafi zabić przeciwnego midera. Talon ma silence i duży dmg.

AD Carry: Corki, Draven, Ezreal, Graves, Miss Fortune, Vayne.

Co prawda tych AD Carry nie ma zbyt dużo, a ja tutaj wymieniłem ich sporo. W kwestii adc najwięcej zależy od gracza i od jego supporta. Corki, Ez i Graves mają dosyć mocne early, escape. MF w dobrych rękach robi miazge(2 aoe spelle). Vayne i Draven mają mocne late.

Support: Nunu.

Support ma duży wpływ na gre tylko w early, jednak nunu jest warty uwagi. Harras z E, as z W, tons of damage z ulti. Jak dla mnie najlepszy support jeśli gra nim dobry gracz.

Jeśli waszym zdaniem coś pominąłem, lub po prostu macie inne zdanie, wyraźcie swoją opinię.

Opublikowano

Ile grasz w LoLa?

Nie ma czegoś takiego jak najmocniejszy pick.

Support ma być dobrany pod ADC lub odwrotnie.

Słyszałeś kiedyś o kontrowaniu przeciwnika? ;)

Żeby nie dostać warna od tych cudownych moderatorów za spam to napiszę.

Mid: Soraka

ADc: Annie

Top: Draven

Jungle: Karthus

Support: Teemo

Pozdrawiam Cię serdecznie.

2 poprzednie konta zbanowane za multiacc, zakładam kolejne a nagle okazuje się że tamte zostały odbanowane a jedno z nich wyczyszczone z warnów. Planujecie na mnie kolejny zamach?

Opublikowano

Więc tak.

Na yoricka wziąć cho i ma w dupe.

Na cho wziąć irelie

Irelia wymiata wszystko na topie

Lee sin dobrze sobie radzi

Jax też ostro daje rade.

Garen jest dobry.

Na jungli:

Lee sin - ta mobilny

Olaf - łatwo czyści jungle i dobrze się potrafi odpalić na ganku

Xin - zaje bi ss ty jungler i ganker.

nie będę wypisywać więcej

<>

Opublikowano

Więc tak.

Na yoricka wziąć cho i ma w dupe.

Na cho wziąć irelie

Irelia wymiata wszystko na topie

Lee sin dobrze sobie radzi

Jax też ostro daje rade.

Garen jest dobry.

Na jungli:

Lee sin - ta mobilny

Olaf - łatwo czyści jungle i dobrze się potrafi odpalić na ganku

Xin - zaje bi ss ty jungler i ganker.

nie będę wypisywać więcej

Irelia zmiata wszystko na topie ? Dasz jej Rumble albo Elise i jest niczym

Opublikowano

Na elo 1450-1500 powiem ze czesto jest master yi na midzie,na topie cho dominuje,ew.panth czy garen.

Na midzie procz mastera,kha zix

Na jungli hmm lee,

Na bocie miss fortune,graves i ez.Z supportow leona,taric,lulu.

sstwc.jpg

Opublikowano

Irelia zmiata wszystko na topie ? Dasz jej Rumble albo Elise i jest niczym

nie trafiłem na elise która zniszczyła by irelie, a grałem dość dużo razy

<>

Opublikowano

Nikt nic o Sonie nie napisał, a wg mnie ona jest najlepszym supportem.

Na ADC jest dużo Cait i MF, Ez zaczyna wypadać z obiegu.

Na jungli Nocturne'a dopisz.

Reszta ok.

elhant.jpg

Sygna by WaseR

Opublikowano

Na top'a jeszcze riven jest dobra.

Na mid można by było dodać Annie, który z dobrymi itemami i farmą ma epicki damage.

Support według mnie Sonę mógłbyś dodać.

W Jungli dobrze radzi sobie Warwick, bo od 6 lvla bierze całą junglę bez skilli.

Reszta się zgadza ;)

Minus.png
Opublikowano

Taaa.

Na top'ie Riven wymiata.

A i wszyscy zapomnieli o Kennenie na mida...

Haras z Q(dobry dmg) + Dobicie z W + jeszcze 1 skill=Stun

Op Ulti rozawla tf'y

Opublikowano

@up, oczywiście, że kennen rozwala tf swoim ultem i jednocześnie jest pierwszym focusem ;)

Według mnie najlepszym pickiem na :

Supporta : Janna - rozwala tf swoimi skillami

Adc : Vayne - miażdzy w late

Apc : Morderkaiser - w early dość słaby, ale jak zbuduje już rewolwer to będzie tylko z górki

Jungler : Nocturn - szybka jungla, długie pozostanie w niej, świetne gangi (Q +E, można dodać jeszcze R na początku) wytrzymały i dość spory dmg

Top : Kayle - swoim Q+E potrafi zadać dużo bólu przeciwnikowi, a na dodatek potrafi się leczyć.

Opublikowano

Jak widze te picki to mnie ściska o.O na 800 elo tak grają "kassadin op late early i mid i ogulnie jest ope"

Z tego co często widze [platinum dywizja 2-5]

top: xin zhao, katarina nidalee

mid: kayle, nidalee, eve, khazix

jungle: vi, xin, cho'gath

bot: mf, ezreal, graves

taric, bc, sona, lulu

Dla mnie największym stomp'em jest lulu i xin, ale co ja tam wiem, niech sie wypowiadają ludzie z 17 pułku, 14 dywizji brązu.

Opublikowano

Top: Rumble - Dobry Rumble nie do skontrowania :s

Jungle: A ktoś zapomniał o Hecarimie? Wjazd na szarży i duchy 1 sekunda na orient. Ktoś ucieka to jeszcze ulti na szczene.

