Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zacinanie się ! Pilne !

Sir Manieek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, gram sobie normalnie w MC i nagle zacina mi się dźwięk i wyskakuje czarny ekran a na środku w niebieskim prostokącie (około 2cm dł. i 5cm szer.) są różne napisy, za każdym razem inne... Nic z tym nie mogę zrobić. Pojawia się to co około 2min. i muszę wtedy resetować komputer.. Dodam że wczoraj normalnie grałem a dziś po południu się tak zrobiło i nie chce przestać. PROSZĘ O PILNĄ POMOC DAM LAJKÓW ILE SIE DA ! Z góry dziękuje.

Edit: Usuwałem już folder .minecraft i reinstalowałem jave ale nic to nie dało.. ;/

Jeżeli pomogłem podziękuj klikając Lubie to! <3

sygna1.png

Opublikowano

Zaktualizuj sterowniki do karty graficznej,

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Zaktualizuj sterowniki do karty graficznej,

Zaktualizuj sterowniki do karty dźwiękowej.

Usuń .minecraft ( Również z pulpitu )

Odinstaluj jave,

Zainstaluj najnowszą jave.

Ściągnij Minecraft i weź Force Update!

Powinno wszystko działać, a jeśli nie, to musisz zrobić defragmentację dysków, lub format.

( Najpierw zrób format. )

Jestem mogę wszystko,

Jestem kurwa Mr.Przyszłość,

Jestem Mr.Mixtape , gry , dziwko!

Opublikowano

Mój komputer ma swoje lata i nie jest zbyt nowoczesny...

Procesor: Inel Premium 4 CPU 2.40GHz

RAM: 512mb

Karta Graficzna: NVIDIA GeForce FX 5200

Widnows: XP

PS. Zastosowałem wszystkie porady z tego poradnika http://www.mpcforum.pl/topic/421768-tutjak-wyeliminowac-zacinanie-sie-minecraft/ - grałem około 2h i było wszystko normalnie, ale teraz znowu się tak robi...

sygna1.png

Opublikowano

Nie jest to najlepszy sprzęt pod minecrafta, ale też nie powinno być jakiś mega problemów.

Według mnie powinieneś zainstalować jave i mc od nowa.

Opublikowano

Ustawienia graficzne mam najmniejsze i reinstalacje javy robiłem. Jeszcze jak mam przeznaczyć większą ilość ram na MC ? Robiłem jakieś pliczki .bat i tam pisałem że 256mb daje na MC ale nic to nie dało. To zawartość tego pliczku .bat " java -Xmx256m -jar MinecraftLauncher.jar " i on odpalał MC no ale jak już pisałem nic to nie dało :/

sygna1.png

Opublikowano

Na urodziny dostałem nowy komputer...

Dokładnie : http://allegro.pl/battlefield-3-i7-2700k-8x4-2-1000gb-gtx680-32gb-i2969825725.html

I miałem identyczny problem taki jak Ty.

Zaktualizowałem jave,

I zaktualizowałem kartę dźwiękową.

Już nie miałem problemów!

Jeśli moja wcześniejsza opinia Ci nie pomogła, to najlepiej zrób format.

Jestem mogę wszystko,

Opublikowano

Wątpię że to jest wina karty dziękowej bo grałem w Tibie (nie ma tam dzięku) i też się tak zrobiło, chciałem spatchować Metina i też się tak zrobiło :/. Nigdy nie miałem takiego problemu i nie mam pojęcia jak go rozwiązać ! Jak się to pokazało przy tibii to kompletnie już nic nie wiem. Tam jest grafika 2D !..

sygna1.png

Opublikowano

Wątpię że to jest wina karty dziękowej bo grałem w Tibie (nie ma tam dzięku) i też się tak zrobiło, chciałem spatchować Metina i też się tak zrobiło :/. Nigdy nie miałem takiego problemu i nie mam pojęcia jak go rozwiązać ! Jak się to pokazało przy tibii to kompletnie już nic nie wiem. Tam jest grafika 2D !..

Format...

Jestem mogę wszystko,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...