Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poradnik dotyczący opisu pluginu TreasureChest.

sdr123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czym jest plugin TreasureChest? Jest to plugin, który ustawia to, że w skrzyniach dany item/itemy respią się w określonych przez nas odstępach czasu. W tym poradniku pokaże wam permissions, komendy, ich działanie oraz jak ustawić TreasureChest, jak ustawić skrzynię nielimitowaną (gracz bierze itemy kiedy chce/reset co 1sekunde) oraz jak ustawić czas skrzyni. A więc do dzieła.

Permissions : Te trzy najważniejsze permissions pozwolą twoim graczom na dostęp do skrzyń :

treasurechest.access
treasurechest.access.treasure
treasurechest.access.unlimited

Najważniejsze komendy :

/tchest set - pozwala ustawić treasurechest (dla admina)
/tchest list - pozwala na sprawdzenie lokalizacji odkrytych już przez nas skrzyń (dla gracza). Permission :
treasurechest.list
/tchest list-all - pozwala na sprawdzenie lokalizacji wszystkich ukrytych i odkrytych skrzyń na serwerze (dla admina). Jeżeli chcesz ustawić dla gracza :
treasurechest.list.all
/tchest unlimited - ustawia to, że gracz może pobierać ze skrzynki item nieskończoną ilość razy bez cooldowna (admin)
/tchest ip - ignoruje protect, przydatne na serwer z działkami (admin)
/tchest setforget d h m s - ustawia co jaki czas ma się respić skrzynia (d - dzień, h - godzina, m - minuta, s -sekunda) Dla przykładu : skrzynka ma się respić co 1dzien, 11godzin, 1minute oraz 1sekunde - /tchest setforget 1 11 1 1 (admin)
/tchest forget nick - zapomina to, że podany nick gracza wziął zawartość ze skrzyni, a gracz może wziąć go ponownie
/tchest forget-all - zapomina, to, że każdy gracz serwera wziął zawartość skrzyni

Dobra. Teraz przejdźmy do tego jak ustawić skrzynię :

Skrzynia z regeneracją czasową

1.Stawiamy skrzynię na ziemi.
2.Wkładamy do skrzyni określoną przez nas jej zawartość.
3.Patrząc na skrzynie wpisujemy komendę /tchest set
4.Patrząc na skrzynie wpisujemy komendę /tchest setforget d h m s (opisałem to powyżej)

Gotowe :) Gracz będzie mógł brać itemki w odległościach czasu ustalonych przez was.

Skrzynia z regeneracją natychmiastową (skrzynia nielimitowana)

1.Stawiamy skrzynię na ziemi.
2.Wkładamy do skrzyni określoną przez nas jej zawartość.
3.Patrząc na skrzynie wpisujemy komendę /tchest unlimited

Gotowe :) Gracz będzie mógł brać itemki kiedy chce.

Jak ustawić zapomnienie skrzyni ? Tak samo jak w przypadku ustawiania zwykłego TChesta. Musimy skierować myszkę na skrzynię i wpisać określoną przez was komendę.

Strona pluginu :

http://dev.bukkit.org/server-mods/treasurechest/#w-treasure-chest

Mam nadzieję, że ten poradnik będzie dla was przydatny. W razie pytań lub problemów pisać w tym temacie. Wkrótce więcej poradników z pluginów, nie możesz tego przegapić.

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Chciałbym, aby poradnik odwiedziło więcej osób, ponieważ dużo ludzi zadaje na forum temat jakiego pluginu użyć i jak się nim posługiwać... Mam nadzieję, że ten poradnik jest dla każdego przejrzysty.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Wkładasz do skrzyni item i wpisujesz /tchest set

Dodaj, że aby wpisać /tchest set trzeba patrzeć na skrzynie.

Dodaj, że aby móc otwierać skrzynie na cuboidzie trzeba wpisać /rg flag <cuboid> chest-access allow

Proszę, droga administracjo o zdjęcie kilku %. Bardzo się staram :)

Opublikowano

Nie ten dział

I Technik Serwerów Minecraft I

I Skonfiguruję i wgram pluginy pod serwery Factions, Survival, Freebuild I

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jak robię to co na instrukcji to po wpisaniu komendy: /tchest unlimited , wyskakuje mi You're not looking at chest treasured. Kiedy patrzę na skrzynie ;/

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Sam używam tego pluginu. Bardzo fajny.

Niestety wtyczka nie działa aktualnie i wiele graczy ma z tym problem.

Co do poradnika, to jest on spoko, chociaż bywały ładniejsze :D

343731479829004887779.png

Opublikowano

Hehe dzięki bardzo za wszystkie opinie :) Tutek sam zrobiłem oczywko, a niektórym może nie działać ze względu na to, że nie mają nowszej wersji craftbukkita. Ja to zrobiłem i na moim serwerze wszystko ładnie działało

Opublikowano

Wszystko spoczko, lecz czemu gracz nie może brać nic ze skrzynki tzn. jak coś próbuje brać to mu znika z ręki i wraca do skrzynki? Dałem mu Permissions.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...