Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Efekty przedmiotów.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z efektami przedmiotów, chodzi o efekty lizaków, ppk itp, dodałem je pod nazwami buff1 buff2 itd...

Teraz gdy wpisuje na chacie (buff1) ładnie się efekt wyswietla, ale po dodaniu questa do wskazanego przedmiotu nic sie nie dzieje ;p

w sysser klient jest to:

0203 00:22:50606 :: Unknown Server Command Buff2 | Buff2

Co trzeba zrobić aby wszystko było ok, za pomoc daje +++ .

2421404553.png
Opublikowano

Pokaż tego questa. Jakiej funkcji użyłeś?

PS. Zły dział, nadaje się bardziej do problemów z językiem .lua (czyli questy oraz diffy).

Opublikowano

Nie, jest to problem ze stroną clientową. Tam gdzie jest def ServerCommandBuild (jakoś tak), gdzie wpisywałeś np. "buff1" :self.buff1, zmień napis buff1 na b1.

Mam nadzieję że będzie działać

Pozdrawiam

zf0m.png

LINK DO PREZENTACJI (KLIK)

Nic dodać, nic ująć.

Opublikowano

Nie, jest to problem ze stroną clientową. Tam gdzie jest def ServerCommandBuild (jakoś tak), gdzie wpisywałeś np. "buff1" :self.buff1, zmień napis buff1 na b1.

Pozdrawiam

Yyy a teraz mi powiedz co to za różnica :)

Opublikowano

Pozdrawiam

Też nie wiem jako to będzie różnica :D

Quest podstawowy:

quest effect_item begin

state start begin

when 71135.use begin

cmdchat("Buff")

end

when 71136.use begin

cmdchat("Buff2")

end

end

end

2421404553.png
Opublikowano

Nie zablokowałeś tego wgl w uichat :D? Lool ;s Sprwadź czy w bazie item ma type/subtype 10/18. Jeśli nie to pewnie coś zje*ałeś dodając to do roota :P

11573538277329494069.gif

Opublikowano

Nie zablokowałeś tego wgl w uichat :D? Lool ;s Sprwadź czy w bazie item ma type/subtype 10/18. Jeśli nie to pewnie coś zje*ałeś dodając to do roota :P

Nie blokowałem, bo po co mam to teraz blokować ?, chociaż mam pewność ze efekty działają, w item proto mają te pierscienie 16 \ 2 . bo zakładają się na te dodatkowe sloty :P

2421404553.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...