Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Menu minecraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema potrzebuję pomocy odnośnie menu w minecraft, znajdzie się ktoś kto mi podpowie jak zrobic coś takiego aby po naciśnieciu buttona np gra wielo osobowa natychmiastowo będzie lończyć z serwerem ?

Za konkrety lecą +++++

Opublikowano

Pisałem wiele rezy ale coś nie zbyt ktoś wiedział jak na to odpowiedzieć. Tutaj widzę, że jest wielu geniuszów któży byli by w stanie mi na to odpowiedzieć !

Opublikowano

Hmm jak mc jest closed src to muszisz injecta zrobić na tego buttona.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

No jak by ktoś krok po kroku tłumaczył to by nauczył pfff..

Nie umiesz to nie ogarniesz najlepiej tak powiedzieć, to skąd mają brać się nowi programiści ?

Jedynie szkoła i nuda ta..

zu439g.jpg

Opublikowano

Po kiego robić injecta ?

Można pobrać MCP (minecraft coder pack) i masz cały source minecrafta

PHP | PYTHON | LUA | VB.NET | JAVA | PAWN | C++

Opublikowano

Po kiego robić injecta ?

Można pobrać MCP (minecraft coder pack) i masz cały source minecrafta

Ja tam nie wiem że coś takiego istnieje, więc podaję rozwiązanie z tego co wiem xD

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Hmm na zagranicznych to może bym i coś znalazł, ale że mieszkam w Polsce to tutaj bym pomocy szukał. A z tym minecraft codr pack, w minecraft.jar mam to menu gdzies szukac? bo nie wiem który plik mam dekomplikować :/ a ich tam troszkę jest...

Opublikowano

Witam

Widzę że mogę ci pomóc.

Na początku musiałbyś pobrać i wypakować MCP do pustego folderu. Do folderu jars wrzucasz bin'a(folder zawiera kilka plików jar w tym minecraft.jar i folder natives) z "Dane aplikacji/.minecraft" oraz pobierasz minecraft_server.jar i wrzucasz do jars (WAŻNE pliki te (minecraft.jar i minecraft_server.jar) jak i inne nie mogą być modyfikowane, nie usuwaj META-INF). Po skopiowaniu tych plików do folderu jars możesz przystąpić do dekompilacji.

Opublikowano

hmm ok. tylko w jakim pliku mogę edytować kod manu, chodzi mi o to aby po naciśnięciu buttona gra wielo-osobowa natychmiast łończyło mnie z serwerem, ??

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Trochę odświeżę temat, ale wszyscy widać szukacie za bardzo skomplikowanych rozwiązań.

http://www.minecraftforge.net/forum/

Tutaj jest wszystko czego potrzeba do przerabiania mc, działa również po stronie mp.

Jeśli chodzi komuś o własny luncher to najlepiej zrobić fork repo spigotowego lunchera i przerabiać, ale oczywiście to wymaga wiedzy programistycznej.

Opublikowano

To jest łatwe... Zobacz moją stronę, gdzie jest to applet javy:

http://junglecraft.jcom.pl/

Podekomplikuj to się dowiesz (po kliknięciy na Play to wbijasz na serwa minecraft.max-play.pl). Tylko że to jest w postaci launchera i musi być te META-INF, chyba że powywalasz zabezpieczenia.

Opublikowano

MCP -> Edytujesz source minecrafta dodając nowy button -> Przypisujesz buttonowi co ma robić.

Możesz sobie nawet buttonem otwierać przeglądarkę.

Trochę roboty jest zwłaszcza dla kogoś kto nie wie nic o MCP.

536061453511031953381.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...