Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nana

Wredna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nana_September_Wallpaper_by_VashTastic.jpg

Nana Komatsu, żywiołowa, beztroska i bezgranicznie naiwna dwudziestolatka, rozpaczliwie poszukuje życiowego celu, do którego mogłaby dążyć. Na razie próbuje odnaleźć go w miłości, dlatego opuszcza rodzinne miasto i za swoim chłopakiem, Shoujim, wyrusza do Tokio, gdzie mogłaby rozpocząć nowe samodzielne życie. Zamiast jednak wziąć się do budowania swojej przyszłości, marnuje czas na oddawanie się przyjemnościom życia w metropolii, takim jak flirty i zakupy, nie zdając sobie sprawy, na czym polega dorosłość. Jej całkowite przeciwieństwo stanowi pewna siebie, stanowcza, twardo stąpająca po ziemi Nana Oosaki. Ona doskonale wie, co chce w życiu robić – do tego stopnia, że dla swojego snu o karierze wokalistki punk­‑rockowej rezygnuje ze związku z ukochanym Renem, bo ten zostawił ich wspólny zespół Black Stones dla mającego ogromne szanse na odniesienie sukcesu Trapnest. Gdy w śnieżny dzień dziewczyny poznają się w pociągu do Tokio, nie mogą jeszcze wiedzieć, jak bardzo odmieni się ich życie. Przy ponownym spotkaniu w mieszkaniu, które równocześnie chcą wynająć, czy to za sprawą intuicji, impulsu, czy też może przeznaczenia, decydują się zamieszkać razem. Od tej chwili będą dla siebie oparciem, gdy przyjdzie im skonfrontować wyobrażenia o życiu i związkach z brutalną rzeczywistością. Los przygotował dla nich mnóstwo niespodzianek, niektórych radosnych, lecz innych bardzo nieprzyjemnych.

Rodzaj produkcji: Seria TV

Rok wydania: 2006

Ilość odcinków: 47

Stan: Zakończony

Do obejrzenia na : Anime-Shinden

Wersja tematu by Auynkh

Źródło recenzji: Tanuki-anime

Jedyne anime, które urzekło mnie zarówno fabułą, kreską, jak i cudowną muzyką. Tytuł bardzo życiowy, jestem pewna, że nie jeden/a z was miała podobne rozterki, co bohaterowie Nany. Nie jest to typowe romansidło, wyciskające z oczu łzy, w których bohaterowie odnajdują wielką miłość na całe życie, jak to często bywa w tego rodzaju anime. Soundtrack jest jedną z moich obowiązkowych pozycji do dziennego słuchania. A wy jakie macie zdanie o historii dwóch "siódemek"? :)

nana-anime1.jpg

Tytuł: Nana

Gatunek: obyczajowy, komedia, romans

Rodzaj: seria TV

Status: zakończona

Rok produkcji: 2006

Odcinki: 47

Animacja: Madhouse Studios

Reżyseria: Morio Asaka

Scenariusz: Kazuyuki Fudeyasu, Tatsuhiko Urahata, Tomoko Konparu

Muzyka: Tomoki Hasegawa

Inspiracja: manga Ai Yazawa

Seiyuu:

