Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Combat Arms jako jedna z największych gier mmofps

Enzil

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na forum jest jeszcze wiele osób, które pamiętają jak CA dopiero powstawało. Ja znam takie czasy, kiedy w grze było łącznie ok. 20 broni i 4 mapki do gry (kto pamięta jakie? :P) i zaledwie kilka trybów. Od tego czasu minęło kilka lat a combat rozwinął się do jednej z 5 największych mmofpsów na świecie (Bf, CoD, CS, CA i oczywiście WarRock). Dzięki olbrzymiemu wsparciu ze strony producentów dostał wiele trybów, które zostały po jakimś czasie skopiowane także do innych produkcji, jest to pierwsza darmowa gra z trybem kooperacji między graczami.

Jak myślicie, co sprawiło, że akurat ta gra zdobyła popularność i wybiła się spośród wielu podobnych produkcji?

Piszcie :P

1364561328-U384748.png

sygna by b4rt4z

Bywalec
Opublikowano

Wg. mnie jest to ciągłe ulepszanie gry.

Co tydzień nowy event, co miesiąc nowa broń lub bronie, co około 4 miesiące nowa mapka.

Aż chce się grać.

Mnie tutaj najbardziej przyciąga ogromny wybór wyposażenia

soPMODjpg_xwxhppq.jpg

Sygna by. Pba ||Liczba permów na dwóch kontach: 28 || Masz pytanie co do wyposażenia za NX? Pytaj na PM|| Moje permy:

[Konto I]Mam na pernament: Kolor Nicku, Logo Clanu, M416 CQB, Famas G2, M4 Super 90, MP5 MOD Mark II, MK14 Mod 0, FR F2, Wa2000-1 Tactical, M4A1, L96A1 Arctic Wolf, G36E Valkirie, M6A2 SRT (infinity case), P90 TR (infinity case), G18 Cobra, SCAR-L Trisepear, XK-8 Tactical (infinity case), American Eagle.

Oraz: M4A1 SopMod na do 2015 roku [unban. Nexonnnn <3]

[Konto II]Mam na pernament: AK-47, C1860N, Carbon 15, Bushmaster Type 97, American Eagle, XM8-Spiders, FR F2, CZ Scorpion EVO 3 A1, Cyklops Bandana, Recon Vest, KNT-308, S58 Muskiet

Opublikowano

Mnie nooby i ciekawe tryby gry jak QR, Cabin, captur the flag. Lubie dobry rozpierdol jak i prace zespolowA.

51658ffda46f2.jpg

Hacker -,^'

Opublikowano

a mi się wszystko podoba ale 1 rzecz mi się najbardziej podoba mamy 1 postać w której można być kim się chce snajperem,medykiem,żołnierzem,inżynierem a nie jak w innych grach mamy do wyboru 4 postacie i każda ma coś innego albo broń m4 musi być na żołnierzem, a chciał bym mieć na medyku ;D

Opublikowano

mi w grze sie podoba to ze wytworcy nie daja soba "pomiatac" nie toleruja hackerow jak np w warrock'u zadko kiedy mozna spotkac haxa.. jest ogromny wybor przeruznych zeczy jakich opisal PBA

muzycznapomaranczvandet.png

Opublikowano

Z tym "rzadko można spotkać haxa" to bym się nie zgodził ale taki los każdej darmowej gry :)

Wbrew pozorom CA ma dość dobre zabezpieczenia anty cheaterskie ale dopóki każdy może w nieskończoność tworzyć nowe konta to nic się nei zmieni :)

Mi najbardziej się podoba podejście Nexonu do tej (jak i innych swoich gier). Nie znam drugiej takiej gry, która po tylu latach nadal ma co miesiąc nowe treści i zmiany.

1364561328-U384748.png

sygna by b4rt4z

Opublikowano

Och pamiętam jak w 2009 zobaczyłem to grę cudo :* spodobała mi się ta masa broni i cały czas coś jest ulepszane/dodawane.Gdy wszedł tryb QR z 1 mapką cały czas grałem tak mi się to spodobało że nie mogę się oderwać.Wogóle jakoś wtedy CA najbardziej mi się podobał nie było tylu hakerów co teraz ale i tak ich zwalczają.Chciałbym się cofnąć w czasie i jeszcze raz grać od nowa ..

Opublikowano

tej gry poprostu nie mozna nie lubic.Jest dużo trybów w których mozna sie poprostu pobawic np: SpyHunt,ft,CtF,s&d.Czasami sie wkurzam gdy mi nie idzie,lecz zawsze sie pojawi ten "banan" na twarzy gdy sie innych cisnie.No i te eventy.Nie wszystkie są świetne ale jest wiele bardzo przyjemnych.Jest również ogrony wybór broni i map co daje równie ogromnego "+".

Opublikowano

pamiętam Rok 2008/2009 pamiętam jak Weszło FT Cabin Fever Każdy room było to wszędzie i jak QR Weszło masakro To stare Było Proo

Opublikowano

Prosta i zarazem dobra grafika m.in. Myślę też , że na początku nie trzeba było niczego wydawać by umieć grać i jakoś tak się dalej polecało znajomym. Teraz ta gra to niestety beznadzieja ;<

Opublikowano

ja pamiętdm jak wprowadzili pierwsze ft to było coś.

a co do tego co mi się podobalo i nadal mi się w grze podoba? liczne eventy i często dodają nowe rzeczy

ja pamiętdm jak wprowadzili pierwsze ft to było coś.

a co do tego co mi się podobalo i nadal mi się w grze podoba? liczne eventy i często dodają nowe rzeczy

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Na forum jest jeszcze wiele osób, które pamiętają jak CA dopiero powstawało. Ja znam takie czasy, kiedy w grze było łącznie ok. 20 broni i 4 mapki do gry (kto pamięta jakie? :P) i zaledwie kilka trybów. Od tego czasu minęło kilka lat a combat rozwinął się do jednej z 5 największych mmofpsów na świecie (Bf, CoD, CS, CA i oczywiście WarRock). Dzięki olbrzymiemu wsparciu ze strony producentów dostał wiele trybów, które zostały po jakimś czasie skopiowane także do innych produkcji, jest to pierwsza darmowa gra z trybem kooperacji między graczami.

Jak myślicie, co sprawiło, że akurat ta gra zdobyła popularność i wybiła się spośród wielu podobnych produkcji?

Piszcie :P

no to byly czasy :D

cos tam cztalem twoj post z 2010 roku i pisales ze spolszczenie do CA z kims tam zrobiles po 3 latach nigdzie niewidze tego spolszczenia ... ;)

//nieregulaminowa sygnatura - reklama innego forum-SPIERDALAJ :)

//BR3ND- ziutek1903 :)

ziutek1903\\Istny Diabel z****li c*e palcem

Istny Diabel/// tak a co

ziutek1903\\ nic poprostu jestes z*e*any

Opublikowano

Eventy

Nowe mapy

Nowe bronie

Dość dobra grafika i mechanizm gry

Dużo trybów oraz map

Mając na myśli mechanikę również mówię o itemach broniach ogólnie ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...