Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Spolszczenie do Cheat Engine 6.2 by Me

Tieru

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć...
Uff, w końcu co zrobić miałem, zrobiłem.
Spolszczyłem CE 6.2 w 80-90%, niektórych rzeczy nie opłacało się spolszczać lub były by głupie tłumaczenia słów.
Zajęło mi to około piętnastu jak nie dwudziestu godzin.
Myślę, że teraz poznacie więcej funkcji jakie ma CE i będziecie bardziej biegli w CE :).
Może wreszcie zachęcę was do tworzenia cheatów.

Instrukcja jest w paczce, zrobi to każdy newbie ;).
Po prostu wrzucamy launguage do głównego katalogu CE 6.2

Screenshoty z wersji beta:
3ss.png
1ssm.png
2ssd.png

DOWNLOAD starsze

http://cheatengine.org/download/pl_pl.rar

DOWNLOAD 28.02.13

http://www16.zippyshare.com/v/60869779/file.html

SKAN

https://www.virustotal.com/file/a7cf8fddeac84d705b1d87ecb953f06b5706a59820a1b162481dd3d0ccf7d931/analysis/1359321564/

DOWNLOAD 22.03.13

http://www58.zippyshare.com/v/47049556/file.html

SKAN

https://www.virustotal.com/pl/file/a1f64c2f3f74d31bced14372e1632131540b5ed9d4f7f411a9403c9edfc7ff8a/analysis/1363946868/

OFFICIAL DOWNLOAD

http://cheatengine.org/download/pl_pl.rar

DOWNLOAD 24.07.13 [CE 6.3]

http://www.speedyshare.com/dYm94/CHEAT-ENGINE-6.3-spolszczenie-by-Dawid-Saworski.rar

SKAN

https://www.virustotal.com/pl/url/d66b41e4ea20f09f001da29fb4e996e04d0dcab6230b040df3370fb4d823510f/analysis/1374666042/

Za mój pot możecie dać suba na YT i Like ;PP.

Aha i zapomniałem, będę cały czas aktualizował to spolszczenie.
Dla tych, którzy lubią krytykować, tak często korzystałem z translatora, ale też cały czas edytuję to tak aby wyglądało jak ma wyglądać, więc cierpliwości.
:)
@dawio966 to ja ;), muszę w końcu zmienić jakoś nick na tym MPC.

Ech, te cofki...

28.02.13 --- Wielogodzinna poprawa spolszczenia + Dodanie spolszczenia poradnika do kroku 5.

21.02.13-22.02.13 --- Ponad trzy godziny poprawek spolszczenia.

22.02.13 --- Spolszczenie opcji PointerScan/Szukanie Wskaznikow

24.07.13 --- Spolszczenie paru tekstów i wprowadzenie kompatybilności z wersją CE 6.3

Wszystkie poradniki w "O mnie" i na moim profilu YouTube.

51dd70965ae71.png

!!!HIT!!! -- Pełno klientów na DT nawet na najstarszym kompie bez zamuły!

!!!HIT!!! -- Nowa modyfikacja do Metina FastKill

World of Metin2

Opublikowano

Ah ta cofka na mpc, ciesz sie, ze ci tuta nie cofnelo;P

Wypowiem się jeszcze raz:

Dobra robota, masz Like.

Na pewno przyda się dla tych, którzy maja do czynienia z CE pierwszy raz i nie znają angielskiego :)

Ja akurat siedze dłużej w tym programie to co nieco umiem, a angielski perfect :D

Opublikowano

Przyda się dla nowych w tym dziale. Lajk.

//Nie chcę się przyczepiać, ale

2ssd.png

Na tym screenie widać dość sporo niedociągnięć w tłumaczeniu...

//Czym tłumaczyłeś?

Opublikowano

masakra z niektórymi słowami, lepiej jednak podstawowe techniczne zostaw bo tłumaczenie ci nie wychodzi za bardzo :(

ktoś nie obeznany z technicznym angielskim kompletnie się pogubi używając tutoriali gdzie wszystko po angielsku

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

masakra z niektórymi słowami, lepiej jednak podstawowe techniczne zostaw bo tłumaczenie ci nie wychodzi za bardzo :(

ktoś nie obeznany z technicznym angielskim kompletnie się pogubi używając tutoriali gdzie wszystko po angielsku

Te screeny były z pierwszej wersji, teraz o wiele lepiej trochę podmieniłem.