Nana “Hachi” Komatsu – KAORI

Nana Osaki – Romi Park

Takumi Ichinose – Toshiyuki Morikawa

Naoki Fujieda – Anri Katsu

Nana Komatsu, żywiołowa, beztroska i bezgranicznie naiwna dwudziestolatka, rozpaczliwie poszukuje życiowego celu, do którego mogłaby dążyć. Na razie próbuje odnaleźć go w miłości, dlatego opuszcza rodzinne miasto i za swoim chłopakiem, Shoujim, wyrusza do Tokio, gdzie mogłaby rozpocząć nowe samodzielne życie. Zamiast jednak wziąć się do budowania swojej przyszłości, marnuje czas na oddawanie się przyjemnościom życia w metropolii, takim jak flirty i zakupy, nie zdając sobie sprawy, na czym polega dorosłość. Jej całkowite przeciwieństwo stanowi pewna siebie, stanowcza, twardo stąpająca po ziemi Nana Oosaki. Ona doskonale wie, co chce w życiu robić - do tego stopnia, że dla swojego snu o karierze wokalistki punk-rockowej rezygnuje ze związku z ukochanym Renem, bo ten zostawił ich wspólny zespół Black Stones dla mającego ogromne szanse na odniesienie sukcesu Trapnest. Gdy w śnieżny dzień dziewczyny poznają się w pociągu do Tokio, nie mogą jeszcze wiedzieć, jak bardzo odmieni się ich życie. Przy ponownym spotkaniu w mieszkaniu, które równocześnie chcą wynająć, czy to za sprawą intuicji, impulsu, czy też może przeznaczenia, decydują się zamieszkać razem. Od tej chwili będą dla siebie oparciem, gdy przyjdzie im skonfrontować wyobrażenia o życiu i związkach z brutalną rzeczywistością. Los przygotował dla nich mnóstwo niespodzianek, niektórych radosnych, lecz innych bardzo nieprzyjemnych.

Odcinki ONLINE:

http://www.animezone.pl/odcinki-online_nana

Jest to jedno z wielu anime, które bardzo miło wspominam.

Zapraszam do oglądnięcia.

Opublikowano

Jedna z moich ulubionych serii ^_^ Jedyne co mi się trochę nie podobało to kreska, trochę nienaturalna ale z paroma odcinkami idzie się przyzwyczaić. Szkoda tylko że mało muzycznych scen było. Ale i tak 10/10 bardzo dobra fabuła, szczególnie niektóre zwroty akcji mogą zszokować jak to w dramacie ;).

ItgMSFz.gif­

Opublikowano

Jedni oglądają M jak Miłość inni Klan a otaku Nane. Oczywiście historia nany jest o wiele bardziej wciągająca, raczej dla dorosłych odbiorców i w pewien sposób piękna :)

Anime samo w sobie wybitne, jednak nie każdy zrozumie rozetek bohaterów.

@@@ Po połączeniu 2 tematów.

Coś mi się kojarzy, że ktoś już wrzucał ale anime samo w sobie genialne :)

Jeżeli ktoś po obejrzeniu nany uzna, że anime to tylko bajka dla dzieci lub cycki i napierdalanka dla nastolatków to jedynie udowodni własną ignorancję.

1364561328-U384748.png

sygna by b4rt4z

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Od razu uprzedzam, że w Nanie jest 0 (słownie, ZERO) walk, super mocy itp. To bardziej ciężki serial o prawdziwym życiu niż typowe anime :)

Chociaż oczywiście fabularnie miażdży M jak Miłości i inne :P

1364561328-U384748.png

sygna by b4rt4z

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/689447-nana/

Enzil, zostawiamy ten temat?

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Połączę oba w 1.

Done :)

//Połącz jeszcze peirwsze posty obu tematów.

//Asp.

1364561328-U384748.png

sygna by b4rt4z

Opublikowano

Nie zauważyłem wcześniej tego tematu. Dzięki za połączenie.

Zachęcam serdecznie do oglądnięcia tego anime, warto!

1363701576-U247153.jpg

Opublikowano

NANA to naprawdę piękne anime. Bardzo życiowe i w ogóle nie kojarzące się z "M, jak miłość" (nie wiem czemu Enzil to napisał....)

Można przy nim płakać, śmiać się, wkurzać. Można w bohaterach znaleźć kawałek z siebie, albo dostrzeć to w historiach, które przeżywają. Dodatkowo zajebista muzyka, w której ja osobiście się zakochałam, a soundtracków słucham do tej pory.

Nawet jeżeli ktoś nie lubi tego typu anime, to myślę, że i tak z przyjemnością to obejrzy.

Ogólnie Nana jest jednym wielkim klasykiem i w świecie Otaku mało kto nie zna tego tytułu. To po prostu podstawa ;-)

Opublikowano

ładne anime <3

polecam obejrzeć.

naprawdę życiowe, jak mówi Wredna.

Uwaga! Konkurs! Uwaga!
Do wygranie lajki. Co musisz zrobić? Proste
Umieść link do mojego profilu w tym temacie:
KLIK

A każdy post z linkem wynagrodzę lajkiem!

IU4Be.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...