Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak Wrzucić Mój Serwer Na Dedyka ?o.o

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to tak jak w temacie dla mnie to czarna magia hehe. Chciałbym wykupić serwer dedykowany na mojego priva ale boję się zaczynać bo nie chcę wywalać kasy w błoto i szukam pomocy wie ktoś może jak to zrobić ? Lub zainteresowany ktoś pomocą ? Jak się wszystko uda to będzie jakaś nagroda oczywiście :) Z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi.

Opublikowano

No to tak jak w temacie dla mnie to czarna magia hehe. Chciałbym wykupić serwer dedykowany na mojego priva ale boję się zaczynać bo nie chcę wywalać kasy w błoto i szukam pomocy wie ktoś może jak to zrobić ? Lub zainteresowany ktoś pomocą ? Jak się wszystko uda to będzie jakaś nagroda oczywiście :) Z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi.

dołączam się do pytania.

carsten-van-husen.jpg

Tego pana nie lubimy. Zgadnijcie kto to.

Opublikowano

żadna porządna firma wam nie postawi dedyka tym bardziej do gry mmorpg ;)

Zresztą do tego trzeba mieć licencje do tej gry na postawienie servera i orginalne pliki a czy ktoś je ma? chyba nie ;)

Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
Opublikowano

1. poszukajcie osób zajmujących się kontami shell na torrenty^^ możliwe ze ktoś się zgodzi

2. nie masz pojęcia jak to się za to nawet nie bierz.. bo jak sam napisałeś możesz wyrzucić kasę w błoto (możliwe ze osoby zajmujące się shellami wiedza jak dedyka ustawić na torrenta ale nie na grę)

3. co do wrzucania

a) jeżeli masz windowsa > wrzucasz na FTP plik VHD a następnie łączysz się i obsługujesz to przez konsole Windowsa (dla niekumatych CMD)

B) jeżeli masz linuksa > wrzucasz na FTP plik VHD a nas. łączysz się z serwerem za pomocą terminala i obsługujesz podobnie do Freebsd (zależy od dystrybucji linuksa)

oficjalnie nie postawi Ci tego żadna firma hostingowa:) za duże ryzyko

Brak Sygny

Opublikowano

Wykupujesz dedyka, łączysz się z nim za pomocą wirtualnego pulpitu i masz wgląd na to co dzieje się z dedykiem, konfigurujesz serwer, odpalasz, cieszysz jape. Aha, pliki serwerowe są legalne, nielegalne jest łączenie sie z nimi przez client metina.

@UP: "Znawcy", firmy hostingowe nie interesuje co robisz z wykupionym dedykiem jeśli tylko nie łamiesz regulaminu, a zapewniam wam że postawienie plików metina nie łamie tego właśnie regulaminu, więc jak się nie znacie, to prosze, nie piszcie postów.

crazyrabbit128x160.gif
Opublikowano

A czy jest możliwość połączenia się przez zdalny pulpit wysłania/ściągnięcia na wykupiony serwer plików potrzebnych do postawienia serwera i tak o to postawić serwer na dedyku ? :)

Opublikowano

Co wy robicie z tą paranoją na temat plików?! Przecież to żart jakiegoś idioty. Jak napisał wcześniej Rainbowek, gówno to obchodzi hostera skąd masz pliki. Ważne że on ma z tego kase a ty sie cieszysz. To że cie złapią to gówno prawda. DooFMT2 padł bo za dużo noobków się zarejestrowało i ktoś roz********* baze (przynajmniej tak było na e*pvp).

@Do autora tematu:

Musisz wszystko ręcznie robić. Chociaż możesz przez inny komputer wrzucić wszystkie pliki do /usr/*twojanazwausera*/ i moze bedzie dzialac. Podobnie z bazą.

Życie bez ryzyka jest nudne ;)

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Ja jestem w trakcie tworzenia takiego serwera Posiadam 5 serwerow dedykowanych o łoncznej wartosci +7 tys zł

Opublikowano

raxon

Dedyki - 7 kafli

Slownik - BEZCENNY

A co do tematu, najlepiej kupic dedyk na windows server 2003/8 i tam virtual, lub vbox i pliki serverowe sciagnac.

brak ;<

Opublikowano

mam takie pytanie czy taki server ruszył by też na VPSie ???

╔═╦╗╔╦╗╔═╦═╦╦╦╦╗╔═╗

║╚╣║║║╚╣╚╣╔╣╔╣║╚╣═╣

╠╗║╚╝║║╠╗║╚╣║║║║║═╣

╚═╩══╩═╩═╩═╩╝╚╩═╩═╝

Opublikowano

A ja mam takie pytanie czy jak bym wykupił serwer dedykowany na http://www.kimsufi.pl/ o nazwie "C-05G" to priv by mi na nim działał normalnie ?

