Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Symfoniczny i gotycki metal.

grzesssiu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak więc co o nim sądzicie? Jakie są wasze ulubione zespoły,kawałki i wokaliści?

Dlaczego właśnie ten rodzaj muzyki słuchasz i co Ci się w nim najbardziej podoba?

W temacie tym można dodawać wasze ulubione nutki albo te które

ostatnio wpadły wam w ucho

;)

uprzedzając sytuację proszę o nie wypowiadanie się

w tym temacie przez osoby niesłuchające tej pięknej muzyki

:)

HBV27j.png

Opublikowano

Toć chyba oczywiste, że w tej kategorii króluje Nightwish.Therion, Rhapsody, Sirenia to tysz w pewien sposób legendy ;p.

1364561328-U384748.png

sygna by b4rt4z

Opublikowano

Toć chyba oczywiste, że w tej kategorii króluje Nightwish.Therion, Rhapsody, Sirenia to tysz w pewien sposób legendy ;p.

Ja bym do tego dodał jeszcze Epice, Within Temptation i Tristanie :)

Btw. Co sądzisz o Nightwish'u z Anette?

HBV27j.png

Opublikowano

Nie słucham metalu, ale Nightwisha mogę słuchać non stop. Czasami nawet na cały dzień dopada mnie "sydrom zapętlania jednego wykonawcy".

rydah for life

Opublikowano

Nightwish, Therion i Within - słucham od dawna :)

Jeśli chodzi o Nightwish, to zdecydowanie wolę głos Tarji. Aczkolwiek utwory z nowszych płyt również są ciekawe.

Może ktoś z Was polecić coś fajnego? :P

#don't care

Opublikowano

Jedna nutka z Anette mi się podoba i jest nią "the poet and pendulum" - kozak nuta.

Całej reszty w wykonaniu Anette niestety nie mogę przetrawić.

Jeżeli chodzi o polecenie czegoś to posłuchaj np. tego

http://www.youtube.com/watch?v=WgRGAkchn84

(lubię tą nutkę, taka melancholijna)

no i jeszcze polecam Epice.

Tutaj masz demka nutek acapella z najnowszej płyty.

(podałem filmik do "muzyki bez muzyki" żeby było Ci łatwiej ocenić ten piękny głos <3)

HBV27j.png

Opublikowano

Polecam zespół Children of bodom (melodic death metal, power metal, death metal, speed metal, heavy metal, Symphonic Metal) po prostu zajebistość

damjian.png

Opublikowano

Polecam zespół Children of bodom (melodic death metal, power metal, death metal, speed metal, heavy metal, Symphonic Metal) po prostu zajebistość

Children of Bodom gra dobrze ale nie można tego zaliczyć do symfonicznego ani gotyckiego metalu :)

To jest już raczej coś podchodzące pod death/speed metal ;)

HBV27j.png

Opublikowano

Nie trawię Metalu i wszystkiego co się kojarzy z glanami i długimi włosami u mężczyzn.

Opublikowano

Nie trawię Metalu i wszystkiego co się kojarzy z glanami i długimi włosami u mężczyzn.

Akurat tutaj rozmawiamy o metalu symfonicznym który jest śpiewany w większości przez kobiety z pięknymi wysokimi głosami :)

Założę się o stówę że nie słyszałeś nigdy wyżej wymienionego gatunku i mylisz go z ostrym metalem tzn. black, death czy też trash.

HBV27j.png

Opublikowano

3pica jest cudna <3

Uwaga! Konkurs! Uwaga!
Do wygranie lajki. Co musisz zrobić? Proste
Umieść link do mojego profilu w tym temacie:
KLIK

A każdy post z linkem wynagrodzę lajkiem!

IU4Be.png

Opublikowano

Nie przepadam za Nightwishem, ale Evanescence i Within Temptation uwielbiam.

Dlaczego nie lubisz Nightwisha? :)

Teraz Nightwish to całkiem inna muzyka niż kiedyś ale posłuchaj starszych kawałków :)

@topic

Która wokalistka jest waszym zdaniem najbardziej urodziwa? :D

HBV27j.png

Opublikowano

Ogolnie raczej slucham klasykow...

No ale tak mi jakos przypadlo do gustu - raczej slabo z moim " rozroznianiem " muzki , ale to nie zmienia faktu ze lubuje w rocku/metalu < tak chodze w glanach i dobrze mi z tym > xD

3KIpGJ1.gif

Opublikowano

@up

To nijak nie pasuje do wyżej wymienionego gatunku :D

@topic

Macie tutaj koks nute :D

Przy okazji temat pójdzie troszkę do góry a nóż widelec znajdzie się jeszcze

ktoś słuchający tej pięknej muzyki i zaszczyci nas swoim postem :)

HBV27j.png

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Jeden drugiego brzemiona noście i tak wypełnijcie prawo Chrystusowe.

Co Ty gościu ćpasz? To temat o muzyce a nie o jakiś brzemionach i prawach Chrystusowych.

Nie sądzę żebyś tutaj znalazł rozmówców.

@topic.

Co sądzicie o nowym albumie Tarji Turunen?

Tarja_Colours-In-The-Dark_Special-Editio

Jak dla mnie album wyszedł ciut słabo a przynajmniej mogłoby być lepiej. Nie do końca tego oczekiwałem bo głos Tarji nie został tak pięknie wyeksponowany jak w starszych nagraniach. Może za bardzo się napaliłem po przesłuchaniu "Victim of ritual" i sądziłem że reszta płyty będzie w podobnym klimacie. Pierwsze cztery nutki są w pytkę ale reszcie brakuje tego "czegoś". Uwielbiam jej wysoki głos ale niestety nie zostały wykorzystane tutaj do końca możliwości wokalne Tarji i brakuje "wysokich partii" (czy jak tam to określić).

Więc zapraszam do dyskuji. Jakie jest wasze zdanie na temat nowego albumu Tarji? ;)

HBV27j.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...