Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jak uniknąć bana na kilka kont (powiązanie kont)

Asfaltito

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Gram na pewnym privie gdzie chciałbym wcielić w życie nocne ustawianie fishbotów. Problem jest tego typu, że na serwerze tym mam 3 postacie na których w sumie przegrane mam już ponad 40k minut i nie chciałbym ich w głupi sposób stracić - pytanie teraz - co zrobić, żeby GMowie jak już mnie namierzą, nie zbanowali mi wszystkich kont, bo często widzę na eventach głównie, że jak banują kogoś za cheata - to piszą też, że zbanowane zostały konta powiązane z tym na którym używany był cheat. Da się to jakoś obejść?

Opublikowano

Jak dostaniesz bana na ip, to polecą wszystkie konta.

Jak dostaniesz bana na id, to poleci jedno konto, chyba, że konta są na jednym mailu.

giphy.gif

Opublikowano
i tego z IP nie da się jakoś obejść na czas łowienia żeby zmienić czy coś?

Wydaje mi się, że nie.

Ale może starsi doświadczeniem koledzy z MPC coś zaradzą.

giphy.gif

Opublikowano

Ban na IP jest bardzo rzadko stosowany. Najczęściej jest to ban na e-mail więc jeśli konta nie będą ze sobą powiązane e-mailem - nie masz co się obawiać, że za jednym razem zostaną zbanowane wszystkie.

Opublikowano

• Ban na IP, bardzo rzadko stosowany. Osobiście jeszcze nie widziałem owego w swoim przypadku :D
  • Ban na Email'a, banuje każde konto zarejestrowane na tym Email'u.

Jedyne wyjście jakie znam i praktykuje:
  • Założenie nowego email'a
  • Założenie dodatkowych kont email na email'u głownym
    http://www.mpcforum.pl/topic/283722-tutkilka-kont-na-jednym-e-mailu-bez-powizania/

Bez powiązania, 100% bezpieczne.

• Założyć nowe postacie, podexpić i ustawić na Fishbot'a

XDDDDDDDDDDDDDD

Opublikowano

Jeśli będziesz ostrożny to nie dostaniesz bana. Jest to serwer prywatny więc szansa na blokadę właśnie po IP jest stosunkowo duża w porównaniu z Metin2.pl, a więc tak. Staraj się nie wychylać z cheatami, a na pewno nikt Cię nie ukara. Jeżeli to jakiś poważniejszy serwer i jest tam HS to podaj nazwę - wtedy można Ci pomóc podając jakieś obejście/blokadę.

Opublikowano

Stań po prostu w innym królestwie najlepiej na jakiejś mapie i łów, albo na oazie i się nie martw. Oni tam są raz na 1000 natchnień.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...