Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Słuchawki - Razer vs Beats

Lon333ly

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka.

Piszę temat jeszcze raz z racji tego, iż przez cofkę temat został usunięty.

Z góry chciałbym zaznaczyć, byście nie pisali "Po co takie drogie Razery? Weź Electry!", bo takie posty będę zgłaszał.

Które słuchawki byście wybrali?

Będę ich używał tylko do komputera (nie do szkoły, czy gdzie tam jeszcze).

W ogóle wie ktoś coś na temat tych, które są niżej, w drugim punkcie?

(To, co znajduje się w "code" należy wkleić po adresie Allegro.)

1. Mam chrapkę na słuchawki Razer Megalodon.

/sluchawki-razer-megalodon-7-1-usb-maelstrom-fvat-i2985974438.html

2. Podobają mi się również inne słuchawki, ale nie wiem, czy są dobre. Mianowicie chodzi mi o Monster Beats Dr. Dre Solo HD.

Czy w ogóle warto się nad tymi słuchawkami zastanowić? Czy przy Megalodonach mogą się chować?

/sluchawki-monster-beats-dr-dre-solo-hd-gratis-i2992225000.html

Nie chcę tu też odpowiedzi typu "jeśli lubisz świecidełka, to weź Megalodony".

Chciałbym prosić o wypowiedzi tylko tych, którzy na prawdę mają pojęcie o sprzęcie audio, no a konkretnie o słuchawkach i są w stanie wymienić mi zalety i minusy obu propozycji.

Oczywiście pomocne odpowiedzi nagradzam lajkami. :)

Pozdrawiam.

1389638202-U295319.png

Opublikowano

Beatsy - dupna jakoś dźwięku, sam bass, w ogóle nie do grania, do muzyki średnie

Te razery - według mnie nie warte swojej ceny, w dodatku brzydkie

Electry to też shit

Chcesz słuchawki to weź producentów typu Sennheiser, JBL, AKG, KOSS, jak z mikro to np. Sennheiser PC 360 lub tansze

Opublikowano

Ja uważam, że Beatsy są najlepszymi słuchawkami z tych, co podałeś. Sam testowałem nie raz, i na prawdę, są MEGA :) Wadą ich jest tylko cena, lecz... niestety słuchawką są warte tej ceny.

(: .ćyż usnes am eiN

Opublikowano
Ja uważam, że Beatsy są najlepszymi słuchawkami z tych, co podałeś. Sam testowałem nie raz, i na prawdę, są MEGA :) Wadą ich jest tylko cena, lecz... niestety słuchawką są warte tej ceny.

Ani nie są mega ani nie są warte tej ceny. Widocznie nie słyszałeś innych słuchawek prócz swoich z tesco i myślisz że jest znaczący przypływ jakości, te od dr.dre to wgle jakaś kpina, warte tyle co zwykłe a kosztują 10x tyle za oryginalne

Opublikowano

zgodze sie z kolega truefaith, sluchawki

Sennheiser

sa o niebo lepsze ( i w cenie :D ).

"beatsy" czy jak to zwiecie to wielki "shit" to jest tylko nazwa firmy sa o niebo lepsze sluchawki ktore posiadaja lepsza jakosc dzwieku i bassu.

Samemu dalem za swoje creativy 150 zl. Grac graja, bass jest czystosc hmn,.. ( cena ).

Dlatego ja polecam nie "wydawac" duzej kasy na sluchawki kup takie aby byly wygodne ;p oraz mialy ta moc :D

graphic.png
Opublikowano

Ja polecam słuchawki sennheiser hd202.

Sam je używam i są świetne.

Będziesz je trzymał w domu, więc pewnie design jak w electra, czy beatsach Ci się nie przyda.

Słuchaweczki dobre do wszystkiego, jeżeli zależy Ci na głębokim basie i znasz się trochę na EQ, to nie odczujesz różnicy w porównaniu do beatsów.

