Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Fiora vs Akali

Buziek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zalezy mi na mocnym dmg.

Wykerowaniu gry nawet gdy staty mojego teamu nie sa najlepsze.

Oby dwie postacie maja mocny dmg i bardzo dobrze nimi sie keruje, ale nie wiem ktora wybrac :c

Prosze podajcie + i - tych postaci ;)

Opublikowano

Fiora jest tylko mocna na początku, a Akali od 6lvl do late :D

Akali

+ slow + niewidka w polu

+ haras

+ doskok

- ofensywa od 6lvl

Opublikowano

Na akali wystarczy oracle i już jej nie ma.Wiele razy grając przeciwko niej przegrywała miecz ze statami +15/3.Dlatego polecam Ci Fiore,jedynym minusem tej postaci jest jednak brak jakiegokolwiekCC,mimo to wystarczy że reszta teamu ma min 3-4 i można pickować ją śmiało.

Opublikowano

Moim zdaniem Fiora jest lepsze od Akali ale akali tez nie jest zła :) Fiora ma bardzo poczatku OP damage bo ma ten skill na powiększenie ataku. Akali jesli sie nią dobrze gra na 6 lvl z ultem wymiata. Ale jesli przeciwnik ma oracle akali pada :D Wole fiore bo jest bardziej OP :D

Opublikowano

Polecam fiorę. Akali jeżeli dostanie focus to długo się nie utrzyma. Wspomniany "oracle" ją załatwia. Fiorą można zakończyć build na 600ad i 100 armora i m.resa około. Sam oceń co lepsze :) Fiora z ulti wtedy zbije co najmniej połowe hp wszystkim championom (chodzi tutaj o hydre) ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...