Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ktoś kto zna sie na aukcjach allegro

Jaamaica

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałem jak najszybciej sprzedać telefon w cenie 250zł. Gdy dam "Kup Teraz" to nie będzie to zbyt atrakcyjne, bo albo kupią albo nie. A Gdybym zrobił licytację bez ceny minimalnej (bo na takie aukcje zazwyczaj ludzie polują) i już pod koniec cena nie dochodziła by do 250zł, ale ktoś tam by zalicytował, to mogę sobie z innego konta dać np. większą sumkę, żeby po prostu tego nie sprzedawać zbyt tanio? Mógłbym też zrobić aukcję z ceną minimalną, ale w tedy mniej osób się takimi aukcjami interesuje...

5lwgh1.png

Pamiętaj, najważniejszy jest szacunek do drugiego człowieka!

Opublikowano

Mam swoje i mojej siostry akurat. Ale można tak robić, czy wogóle ludzie używają takiej metody?

5lwgh1.png

Pamiętaj, najważniejszy jest szacunek do drugiego człowieka!

Opublikowano

co za problem, ustalasz minimalna na poziomie kwoty która cie zadowala, ustalasz kup teraz wyższa od tego co chcesz uzyskać i dajesz licytacje

BCM jesteś zobowiązany sprzedać nawet za przysłowiową złotówkę

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

co za problem, ustalasz minimalna na poziomie kwoty która cie zadowala, ustalasz kup teraz wyższa od tego co chcesz uzyskać i dajesz licytacje

BCM jesteś zobowiązany sprzedać nawet za przysłowiową złotówkę

No tak, ale on pisał, że bez ceny minimalnej... Jak ja wystawiałam aparat na sprzedaż to po prostu znajomy mi podbił aukcję. Wiadomo, że jakby on wygrał to transakcja by do skutku nie doszła. Poza tym zastanów się czy ten 250 zł za ten telefon to cena wygórowana, optymalna czy zaniżona? :) Bo może być tak, że licytacja nie przekroczy ustalonej przez Ciebie kwoty bądź znacznie wzrośnie.

Opublikowano

Skoro masz konta, to czemu nie? Zrób tak, na pewno jeśli komuś będzie zależało na kupnie tego telefonu to będzie przebijał kwotę do pewnego czasu.

Opublikowano

Napisz, że masz sobowtóra albo poproś o pozwolenie na założenie nowego konta xD

Opublikowano

Oni więdzą ze np. 2 konta z tego samego IP i możesz dostać bana.

Wez aukcjie i kup teraz na raz (aukcje od 250 i dobrze bedzie)

Dota 2 > Lol

Opublikowano

Nie warto tak robić. Podbijesz cenę i nikt nie kupi i będziesz płacił prowizję za sprzedanie przedmiotu. Im większa cena tym wyższa prowizja (3% z kwoty za którą sprzedałeś)

sygnlamborginipro.png

Filmy z Metin2.PL Solar s26

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...