Podpytuję niektórych obeznanych ludzi w tych pojęciach bo zbyt często muszę używać translatora lub po prostu źle to tłumaczę.

Cały czas zmieniam to spolszczenie aby wyglądało jak ma wyglądać.

51dd70965ae71.png

World of Metin2

Opublikowano

Wychodzi nowy serwer metin2 Easy :)

Ps. Musze po nabijać posty ponieważ dopiero od 35 postów można pisać zapowiedzi :(

sig2@TychusPL@eu@9@0@11111111111111@1111

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

@Wielkie odświeżenie!!!

Dodanie spolszczonego w 50% poradnika CE + Drobne poprawki w spolszczeniu CE.

51dd70965ae71.png

World of Metin2

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

@Tic Tac

21.02.13-22.02.13 --- Ponad trzy godziny poprawek spolszczenia.

22.02.13 --- Spolszczenie opcji PointerScan/Szukanie Wskaznikow

Już niedługo poradnik do Flashowek

hackflash.jpg

Dla tych co ciągle pytają, wszystkiego można się nauczyć na forum cheat engine ludzie!!!

Mała rada, gry flash polecam hackować na Internet Explorer 8 :}.

51dd70965ae71.png

World of Metin2

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

51dd70965ae71.png

World of Metin2

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

@Odświeżam

Szykujcie się niedługo na pełną wersję spolszczenia jak najbardziej dopracowaną i z polskimi znakami, a wszystko dzięki z współpracy z doświadczonym współpracownikiem.

Każda linijka kodu jest na nowo analizowana i przerabiana na jak najbardziej profesjonalną i zrozumiałą.

Więcej szczegółów niedługo na moim kanale YouTube.

51dd70965ae71.png

World of Metin2

• 3 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Plusik leci :D wgrałem do wersji 6.3 Wszystko nie jest spolszczone ale podstawowe funkcje tak :D Jak dla mnie bardzo ułatwia korzystanie z programu

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Od ostatniej wersji już parę miesięcy mój pomocnik sam podjął się dobrego spolszczania i na razie czekam, aż wyda mi jego wersję i wtedy będzie udostępniona :).

Ale tutaj już jest max dokładności, nie mówiąc już o polskich znakach i w przyszłości automatycznie ustawiania się kontrolek do długości tekstów.

51dd70965ae71.png

World of Metin2

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam jak idzie tłumaczenie?

Pytam ponieważ jeśli utknęło w martwym punkcie to proszę o jakieś namiary na tłumacza.

Nie utknęło w martwym punkcie, cały czas jest tłumaczone.

Wiadomość od współpracownika, który od paru miesięcy cały czas na razie sam pracuje nad spolszczeniem, gdyż ma większe doświadczenie :).

Problem w tym że DB trochę oddalił się z pracami nad CE w kierunku "dostosowywania" GUI do innych języków. 

CE w wersji 6.4 też raczej tak prędko nie wyjdzie. DB jednocześnie rozpoczął kilka projektów takich jak obsługa MONO oraz .NET w CheatEngine, no i doszło wiele innych zmian. Tak więc nie ma sensu na siłę pchać się z tłumaczeniem. Pozostał mi niewielki ułamek do dokończenia. Oczywiście samo przetłumaczenie całego pliku to dopiero początek. 

Gdy DB w końcu wypuści wersję 6.4 w której będą zaimplementowane mechanizmy współgrające z językiem polskim (oraz innymi językami), trzeba będzie "wyklikać" każdy zakamarek w uruchomionym CheatEngine i sprawdzić jak to wszystko wygląda. 

Ewentualnie będzie trzeba zmienić nie pasujące tłumaczenie (nie pasujące w kontekście w jakim się pojawia). Staram się przetłumaczyć na długość podobną do oryginału.

=-=

Tak więc, postaram się nakłonić DB do porzucenia innych rzeczy nad którymi obecnie pracuje, aby mógł poświęcić czas na rzecz "wsparcia" CheatEngine do innych języków. Ale nie chcę się za mocno narzucać, bo jak na razie jestem w przyjacielskich stosunkach z DB, i nie chcę tego zaprzepaścić. Tak więc, będę drążył kropelka po kropelce. Rozumiem, że czekanie na dłuższą metę jest męczące. Tak niestety bywa gdy do przetłumaczenia ma się ponad 4000 linijek. I zdecydowana większość wyświetlana jest w "kontrolkach" takich jak label czy button, które to przeważnie wymagają zmiany rozmiaru i położenia.