ADC: Kog'Maw? Ulepszyli mu ulti, że bije z ad to kosi harasem, w lejcie lepszy nawet od vayne.

Support: Sona OP. Większy dmg od MF (własne przeżycia :))

Pomagam w sprawach komputerowych

Opublikowano

Ile grasz w LoLa?

Nie ma czegoś takiego jak najmocniejszy pick.

Support ma być dobrany pod ADC lub odwrotnie.

Słyszałeś kiedyś o kontrowaniu przeciwnika? ;)

Żeby nie dostać warna od tych cudownych moderatorów za spam to napiszę.

Mid: Soraka

ADc: Annie

Top: Draven

Jungle: Karthus

Support: Teemo

Pozdrawiam Cię serdecznie.

Ja otworzyłem temat do dyskusji, jeśli tak grasz to twoja sprawa. Ogólnie ten temat jest po to, aby dyskutować jakie picki najlepsze są na dane pozycje w obecnej mecie.

Opublikowano

NIE MA KUR** najelpszych postaci

co do tematu . dałeś tylko twoje propozycje dobrych twoich zdaniem ale co jak np na twoich dorych topperów pojdzie koleś z 2500 elo i cie rozwali . soraką ? każda postać jest dobra lol zbalansował wszsytkie dobrze każda ma jakąś wade i zalete jeśli umiesz np grać dobrze soraką to nie bedziesz miał problemu z dariusem :D to tylko przykład.

xmMfHrm.png
Opublikowano

Riven najlepszy solo top moim zdaniem , ADC wg mnie caitlyn i ashe , vayne tez moze byc . MID - fizz , annie , Jungla . Udyr i lee wg mnie najlepsi. I supp - coś z cc typu leona , taric ze stunem , ali z q i e ... Sona jest slaba w late prawie nie pomaga tylko ultimate sie przydaje.

Opublikowano

moje ulubione picki

top-darius, pantheon

mid-fizz, kata, veigar

jungle-ww

bot-draven

support-Alistar

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

Top: Jak to piszecie

Yorick dostaje cho i jest niczym

Cho dostaje irelie i jest niczym

Irelia dostaje olafa i jest niczym

Olaf dostaje teemo i jest niczym

Teemo dostaje Vlada i jest niczym

Mogę tak wymieniać cały dzień

Jungla :

Lee sin : Jak nie zrobi z 4 ganków z killem w early to może wyjść bo nic robić nie będzie

Xin : Jeżeli nie potrafi przewidywać gdzie jest teraz jego przeciwnik aby mu dobrze kasować jungle i mieć szybkie ganki też jest niczym.

Jax : To już nie ta meta nie jest już taki dobry w jungli

Kha : TO JEST MIDER NIE JUNGLER.

Mid:

Najlepiej pickować Off tanków gra się nimi na midzie najlepiej

Wukong : Ciężko go skontrować tylko z kassadinem może mieć problem

Lee sin : To samo ale ze Swainem Luxą z postaciami z CC

Talon : Tylko dobry na kassadina

Kha : Dobry na wszystko

ADC :

Adc można grać bez problemu na kontrę

Support :

Najlepsze duety

Vayne+NUNU

SONA + MF

LEONA + GRAVES

CAIT + soraka

Leona + EZ

Blitz + graves

1396292564-U784394.png
Opublikowano

co do tematu . dałeś tylko twoje propozycje dobrych twoich zdaniem ale co jak np na twoich dorych topperów pojdzie koleś z 2500 elo i cie rozwali . soraką ? każda postać jest dobra lol zbalansował wszsytkie dobrze każda ma jakąś wade i zalete jeśli umiesz np grać dobrze soraką to nie bedziesz miał problemu z dariusem :D to tylko przykład.

Wez wyjdz, nie ma porównania jak na topie masz olafa a w enemy masz teemo. Fakt, są kontry, ale kontrolując przeciwnika nie możemy zapomnieć o przydatności w teamie.

Opublikowano

Żeby przegrać Dariusem na Sorake na topie trzeba być naprawde słabym graczem. W obecnej mecie picki są bardzo ważne.

Co do offtankow na midzie, dobrze sprawdza sie Pantheon. Z ulti bez problemu możemy gankować top i bot. Panth w early 2 razy na W>E>Q ściąga przeciwnego midera.

Opublikowano

top : elise

mid : talon

jungle : lee sin

bot :vayne + nunu / greaves + sona/leona

irelke głupim wukongiem niszczysz.

dariusa niszczysz wszystkim jak umiesz grac ..

Opublikowano

Mid - talon , lee, kata

Top - jax, riven, ogolnie ja lubie postacie mobilne ale na tej lini sporo zalezy od picknietego jubglera i przeciwnego solo topera.

Jungle - amumu, lee sin, olaf, oni szybko czyszcza jungle i maja dobre ganki

Adc - cait niszczaca zasiegiem, vayne dla odepchniecia i true dmg, ez ktory jest bardzo mobilny i ma aoe ult, czy graves ktory jest twardy i ma aoe spelle

Support -nunu, zyra, blitz, sona, ew. morgana

Ten pierwszy moze sporo zdzialac w tfach swoim ultem a na lini daje spory boost adc, zyra ma sneara i roslinki co daje tak wielkie mozliwosci naszemu adc na zdobycie killa, a w trudnej chwili uratujemy go ultem, blitz co tu duzo mowic; jeden blad przeciwnika i sciagniecie + podrzut =kill dodatkowo silence w tfach, teraz ta ostatnia sona, na lini moze zapewniac adc sustain leczac go czy dodawajac mane, w trudnych sytuacjach dodac speeda by dogonic kogos lub uciec + aoe stun w tfach.

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...