Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ping

SayIt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema wczoraj grałem parę meczy i we wszystkich miałem ping w granicach 50.Dzisiaj 2 mecz i ping 600, nie spada w ogóle w dól, resetowałem ruter.Powyłączałem wszystkie sprzęty od internetu z domu, oprócz mojego komputera.Myślałem, ze po czasie minie, ale włączyłem teraz mecz, i ping 600-700.Właśnie w tym momencie zrobiłem test na speedteście i wychodzi, ze mam internet 3,53 mb, lecz oczywiście dostawca twierdzi, że mam 10 ; ) Ping na speedteście pokazuje 91ms. Czy jest to wina lol'a?, czy też mojego internetu?Co powinienem zrobić?Wcześniej normalnie się grało, a teraz nic nie idzie zrobić taki ping.

Opublikowano

Korzysta ktoś od ciebie z laptopa/kompa jak grasz?

Ostatnimi czasy mam tak, że nawet jak ktoś przegląda jakieś strony to pink stoi na 160, da się grać ale jest denerwujące.

Przeczyść może komputer ccleanerem, wyłącz wszystkie programy które potrzebują połączenie do internetu.

w83od2.jpg

Opublikowano

Wyłączam wszystkie programy, które używają internetu.Właśnie odłączyłem laptopa z WiFi, nic nie pomogło.Mój komputer jest podłączony do internetu przez kabel.Nie wiem co robić, dostałem już bana na 1 konto za wyjście z gry, zaraz najprawdopodobniej dostane na 2.

Opublikowano

Ja mam internet z polsatu i mam tak że rano tak do godziny 14-16 gram normalnie (w dni robocze), potem strony itp. chodzą tak samo, download taki sam, ale ping już am 500+ nawet na speedtescie. Za to w weekendy pogram se do 12-14 i już mam lagi. Mi się wydaje że masz przeciązonego dostawce -.- nie wiem jak to nazwać.

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

A możliwe, że jest to spowodowane tym, że gra dużo osób?

Nie, nie możliwe. Ludzie by przestali grać jakby mieli się użerać z lagami.

Prawdopodobnie wina dostawcy, zadzwoń do niego i przedstaw mu sytuację.

w83od2.jpg

Opublikowano

Nie, nie możliwe. Ludzie by przestali grać jakby mieli się użerać z lagami.

Prawdopodobnie wina dostawcy, zadzwoń do niego i przedstaw mu sytuację.

Nie zadzwonię, bo nie wytrzymałbym, żeby spokojnie mówić.

Opublikowano

Nie zadzwonię, bo nie wytrzymałbym, żeby spokojnie mówić.

To nie licz na pozbycie się problemu. Sam mówisz, że wychodzi Ci 3Mb/s A powinieneś mieć 10. Coś jest zwalone. Dzwoń i opieprz administratora sieci bo sam tego nie załatwisz hakjerze.

fjlw0o.jpg

Opublikowano

Jeśli masz tą "nową" umowę z orange/neo 1-10 mb/s :D to się nie dziw też tak mam i czasem idzie się ......

Ściągnij program "latency fix" odpal go + wyłącza Pando Media Booster przy grze albo w ogóle usuń to ścierwo. Mnie to pomogło :>

Opublikowano

Radze ci kupic internet z MULTIMEDII nie zacina sie ani nic ja mam predkosc 1,2mb i ping 20 czysto na rankedach

Opublikowano

moze ktos uzywa twojego neta bez twojej zgody?

stasiu956.png

Nick z Battlefield 3: Stachu956

Nick w League of Legends: Cv8j

Nick z Need for Speed World: Cv8l

Nick z Call of Duty 4: Modern Warfare: Stachu956

Opublikowano

Jak masz internet w netii to się nie dziw to są oszusty . ;]

Jeżeli masz radiówkę to pogoda - trudno .

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

Opublikowano

ping -t wp.pl

sprawdz tym ping, jak będzie normalny czyli gdzieś w granicach 20-50ms, że nie jest to wina dostawcy, lecz hardware lub software

czyli jak będziesz miał ping 200 to dzownisz tam do tych debili

20-50, możliwe że karta sieciowa się zapycha, ponieważ lol dużo małych pakietów wysyła, albo system twój zamula i nie ogarnia tego. Pousuwaj niepotrzebne sterowniki z karty sieciowej albo wyłacz, np qos'a i co tam jeszcze zobaczysz niepotrzebnego.

Specjalista
Opublikowano

Właśnie w tym momencie zrobiłem test na speedteście i wychodzi, ze mam internet 3,53 mb, lecz oczywiście dostawca twierdzi, że mam 10 ; )

kolego dostawca twierdzi że masz internet do 10 megabitów, a nie stałe 10

to zasadnicza różnica, jeżeli łącza są obciążone to masz oczywiście wolniejszy internet

jeżeli to internet radiowy, bo domyślam się że mówiąc dostawca masz to na myśli, to prawdopodobnie jesteś daleko od odbiornika, ale po co gadka o prędkości jeżeli prędkość internetu nie ma nic do pingu? ping to jest opóźnienie w wysyłaniu pakietów, więc gość z 512 kb/s może mieć niższy ping bo siedzi na odbiorniku, to samo z kablem

pomogłem? wejdź tu i kliknij: pajacyk.pl

jak nie to też kliknij

Moderatorze!

Codziennie z głodu ginie jeden troll, nie bądź obojętny i już dziś nakarm trolla warnem :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...