Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Optymalizacja/nagrywanie

tmz

Rekomendowane odpowiedzi

Rekrut
Opublikowano

Pierwsze pytanie dotyczy nagrywania frag movies.

W MW3 można było to wyłączyć z poziomu menu i dawało to sporego kopa...

Tutaj niestety nie widzę opcji wyłączenia nagrywania filmików a bywają momenty, że przez ten syf ścina się gra i to okropnie dziś przeszło wszelkie możliwe opcje gdy z 90fps zleciało do 4fps przy fragu..

Drugie pytanie - czy da się jeszcze jakoś zoptymalizować grę i zwiększyć ilość FPS ?

Ilość opcji w ustawieniach jest przerażająco niska a nie zawsze mam 60 klatek do komfortowej gry online...

Opublikowano

Musisz zejść w ustawieniach wyłącz takie bajery jak :

FXAA, synchronizacja każdej klatki czy coś w ten styl nie pamiętam

76561198048736832.png

Rekrut
Opublikowano

Właśnie synchronizacja każdej klatki sprawia że mam ilość fps od 90 do 30 takie dość dziwne spadki...

Czy przeniesienie gry na partycje systemową mogłoby coś zmienić ?

Opublikowano

Raczej tak,ale tylko wtedy gdzy masz dysk SSD wiem bo u mnie było coś takiego z Wiedźminem 2 że też miałem spadki a jak zainstalowałem na SSD to było git.Jak ktoś już napisał wyłącz bajery jak FXAA,Ambient Occlusion itp.jak nic się nie zmieni to pisz być może masz włączone ograniczanie FPS jeśli tak to wyłącz to może coś pomoże.

31270.png

KOCHAM LINKIN PARK !!!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...