Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zmienić czcionkę w kliencie Metin2 - jedyny taki tutorial

Zarax

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oprócz tego, że umieszczam vTUT to jeszcze napisze krok po kroku co i jak(tzw. Pisemny tut)

Zaczynamy.

1.Pierw zaczynamy od rozpakowania pliku locale_pl programem file archiver.
1359893371-U179206.pngKlikamy extract i extract Archive.

2.Szukamy nasze pliki locale_pl

1359893490-U179206.png

3.Klikamy enter
1359894157-U179206.png

4.wchodzimy w następujące foldery, które nam się utworzyły
  • 1359894272-U179206.png1
  • 1359894298-U179206.png2
  • 1359894391-U179206.png3

5.Teraz jesteśmy tutaj i szukamy naszego pliku locale_game.txt, który zaraz będziemy edytować:

1359894583-U179206.png

6.Otwieramy go.Po otwarciu go naszym oczom ukazuje się wiele linijek i ciężko będzie znaleźć interesującą nas linijke,
dlatego zalecam naciśnięcie ctrl + F i wpisujemy '' deny '' i klikamy znajdź.

1359894731-U179206.png

7.mamy interesujące nas 3 linijki.
oto one:

1359894815-U179206.png

8.Tutaj możemy edytować je w sposób taki, że zamiast Arial wpisujemy nazwę czcionki, która chcemy umieścić, ja np. Wpisze tutaj Tahoma.(wy możecie inną)
i oczywiście możecie zmienić wielkość(nie polecam zwiększać o więcej niż 1, bo potem źle to wygląda)

1359894989-U179206.png

9.Zamykamy i zapisujemy nasz plik txt.

1359895036-U179206.png

10.Wchodzimy znowu w file archiver.
Rozwijamy extracted, zaznaczamy locale_pl.xml i klikamy Pack archive.

1359895176-U179206.png

11.Znowu klikamy enter :)
1359895214-U179206.png

12.Teraz kopiujemy nasze spakowane pliki.
1359895285-U179206.png

13.Wklejamy do folderu Metin2/pack i akceptujermy zmiany.
1359895316-U179206.png

Czcionka przed i po:

przed:1359897910-U179206.png
po:1359897998-U179206.png

Potrzebny program:

Metin2 File Archiver V2 - Metin2 - Edycja klienta - MPCforum - Cheaty, Boty, Bugi, Hacki do gier online

TUTORIAL PISEMNY, JAK I W POSTACI WIDEO WYKONANY ZOSTAŁ PRZEZE MNIE W 100%, a także wszystkie screeny umieszczone tutaj są wykonane przeze mnie.

zrobieniu tuta 2h, kliknięcie like 2 sec *

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Oczywiście logika wskazuje na to że takową czcionkę trzeba mieć zainstalowaną. Prawda?

No fajny ten poradnik i dobrze że jest pisemny i video. Plus oczywiście się należy.

I mam takie jedno pytanko : Dlaczego w screeniach "przed" i "po" masz napisane "Prędkość zapierdalania"? :D

@edit

Czy to nie będzie działało jak po prostu sobie otworzę ten plik i zmienię tą czcionkę ( bez użycia tego programu ) ?

Opublikowano

Oczywiście logika wskazuje na to że takową czcionkę trzeba mieć zainstalowaną. Prawda?

No fajny ten poradnik i dobrze że jest pisemny i video. Plus oczywiście się należy.

I mam takie jedno pytanko : Dlaczego w screeniach "przed" i "po" masz napisane "Prędkość zapierdalania"? :D

@edit

Czy to nie będzie działało jak po prostu sobie otworzę ten plik i zmienię tą czcionkę ( bez użycia tego programu ) ?

Bo mam tak w swoim cliencie. :-)

Jeśli chodzi o czcionke, to musisz wypakować pierw ten plik..bo tam są informacje dotyczące NIE TYLKO CZCIONKI.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jeśli działa na pewno się przyda :P

na pierwszy rzut oka sporo roboty ale poradnik przejrzyszty więc chyba każdy ogarnie ;)

Dlatego zrobiłem krok po kroku + vtut ;-)

• 2 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Jeżeli działa to na XenoX to was poinformuje ale dostaniesz ++++++++++OK.

na xenoxa pewnie nie działa bo nawet plików nie rozpakujesz <zakładam że nie umiesz>

a jeśli nawet to jest to zmienione , albo z powrotem nie spakujesz pliku

tumblr_o91znsFM7l1rdcn48o1_500.gif

Opublikowano

Na Metin2.sg ( Singapore ) , nie działa , mam spakowane locale już i jest zmienione na tahoma a czcionka i tak ta sama , i proszę mi nie wmawiać że robie coś zle bo wypakowuje locale i w localegame.txt jest dokładnie pokazane że nadal jest zmienione :) . Wiec proszę o pomoc co zrobić by tam działało pozdrawiam .

Opublikowano

Na Metin2.sg ( Singapore ) , nie działa , mam spakowane locale już i jest zmienione na tahoma a czcionka i tak ta sama , i proszę mi nie wmawiać że robie coś zle bo wypakowuje locale i w localegame.txt jest dokładnie pokazane że nadal jest zmienione :) . Wiec proszę o pomoc co zrobić by tam działało pozdrawiam .

bo patchuje się gra i wraca jak było.

@Down:

Na globalach nie testowałem, a to jest różnica.

Na clientach prywatnych serwerów działa normalnie.

Opublikowano

ojć zarax , wiesz gdy pisze że po włączeniu metka , wypakowuje i jest nadal zmienione jak było ,to logiczne że robię to przez obejscie a locale jest nadal takie same , czytaj ze zrozumieniem a potem postaraj się pomóc , pozdrawiam .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...