Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]PzKpf VI Tiger

ScorpionFPS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, otóż mam Tygrysa i teraz potrzebuje drobnej pomocy. Wiem, że w WoT Tygrys nie jest już taki potężny jak WWII więc powie mi ktoś jak się ustawiać, żeby rykoszety były gdzie się trzymać i ile bitew z premką potrzeba do KT ? Aha i w jakiej kolejności kupować części, albo które sobie odpuścić?

Opublikowano

Przede wszystkim nie jest to czołg do pierwszej lini. Ty masz stać za innymi HT-kami i wspierać ich z tyłu.

Jesteś snajperem ;)

-=-

Co do kątowania to jest gdzieś tutaj jakiś Tut- zaraz podam ci linka..

@Edit:

mniejsza nie mogę znaleźć.

Co do badania to z racji, że jest to czołg ciężki.. dąż do zbadania najlepszego działa.

Dąż- czyli jak trzeba badać wierze do działa badaj, ale jest haczyk.. sprawdź czy nową wierze i nowe działko utrzymają gąsienice.

Pozdrawiam!!

x

Opublikowano

Rada: nawet Chuchill7 przebije Tiger/Tiger2 z łatwością pancerz od przodu, jeśli będzie walił w dolną płytę, więc jej nie odsłaniaj.

Opublikowano

Mi starczyło 100 bitew do Tigera II, można u mnie w statach zobaczyć ile mam bitew na Tiger I.

Działo miałem zbadane z VK Auf A, więc badałem tylko wieże i odrazu poleciałem do KT. Jak nie chcesz to nie badaj silników ani gąsek, szybciej do kt polecisz.

76561198001815076.png
Opublikowano

Od tego ile Ci zajmie zrobienie Tygrysa II zalezy twoj poziom umijetnosci. Ze zbadaniem wszystkich modułów na premce będzie to ok. 150 walk. Nigdy nie grałem niemieckimi czołgami ale wydaje mi sie ze katuje sie nimi tak jak wszystkimi.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Rada: nawet Chuchill7 przebije Tiger/Tiger2 z łatwością pancerz od przodu, jeśli będzie walił w dolną płytę, więc jej nie odsłaniaj.

Beka po skątowaniu KT nic nie przebija oprócz 10 tierów i niektórych 9

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Beka po skątowaniu KT nic nie przebija oprócz 10 tierów i niektórych 9

Jak KT skątuje dolną płyte, mamy sporo innych możliwości. Właz na wieży, karabin itp

76561198001815076.png
Opublikowano

Jak KT skątuje dolną płyte, mamy sporo innych możliwości. Właz na wieży, karabin itp

On pisał o pancerzu przednim

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Mi starczyło 100 bitew do Tigera II, można u mnie w statach zobaczyć ile mam bitew na Tiger I.

Działo miałem zbadane z VK Auf A, więc badałem tylko wieże i odrazu poleciałem do KT. Jak nie chcesz to nie badaj silników ani gąsek, szybciej do kt polecisz.

100 bitew z premką czy bez niej?

Aha i byłbym wdzięczny za jakiegos linka z katowaniem

Opublikowano

On pisał o pancerzu przednim

Karabin znajduję się na przodniej płycie :)

100 bitew z premką czy bez niej?

Aha i byłbym wdzięczny za jakiegos linka z katowaniem

100 bitew ze średnią 589.

76561198001815076.png
Opublikowano

To wszyscy z którymi grałem, to debile, bo nikt nie mógł mnie przebić po skątowaniu sporadycznie jak ktoś strzelał w wieże, właz dowódcy czy dolną płyte, to mnie przebijał, a tak to nie.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Zaczne od końca... To fakt jak ktoś napisał wyżej zaczynamy od wieży i działa ( wow za moich czasów kiedy grałem tygrysem nie trzeba było gąsienic ), ale i tak jestem zdania, że odblokowujemy WSZYSTKO na danym czołgu, bo kiedyś może się zawsze przydać.

Nie wiem ile bitew, ale wiem gdzie się ustawić. Znaczy to jest moja uniwersalna taktyka zaczerpnięta z ISU-152 która przynosi bardzo dobre efekty, czyli mówię o trzymaniu się na tyle. Nie chodzi mi o jakieś wielkie campienie, ale żeby nie prowadzić rashu. Walenie do przodu zostawiamy napalonym 12 latkom. W najlepszym wypadku kiedy przód zacznie padać my mamy pełen komplet hp. A takim sposobem można utrzymać średnią 1000 dmg na bitwe spokojnie.

I żeby szły rykoszety polecam się po prostu kątować jak w innych niemieckich pojazdach

Opublikowano

Aha i jeszcze jedno, lepiej odłamkową amunicje czy przeciwpancerną do Tygrysa?

Przeciwpancerną, odłamki w postaci kilku sztuk jedynie.

76561198001815076.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...