Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dyskusja o Timber And Stone.

jaqb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wybaczcie jeśli był taki temat, lecz użyłem opcji szukaj i nic nie znalazłem.

1620705265.jpg

Timber and Stone to sandboxowa strategia czasu rzeczywistego inspirowana takimi seriami jak The Settlers, Anno oraz Stronghold. Grę praktycznie w całości opracował jeden człowiek - Robert Reed.

Akcja toczy się w pełnej magii krainie fantasy przypominającej średniowiecze. Rozgrywka koncentruje się na budowie i zarządzaniu miastem. Musimy gromadzić surowce, konstruować domy mieszkalne oraz struktury wytwarzające konkretne dobra i dbać o rozwój wirtualnej gospodarki. Gra jest strategicznym sandboksem, więc w niczym nie ogranicza budowlanych zapędów gracza. Tylko od nas zależy czy wzniesiemy małą osadę, czy też stworzymy olbrzymie królestwo. Na początku każdej rozgrywki silnik losowo generuje duża mapę oraz znajdujące się na niej surowce, jak również pierwszych podległych naszym rozkazom osadników.

Źródło: gry-online.pl

Co o niej sądzicie? Mój kolega dał 50$ za nią na kickstarterze i grałem u niego. Spoko gierka, nawet jeśli dopiero w fazie beta ;)

QmxhY2tXaGl0RTEyMzQ1X19fZXV3X19fMTEyX19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fMTFfX18yX19fMDAwMDAwX19fc29sbw==.png
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Fajna gierka coś w stylu minecraft + mod MineColony fajna gierka :P

1373415594-U477327.png

KidModerator Single Player|MPC Champion|Gold Member|Postwriter|Uczeń Pawła_CS|

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam

Gierka spoko 

Wie ktoś przy okazji może jak tą grę aktualizować ? Mam wersję 1.43 a jest juz widziałem 1.52 a nie wiem jak się ją aktualizuje 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

jak dla mnie gra jest trudna z tego względu, że nie wybacza popełnionych błędów w czasie prowadzenia kolonii. Nawet kiedy już zabarykadujemy naszych ludzików to zawsze może się pojawić królowa pająków/czarodziej i o ile nie mamy wielu zbrojnych to rozgrywka jest skazana na porażkę. Denerwują mnie też niedociągnięcia typu utknięcie ludzika na murze w czasie budowy fortyfikacji.

War... War never changes...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...