3m kabla robią swoje, jak wstaniesz z fotela to się nie wywalisz, do tego masz zwijak w opakowaniu.

Jak trzeba są głośne, wyciskają nieźle wszystkie tony, jak masz jakieś pytania to pisz.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Czemu polecacie mu słuchawki po 60-100 zł :/ Przecież widac że chce wydac z 5 stów

Jak zamiast Razerów to np. Sennheiser PC 350, taniej to PC 330, można też innych firm szukac

Opublikowano

Hmm... A może poprostu nie slyszeliście brzmienia z oryginalnych Beatsów? Na rynku roi się od podróbek wszelkiego rodzaju ;)

@truefaith

Niestety chyba Cie zasmucę, i powiem, ze nie mam słuchawek z tesco :) Aktualnie używam: Logitech G930 :) Całkiem fajne słuchawki.

@topic

Ja jednak zostanę przy swoim - Beatsy są najlepsze z tych co wymieniłeś... Ale nie powiedziałem, że są NAJlepsze ze wszystkich! Koledzy osądzają mnie o coś, czego nie napisałem...

A jeżeli nie chcesz wydawać tylu pieniędzy na Beatsy, to weź coś z AKG, lub jak już było powiedziane - Sennheiser'ów :)

Opublikowano
Hmm... A może poprostu nie slyszeliście brzmienia z oryginalnych Beatsów? Na rynku roi się od podróbek wszelkiego rodzaju ;)

beatsy dr.dre za 2 stówy są na pewno oryginalne :rolleyes:

nawet oryginałek nie opłaca się brac bo jest dużo lepszy sprzęt w ich cenie, i na pewno nie są lepsze od Razerów z wirtualnym 7.1 które są świetnie do grania

Opublikowano

Heh, ale wiesz.. To są w końcu Beatsy :) Tak jak z iphonem ... Choć tutaj sytuacja jest troszeczkę inna, ale da się na niej wyjaśnić pare spraw. Między innymi... Oczywiście, dostaniesz za tą samą cenę, albo nawet i taniej, lepszy telefon od iphona, ale chodzi tu o to, że to IPHON... Nie jakiś super wyjebany w kosmos Samsung, lub broń Boże Nokia :P ... To iphone.. Wszyscy znają, cenią, a nikogo już nie obchodzą jego wady.

Z Beatsami jest podobnie.. To są Beatsy. Nie ważna jakośc, ważne że fajnie wyglądają, i wszyscy je znają. I można nimi szpanowac :)

@edit Jeżeli nie ma sie co zrobić z pieniędzmi, a chce się za nie kupić gadzet, który nie ma być, tylko ma wyglądać zajebiście, to Beatsy idealnie się do tego nadają :P

Opublikowano

beatsy sa popularne poniewaz " sa zrobione od DR.DRE, sam sluchalem jak pracuja i powiem szczerze ze mnie ich cena nie przekonuje wole zainwestowac te 200-300 zl ktore mi zostana po kupnie troszke tanszych sluchawkach w jakis sprzet, nie wiem mp3? co kolwiek albo nawet zostawic te 300 zl i miec na skuter czy cos"..

jak jestes multi milionerem to kup xD

graphic.png
Opublikowano

@up

Zgadzam się z Toba w stu procentach :) Idealnie to wytłumaczyłeś :P

Poza tym... Nawet nie ma sensu kupowania takich słuchawek świetnych, (np. Beatsy, lub Sennheiser'y z wyższej półki), jeżeli mają one być do mp3 z tesco za 20zł...

Do takiego mp3 nadają się tradycyjne słuchawki , np. AKG K309... Nie ma sensu wydawania większej sumy do takiego urządzenia. Różnica, używając Beatsów, a tych AKG będzie praktycznie niedostrzegalna, na takim mp3 :P

Opublikowano

Przede wszystkim do takich słuchawek cza miec dobrą dźwiękówkę/wzmacniacz/głośniki, bo jak podpinamy pod integrę to mamy jakośc taką samą jak słuchawki za 5 dych

Opublikowano

Przede wszystkim do takich słuchawek cza miec dobrą dźwiękówkę/wzmacniacz/głośniki, bo jak podpinamy pod integrę to mamy jakośc taką samą jak słuchawki za 5 dych

Własnie to powiedziałem post wyżej :P

@topic

Nie radzę Ci kupowania z allegro... 99% to podróby...