51dd70965ae71.png

World of Metin2

Opublikowano

W takim razie będą dwa spolszczenia, ponieważ ja właściwie już swoje skończyłem, mam przetłumaczone wszystko we wszystkich plikach językowych, robię tylko drobne korekty aby właśnie dopasować słowa do długości przycisków. Szkoda, że Twój tłumacz tak długo zwlekał z podrzuceniem swojej wersji.

Opublikowano

W takim razie będą dwa spolszczenia, ponieważ ja właściwie już swoje skończyłem, mam przetłumaczone wszystko we wszystkich plikach językowych, robię tylko drobne korekty aby właśnie dopasować słowa do długości przycisków. Szkoda, że Twój tłumacz tak długo zwlekał z podrzuceniem swojej wersji.

No to koleś nieładnie robisz, bo ja zakazałem wszelkiej edycji swojego spolszczenia i brania pod swoje autorstwo.

Wiem, że sam nie dałbyś rady w tak krótkim czasie zrobić od nowa spolszczenia bo to jest masa tygodni, setek godzin nad spolszczaniem całego tekstu, później edycji kontrolek, dopilnuję abyś był skreślony i aby "twoje" spolszczenie zostało potraktowane jako nieoficjalne.

ps. to nie groźby :).

Pozdrawiam.

51dd70965ae71.png

World of Metin2

Opublikowano

Wow, nie wiem skąd przyszło Ci do głowy, że mogłem wykorzystać Twoje spolszczenie, gdyby tak było, to po  pierwsze zapytał bym, po drugie sorry ale Twoje spolszczenie jest zrobione na szybko, ewidentnie masz problemy z tłumaczeniem i po prostu nie da się zrobić dobrego tłumaczenia na jego podstawie. Musiałem przez to zacząć od nowa.

Spolszczenie jest zrobione zupełnie od zera na plikach, które są dostępne na stronie Cheat Engine od 2 tygodni.

Przetłumaczona jest praktycznie każda linijka oraz moje autorskie tłumaczenie samouczka.

Szkoda, że Twój tłumacz się ukrywa, bo tłumaczenie byłoby skończone już dużo wcześniej gdybyśmy się zgadali. 

Spolszczenie jest moje i TYLKO moje, a skoro jesteś tak wrogo nastawiony, to do mojego tłumaczenia Wszelkie Prawa Zastrzeżone!

Opublikowano

Wow, nie wiem skąd przyszło Ci do głowy, że mogłem wykorzystać Twoje spolszczenie, gdyby tak było, to po  pierwsze zapytał bym, po drugie sorry ale Twoje spolszczenie jest zrobione na szybko, ewidentnie masz problemy z tłumaczeniem i po prostu nie da się zrobić dobrego tłumaczenia na jego podstawie. Musiałem przez to zacząć od nowa.

Spolszczenie jest zrobione zupełnie od zera na plikach, które są dostępne na stronie Cheat Engine od 2 tygodni.

Przetłumaczona jest praktycznie każda linijka oraz moje autorskie tłumaczenie samouczka.

Szkoda, że Twój tłumacz się ukrywa, bo tłumaczenie byłoby skończone już dużo wcześniej gdybyśmy się zgadali. 

Spolszczenie jest moje i TYLKO moje, a skoro jesteś tak wrogo nastawiony, to do mojego tłumaczenia Wszelkie Prawa Zastrzeżone!

Może i moje spolszczenie nie robiło furory w sprawie z jakością przetłumaczonego tekstu, lecz spędzałem wiele godzin nad tym aż znalazł się bardzo doświadczony w tym kierunku pomocnik, który zajął się sam nim i przez wiele miesięcy cały czas pracuje i zostały mu tylko tzw. resztki do dokończenia.

Oczywiście już podjąłem radykalne środki, "twoje" spolszczenie zostanie potraktowane jako plagiat.

Tyle na ten temat, dziękuję.

@Edit - Co do spolszczenia tutoriala to nie ma sprawy, tu Ci niczego nie zarzucę.

51dd70965ae71.png

World of Metin2

• 7 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...