Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Zarabianie sp itd. pytania

BuRaK xx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam 35lv kolega mi pomoże w cp 35 i w misjach(ma 65lv) wbije sp1 gram magie ma potem co zrobić ??? niewiem jak zarabiać od kolegi wiem żeby dropić pióra chodzić na rajdy i bb.A wy macie jeszcze jakieś dobre sposoby ??? jestem nowy gram w nostale 4-5 dni. konto stare z 4 lata temu wbilem 4 dni temu i miało 18lv dobiłem ten 35 i dziś lub jutro robi sp ale jak mam zarabiać na eq krzaka itd. ?? próbowałem sposobów na nd ale już nie działają(chyba)

33eHdSv.png

"Apetytu nie mam, nie muszę dużo zjeść
A na przykład twoja łydka przypomina kurzą pierś
Usiądź gdzieś nad miską, naprawdę to banał
Po prostu się skup i tnij poniżej kolana"

Opublikowano

hmm sam gram magiem wiec ci powiem ;) na 45+ mozesz dropic itemki na enkach, obstawiac je i sellac. Co do expa to magiem calkiem latwo sie expi, wystarczy zbierac spoty i spizdzac ;)

Aktualna Postać: Mag 42lvl+ 36job, New Finesia, NosTalePL

Stare Postacie: Hanatsu 57lv, Hatsue 59lv, zabojca55 69lv, zabojca56 62lv

Opublikowano

Możesz sposób na ND, ale jak ci nie działa to naprawdę zarobek nie jest trudny.

Możesz zdobywać pióra na kremie (najlepiej jakieś reski i lurać wilki), zarabiać na BB używając 2 kont lub więcej (np. 30lvl+20lvl+20lvl to razem masz 70k), robienie FM itd

Polecam też zobaczyć także ten tutek:

http://board.nostale.pl/board216-pomoc-pytania-i-pierwsze-kroki/board57-poradniki/board155-gra/30744-jak-szybko-zarobi%C4%87/

Zarobków jest wiele, ale można tak ciągle wymieniać :)

Jednak na tym lvlu (wbij troche też większy) polecałbym dropić na komecie kase i robić resell lub robić ciągle FM

Tu masz poradnik też jakie mieć najlepsze eq (pomoże ci)

http://www.mpcforum.pl/topic/742344-tut-najlepszy-ekwipunek-od-15lvl/

Pozdro

sygnaturk_xsnqsxw.jpg

Starasz się starasz i tak nic z tego nie wyjdzie

Opublikowano

Dzięki za pomoc aha odrazu nie będe tworzył next tematu

panie up^^ ponieważ ten survey był u mnie na chwile a potem znikł i pisało że nie bedzie dostępny itd. też tak miałeś ???

33eHdSv.png

Opublikowano

polecam gry w ml , resell - kupujesz taniej sellasz drozej , bb , drop piora/eq/resy .Tez mozesz zarabiac nosdolary za fee albo robic nobki do 30 lvla dostajesz 30 nd .

Tez mozna tak zrobic:

www.nostale.pl ---->Logujesz sie ---->Klikasz w pasek --->Uzupelnij nosdolary----->Zdobadz wiecej nodolarow sponsorpay----->Za darmo.Klikaszz rejestrujes sie np. i masz kilka nd.

Opublikowano

w sponsor pay przez ostatnie kilka dni 0 darmowych ofert. A dziś robię sp1 więc pewnie pióra będe dropił i na bb a tych gier w ml nieogarniam zabardzo nawet 1 raz nie wchodziłem do ml ;p ponieważ on mi jest nie potrzebny ja jak gram to robie misje/expie robie pvp z kolegą 65lv dla zwały ;p

@Edit

Opłaca mi się sprzedać np. grę WarZ za eq/konto w nostale ???

(Pytam się czy opłaca . Nie handluje. W razie problemów prosze usunąć wszystko od @Edit ponieważ niechce więcej %)

33eHdSv.png

Opublikowano

Hmm nikt mnie nie oszuka moge mieć 1 konto łuka 60lv sp1 sp2 sp3 pajama i jajamaru all 30+job all +3 bez eq. za pudło sp opłaca mi sie ?

A tak wgl dzięki all up postanowiłem chodzić na rajd matka cuby ponieważ dziś 1 raz byłem na rajdzie nic nie robiłem tylko chodziłem a box tajemniczy ;) sellnełem za 100k :) i będe chodził na rajdy . próbowałem również dropić pióra ale bez skutku za dużo mi biją i nie ogarniam mam 8 job na sp1 .Co zrobić aby bardziej ogarniać?? może zakup pożądnego eq + krzaka + expienie joba 21+ ??

33eHdSv.png

Opublikowano

Polecam może zakupić jakieś resy, powbijać jobę na sp (może kometa?) i wbić jakiś 50lvl żeby już w miarę ogarniać na kremie, a potem z zarobionej kasy kupować tam krzaki itd...

No i oczywiście nasz kochany resell, kupowanie hurtem :)

sygnaturk_xsnqsxw.jpg

Starasz się starasz i tak nic z tego nie wyjdzie

Opublikowano

Możesz dorobić się pierwszego 1kk na bb, potem kupuj np: perfumki hurtowo, i sprzedaj normalnie. :D Resell polecam >.>

Opublikowano

mam już 41lv i 16 job na red magu zastanawiam się nad wbiciem 46lv-50lv robie holy i na rajdy ??? bo na resell mam za mało kasy jak bym miał z 2-5kk to wtedy moge resell piękny robić ale mam zaledwie 300k narazie zbieram na krzaka chodze na rajd matka cuby w 2h zarobiłem te 300k a tak to robie misje pomagam w cp i expie joba . Wiecie może kiedy ta ankieta będzie działać ?A i piórka dropią na krem ??? bo dropiłem dropiłem i zero piórek

33eHdSv.png

Opublikowano

@Ref

Mam woja 53 lv sp1 sp2 i łuka 52lv sp1 sp2 jajamaru

i nwm którym zarabiać i jak ?? narazie łukiem chodze na króla kurczaków to dobrze ??

33eHdSv.png

Opublikowano

no lepsze to niż nic. pamiętaj o jajamaru

polecam ci chodzić na ennki na glacy

apory drop jak i exp

ponadto szukaj rajdów xysa bo można z nich sie bardzo wzbogacic

Kliknij ,, Lubię to '' a postaram się odwdzięczyć ;D

dlayarkera.png

by

+

Bonus ;D

Ex Moderator NosTale x2 I Gold Member

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...