Powinien ci na luzie ruszyć server!!!

Może zadurzo wiary by niemogło grać bo mało ramu ale server ruszy

╔═╦╗╔╦╗╔═╦═╦╦╦╦╗╔═╗

║╚╣║║║╚╣╚╣╔╣╔╣║╚╣═╣

╠╗║╚╝║║╠╗║╚╣║║║║║═╣

╚═╩══╩═╩═╩═╩╝╚╩═╩═╝

Opublikowano

Powinien ci na luzie ruszyć server!!!

Może zadurzo wiary by niemogło grać bo mało ramu ale server ruszy

Hmm i jeszcze jedno pytanie jak zrobić żeby na tym całym "C-05G" jak już wykupie był serwer bez hamachi ? Żeby normalnie można było się łączyć przez ikonkę bez hamachi ? ^^

I czy na tym serwerze mógłbym dać cały RAM na priwa ? bo używał bym go tylko do właśnie tego

Opublikowano

A ja mam takie pytanie czy jak bym wykupił serwer dedykowany na http://www.kimsufi.pl/ o nazwie "C-05G" to priv by mi na nim działał normalnie ?

Moim zdaniem procesor nikogo nie utrzyma ale ta 2 oferta juz swietna :X

Co do instalacji serwera to nic trudnego :)

Jesli wybierzemy windowsa to mozemy polaczyc sie przez pukpit zdalny i sterowac nim i praktycznie nic nas nie zaskoczy. Wysylamy pliki poprzez FTP (komputerek itp) instalujemy freebsd + vpc na serwerze a potem odpalamy serwer normalnie jak na naszym kompie. Oni juz przyznaja nas adres ip danego serwera wiec tylko zmieniamy w sysinstall odpalamy i sie cieszymy gra :)

NIestety takie serwry na windowsie szybko padaja :(

Najlepszy linux ;)

Nie wiem jak by wygladala instalacja serwra jesli wybralismy system operacyjny freebsd :)

Jesli ktos chce postawic spoko serwer powinien zainstalwoac i zapoznac sie z obsluga linuxa albo jeszcze lepiej freebsd i potem na takowym systemie postawic serwer.

wakow9.png
Opublikowano
żadna porządna firma wam nie postawi dedyka tym bardziej do gry mmorpg ;)

Zresztą do tego trzeba mieć licencje do tej gry na postawienie servera i orginalne pliki a czy ktoś je ma? chyba nie

Sory ale jak masz Chińskie pliki to nie musisz mieć licencji bo w nich nie ma żadnej licencji certyfikatów itd a są Legalne(pliki) więc ci nie mogą nic zrobić

Opublikowano

a moze jak skopiujesz all pliki z serevera i server posiada takie sam system to wyciognij all pliki z Vhd i tylko podmien takie cos na zasadze podmiany systemu pliki systemowe sie nie podmienia tylko wrzucisz pliki serverowe potem konfiguracja mysql i innych adresow przecierz tak samo ja robilem mialem kompa nr1 slaby 2 ghz a 2 top lapek na ktorym mialem serva i przez fillezile podmienialem pliki niby mialem all dobrze lae nie umialem adresow pozmieniac i jeszcze jedne problem z port map nie odpali on ise na tym systenie wiec postanowilem zaniechac dzialan postawienia serva na czystym systemie a co do stawiania moge sie dowiedziec co i jak bo kolega z bylej pracy ma pod opieka server w firmie cc-conversa maja tam server wiec cos sie musi znac na tym popytam go co i jak ale pierw musze sie do niego wybrac

Wiem kto jest swój, a kto zwykły pedał
Intel Xeon E5 1650 v2 16GB Ram 1 TB SSD 2x D500 3GB

Bywalec
Opublikowano

Takie coś nie zadziała.

Teorytycznie da się przenieść pliki systemu i podmienić istniejące ale praktycznie - to nie zadziała :)

Mission possible...

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

A mnie ciekawią opłaty za Serwery z kimsufi.pl . Bo mam w planach wykupienie do licpa serwera i7-6T ( http://www.kimsufi.pl/ks/ ten ostatnie na liście :P ) i nie wiem, czy co miesiąc trzeba płacić te 350 zł czy tylko na początku za wykupienie stanowiska, a potem opłaty niższe... wytłumaczy mi ktoś? I tak wgl. to ile on pociągnie userków?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...