Jeżeli chcesz oryginały-oryginału to idź do Mediamarkt, lecz tam dostaniesz niestety trochę drożej...

Opublikowano

Nope, słuchawki które potrzebują dobrego źródła to takie które mają wysoki opór z których integra sobie nie poradzi, takie słychawki mogą być za 100zł jak i za 500zł.

Pomagam w sprawach komputerowych

Opublikowano
Nope, słuchawki które potrzebują dobrego źródła to takie które mają wysoki opór z których integra sobie nie poradzi, takie słychawki mogą być za 100zł jak i za 500zł.

Szukałem słuchawek dla kolegi i głównie im droższe tym większy opór albo trzymający się na poziomie kilkudziesięciu Ohm, jakieś tam pewnie są z małą impedencją, ale sennheisery mają przeważnie ~50

Opublikowano

Nie widzę sensu w kupowaniu słuchawek 7.1

Jak już chcesz mieć 7.1 to się głośniki bierze w tej cenie i wyjdzie na pewno lepiej.

To, że ma kasę, to co?

Podałem mu odpowiednik tańszy o jakieś 300zł+ i kto wie czy nawet nie lepszy.

"Tanie" to pojęcie względne, a jak jesteś takim bogaczem, że stać Cię na markę, a nie produkt, to już nie moja sprawa.

Słuchawki 500zł+ się kupuje dla DJ, no chyba że masz taki czuły słuch i jest Ci potrzebne nwm co.

Jak dla mnie w takiej kategorii cenowej różnicy w dźwięku już nie odczujesz, więc wypadałoby zadbać o jakiś design :rolleyes:

Te

http://www.razerzone.com/store/battlefield-3-razer-blackshark

wyglądają nieźle, nwm jak z dźwiękiem.

436951440626370320491.png

Opublikowano

@up

Te słuchawki, które zapodałeś są według mnie okropne pod względem designu...

@Top

Chciałem o porównanie tych dwóch produktów, a nie o podawanie jakiś innych, ale widzę, że o tym to trzeba koniecznie wspomnieć na początku.

Close.

Daję lajki tym, którzy wypowiedzieli się na temat, na jaki chciałem.

1389638202-U295319.png

Opublikowano

Jak już masz brac to Razery bo się nadają do grania i prezentują jakąś jakośc, te beatsy jeszcze za 2 stówy to 100% podróby, na stronie oficjalnej kosztują 200 dolców czyli z 7 stów

Jednak Sennheisery PC 330/350 dużo lepiej się sprawią od tych Razerów i jakośc jak i dźwięk stoją na wyższym poziomie, jeśli chodzi o wygląd to są praktycznie takie same

Chcesz to weź Razery ale to tak jak byś brał Merola zamiast Audi tylko dla znaczka, ew. iPhona zamiast czego innego

Opublikowano

A co powiecie o tych?

http://www.razerzone.com/store/razer-carcharias-for-xbox-pc

Dużo tańsze, zaoszczędziłbym dużo hajsu na klawiaturę nową.

Co o nich sądzicie? Dobre są, czy nie?

1389638202-U295319.png

Opublikowano

70 dolców to w polsce z podatkami ze 3 stówki będą, Sennheiser PC 330 w tej cenie

Ew. AKG GHS-1

@EDIT

Tu opinia o Razerach i innych przereklamowanych od osoby ogarniającej temat:

To złom a nie słuchawki. Poczytaj najpierw trochę o słuchawkach na jakichś poważnych forach audio a nie na onecie czy gry-online...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...