Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem Z Mikrofonem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam sluchawki GameCom (ok. 130zl) i mam taki problem... gdy gadam przez skype to druga slyszy czesto echo... Gdy puszczam u siebie muzyke (na sluchawkach) to druga osoba tez ja slyszy O_o Poprostu mikrofon nagrywa dziewk ze sluchawek, co nie powinno tak byc... Na innym forum znalazlem porade, zeby wylaczyc " REC source - what you hear ", lecz nie moge tego nigdzie znalezc ;/ Wie ktos jak to naprawic lub gdzie moge znalezc ta opcje??

Opublikowano

ja mam taki strerowniczek, program niewiem jak to nazwac Menedzer Realtek HD audio dostalem plytke jak kupowalem sluchawki z mikrofonem i tam jest taka opcja "usuwanie akustycznego echa " poszukaj w google download do tego i sprawdz moze ci to zadziala

p.s mam nadzieje ze tamta nazwa niebiedzie brana jako reklame :P

Opublikowano

Miałem ten sam problem.

Do jakich paneli masz podłączone słuchawki i mikrofon?

Ja mam mikrofon podłączony z tyłu, a słuchawki z przodu (tak mi wygodniej).

Aby nie mieć tego echa, muszę za każdym razem kiedy włączam komputer wejść w sterowniki karty dźwiękowej, włączyć wykrywanie panela przedniego (domyślnie wyłączone), a potem wyłączyć.

Efekt jest taki, że słyszę dźwięki w słuchawkach podłączonych do przedniego panela (how?), a echa ni ma.

Może są jeszcze inne sposoby. Nie wiem. Nie szukałem, bo mi się nie chce ;>

Pozdrawiam.

Opublikowano

Eh dobra, jako odswiezenie dam jeszcze takie pytanie:

Wie ktos gdzie moge znalezc taka opcje : REC source - what you hear ??

PS: Warny chyba nie powinienem dostac, bo minelo juz troche czasu od ostatniego postu...

Opublikowano

2xUPfajne sluchawki niewiem co moze byc przyczyna problemu ja mam podobnie z moimi ale koncowka pod usb co zrobilem to poprostu kupilem sobie 2 tani mikrofon podlaczylem z tyly kompa a sluchawek urzywam jako sluchawki i mi dziala, porzycz od kogos z najomych mikrofon i zobacz czy bedzie tobie dzialac.