Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie dla speców od komputera.

NectarOrange

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Mam do Was pytanie, to prawda że jeżeli ktoś ma płytę Acera,to nie może "podkręcić komputera"?

Mam jeszcze pytanie. Jeżeli posiadam 4GB Ram,to czy mogę dokupić RAM do komputera następne 4 i będę miał 8 , czy mam kupić od razu 8 ?

Ostatnie pytanie. Jeżeli kupię procesor Intel i7 2600K , to czy będę go normalnie mógł wymienić ?

Przepraszam za takie pytania, troszkę źle sformułowane :/

Czekam na odpowiedzi.

Opublikowano

Lepiej mieć w dwóch oddzielnych kościach po 4GB, żeby 8GB działało ( żebyś mógł używać ) musisz mieć system 64bit. A to ostatnie to nie rozumiem? Jeśli kupisz ten procesor musisz mieć na płycie głównej odpowiednią podstawkę żeby procesor pasował. A co do pierwszego to pierwszy raz o tym słyszę więc się nie wypowiem.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

daj screen z zakładki Mainboard

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

plyty Acera pod desktopy albo laptop rzadko wspierają więcej niż 4Gb RAM

bez podania modelu płyty nic niemożna powiedzieć

jeśli masz Veritona zestaw to spokojnie można do 8Gb ( 2x4Gb RAM )

jak wyżej ci napisano o procku zapomnij bo to nie ten socket

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Kolego mi podał, numer do kolesia,który mieszka blisko mnie, przejadę się do niego i spytam się go , bo podobno składa komputery , i za np. 3 koła mogę mieć porządnego PCta u niego.

Także, nie wiem czy opłaca się coś zmieniać w obecnym komputerze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...