Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Shiki

Asparte 

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

21343.jpg

Ilość odcinków: 22

Rok produkcji: 2010

Gatunki: Horror, Dramat, Tajemnice

W środku upalnego lata Sotoba, prowincjonalne miasteczko, które zamieszkuje ledwo ponad tysiąc osób, staje się świadkiem niewyjaśnionych zgonów kolejnych mieszkańców. Ofiar przybywa w zastraszającym tempie, a miejscowy lekarz podejrzewa, że to epidemia jakiejś niezidentyfikowanej choroby, gdyż wszyscy mają podobne objawy. Czy ze sprawą może mieć coś wspólnego fakt, iż do nowo wybudowanego domu na wzgórzu, które góruje nad miasteczkiem, wprowadziła się tajemnicza rodzina?

Coś ode mnie:

Początek to typowe nakreślenie historii o odciętej od świata wiosce, do której wprowadza się rodzina i od tego czasu w wiosce zaczyna się dziać źle. Zapowiada się bardzo sztampowo, co? Nic bardziej mylnego. Fakt, akcja dzieje się powoli, ale wynagradza to złożoność fabuły. To nie produkcja z cyklu "grupa nastolatków sama powstrzymuje inwazję zombie". To anime to bardziej "nieświadome społeczeństwo jest systematycznie wybijane przez nieznane dotąd zagrożenie". Większość epów to codziennie życie mieszkanców Sotoby zmieniające się wraz z narastającą ilością zgonów. Produkcja warta obejrzenia. Fabuła jest nieprzewidywalna, przez co trzyma w napieciu, aż do napisów końcowych w ostatnim, 22gim odcinku. Ode mnie to anime dostaje 10/10. Jeśli ktoś szuka dobrego horroru, to Shiki jest idealną propozycją.

Online:

http://www.anime-shinden.info/9530-shiki-online.html

Download(angielskie napisy):

http://www.nyaa.eu/?page=torrentinfo&tid=246524

Napisy:

http://animesub.info/szukaj.php?szukane=Shiki&pTitle=org

Pozdrawiam.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

A mi się podobało póki nie dowiedziałem się co stoi za seria morderstw. Później tu już nuda nuda nuda. Oglądałem to z rok temu, max 7/10.

Nie wiem co robi tutaj gatunek horror.

Opublikowano

A mi się podobało póki nie dowiedziałem się co stoi za seria morderstw. Później tu już nuda nuda nuda. Oglądałem to z rok temu, max 7/10.

Nie wiem co robi tutaj gatunek horror.

Dla mnie szczególnie podobało się krwawe zakończenie :D

Co do gatunków, to jak dla mnie kwalifikuje się do miana horroru.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Z początku fabuła rozwija się mozolnie, a później szybciej i dodaje kilka istotnych faktów, na czym ucierpiał thriller i "horrorowe wąrki", które już nie są takie straszne. OP obydwa dobre, pierwszy wg. mnie lepszy. Kreska z początku może wydać się dość nietypowa. Końcówka sama w sobie nie jest zadowalająca, do tego brakuje jej czegoś. Już prawie pod koniec odniosłem dziwne wrażenie, jakby głównym bohaterem był kto inny niż uważałem. Ode mnie 8/10, chociaż tak jak wspomniał Aidou,

wtedy wszystko zeszło na te wampirki...

a to było nudne.

Opublikowano

Tak sobie właśnie oglądałem dzisiaj to anime i jest przeciętne.

Oczywiście nie oglądnąłem całego bo na chwilę obecną tylko 11 odcinków ale co wam powiem

to irytują mnie fryzury bohaterów. Gdy widzę te fryzury rodem z jakiś pokazów mody robi mi się niedobrze.

HBV27j.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...