Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Dodawanie mapy - serverside

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pewien problem z mapa od strony serwer. Chodzi o to, że po dodaniu wszystkiego i wlaczeniu serwera nie mozna sie zalogowac, znaczy serwer pisze ze jest Off i oczywiscie blad polaczenia, po usunieciu tej mapy z index i config chanelli wszystko dziala jak powinno. Wycienk z sysera:

SYSERR: Jan 27 14:18:26 :: Build: can't load file locale/poland/map/metin2_bayblacksand/Setting.txt in LoadSettingFile
SYSERR: Jan 27 14:18:26 :: Boot: cannot load MapIndex: locale/poland/map/index
SYSERR: Jan 27 14:30:41 :: LoadSettingFile: cannot open file: locale/poland/map/metin2_BayBlackSand/Setting.txt
SYSERR: Jan 27 14:30:41 :: Build: can't load file locale/poland/map/metin2_BayBlackSand/Setting.txt in LoadSettingFile
SYSERR: Jan 27 14:30:41 :: Boot: cannot load MapIndex: locale/poland/map/index

Bede wdzieczny za pomoc bo juz nie wiem czym to jest spowodowane.

Opublikowano

kwiatmix, nie jestem taki glupi zeby mapy nie dodac do index, ew. moze cos zle zrobilem ale w index mam tak:

========

========

========

i na koncu

201[TAB]metin2_bayblacksand

ten ====== oznaczaja oczywiscie jakies tam inne linijki z mapami,

po usunieciu tej ostatniej z bayblacksand serwer dziala normalnie

Opublikowano

Moze masz juz 32 mapy ? skoro wszystko dobrze dodajesz?

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

Mam diff na wiecej niz 32 mapy w cfg + sprawdzalem na dodanych 31 mapach + nawet jezeli mam w cfg np. dodane 201 i w index map to serwer nie chodzi, ale jak usune tylko z index w folderze map ostatnia linijke czyli ta z dodana mapa to serwer dziala prawidlowo. Czyli gdzies tam musi byc blad tylko nie mam pojecia juz czemu. Jakies inne propozycje?

@@EDIT,

Mapka dodana.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...