Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] PermissionsEx <-- coś nie gra

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Otóż zamiaruje stworzyć serwer Survival. W chwili obecnej cały czas przerabiam pliki serwerowe BR3ND.

Już prawie wszystko jest gotowe tylko pojawiły się pewne problemy z PermissionEx.

To jest moje permission:

http://wklej.org/id/945286/

I problemy jakie mam to:

1) Jak wpisuje "/pex user MrOgig group set Head Admin" - to kolega cały czas ma rangę "Gracz". U siebie zrobiłem to ręcznie <-- ale nie chcę robić tego ręcznie

I jak tak wpisałem to powstało w permisisons takie coś właśnie:

MrOgig:
group:
- Gracz
worlds:
 Admin:
 group:
 - Head Admin

Co mam zrobić aby po tej komendzie kolega miał Head Admina?

2) Jak zmieniam prefiks to kolor cały czas jest ten sam (wpisuje /pex reload) i jak zmieniam nazwę grupy to cały czas jest ten sam napis czyli "Gracz".

O co chodzi jakiś plugin nie współpracuje ze sobą czy co ?

Pluginy jakie mam to:

pluginsub.png

Z góry dziękuje za pomoc. Oczywiście łapki pójdą :)

Opublikowano

Zrobiłem tak jak napisałeś, nic nie pomogło.

Wyskoczyło takie coś i zmieniło mnie na Head <-- w permissions zamiast Head Admin jestem Head

To mi wyskoczyło w grze:

111ny.png

Opublikowano

Zrobiłem tak jak kazałeś. Usunąłem spację w permission ale to niestety nie pomogło.

Wyświetla się teraz HeadAdmin <-- na biało i na dodatek przy wchodzeniu na serwer teraz nie pojawia się zawartość motd ;(

Opublikowano

Radze Ci ściągnięcie innych PermissionsEx, z innej paczki, i podstawienie TYLKO PERMISJI w konfigu :)

(: .ćyż usnes am eiN

Opublikowano

Zrobiłem tak jak napisałeś pobrałem inne permissions wgrałem je.

Jako gracz było okej, był [Gracz] Nick ale jak komęndą w konsoli nie dało rady dać sobie admina, bo się tworzyła jak by koleja pod grupa w permission.

Zrobiłem ręcznie zmieniłem nick sobie w permissiosn jako Head Admin <-- zrobiło mi się [Head Admin] Nick << ale wszystko na biało ;/ A komenda pex set... nie działa :(

Może coś z pluginami jest nie tak ? <<- źle dobrane ?

Może wrzucić na hosting żeby osobiście sprawdzić bo kurcze sam nie wiem co robić :(

Opublikowano

Masz za mało spacji. Co do koloru prefixu to Permissionsex odpowiada za kolor pod TAB. Zobacz config pluginu ichat, tam są prefix od czatu.

Members ---> Pro User ---> Postmaker ---> Black Member ---> MPC Champion ---> MPC Gold Member ---> MPC Winner

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...