Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy wymodelowane przeze mnie postacie w Blenderze można przenieść na grę?

Tabacashi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Na początku pragnę powiedzieć, iż nie wiedziałem za bardzo, gdzie umieścić ten temat. Jeżeli temat jest w złym dziale - przepraszam i proszę o przeniesienie. Z góry dzięki.

Chciałbym zaznaczyć, iż dopiero zaczynam przygodę z grafiką komputerową (modelingiem). Moją przyszłość wiążę z tworzeniem postaci do gier komputerowych. Czy gotową wymodelowaną postać, można by było przenieść bezpośrednio na jakiś świat gry? Czy Blender to dobry program, z którego korzystają profesjonaliści? Przepraszam za niejasność, ale mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi.

Opublikowano

Profesjonaliści pracują w lepszych programach (płatnych), ale

każdy musiał się uczyć i NAPEWNO któryś profesjonalista zawdzięcza wszystko BLENDEROWI

image.png 

Opublikowano

IMO większość świata gry, postaci etc. robionych jest w 3ds-max.

Masz tutaj listę programów, z których korzystają ludzie od modeli 3D z Doty, aby tworzyć swoje własne modele:

http://scr.hu/0rqu/9kfo7

Wymodelowaną? Nie wiem. Musisz dodać szkielet, animacje, etc. i wtedy chyba dopiero można.

he?

Opublikowano

To zależy do jakiej gry i jakiego silnika ona używa. Pamiętam, że modele z blendera przenosiłem do silnika TES:Oblivion bez problemu, wymagana jest tylko konwersja plików :)

742611478555387739101.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...