Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadki fps'ów

Kaczmarsoon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czemu ale od pewnego czasu podczas poruszania myszką natychmiastowo fps'y przy każdej grze spadają do zera. Stało się to po tym gdy zainstalowałem i po chwili odinstalowałem nodusa w grze minecraft. Gamebooster nie pomógł, skan nic nie wykrył, zaktualizowanie sterowników też zmniejszenie grafiki też, jest jakieś inne rozwiązanie niż format komputera ? P.S Przez dwa lata nic takiego się nie wydarzyło. Pomocy

P.S za pomoc daje 5 gwiazdek ;)

Opublikowano

Dokładnie ten sam problem miał przez ostatnie 3/4 dni mój kumpel - rozwiązanie jest proste...

Za wysokie DPI w myszce i za dużo Hz ma :)

Gdy DPI w myszce jest za wysoki komputer przestaje nadążać i go zaczyna zamulać - do tego pewnie Hz myszki z podstawowych 125 Hz przeskoczyły Ci na 400-500 Hz - a jest to zabójcze i dla myszki - bo można ją przepalić i dla portu USB który także można przepalić - w przypadku wejścia PIN 2 czy jakoś tak...takie problemy są rzadkością :)

Spróbuj znaleźć na necie jakiś poradnik jak zmienić częstotliwość myszki :)

5gubmKI.png

Opublikowano

Pomożesz znaleźć jakiś link lub poradnik jak ZMNIEJSZYĆ bo ja szukam i tylko jest jak ZWIĘKSZYĆ (PODKRĘCIĆ) Hz myszki. Jeśli ktoś znajdzie linka daje 5 gwiazdek ;)

Opublikowano
jest to zabójcze i dla myszki - bo można ją przepalić i dla portu USB który także można przepalić - w przypadku wejścia PIN 2 czy jakoś tak

HAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAH Epic.

Nie da się przepalić ani myszki ani portu usb zmieniając jej częstotliwość przesyłu danych ! Stary ! Żyjemy w świecie cyfrowego przesyłania danych ! Napięcia w porcie nie skaczą sobie ot tak ! Jest to poprostu niemożliwe ._.

Jeśli masz, zainstaluj oprogramowanie dla swojej myszki (ze strony producenta) i tam popatrz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...