Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tutorial] Własny, niepowtarzalny styl.

GeRu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1359245491-U387138.png

1359245496-U387138.png

Każdy szanowany i znany grafik ma swój jedyny,niepowtarzalny styl. Dzięki temu jest rozpoznawany i większa ilość osób pragnie skorzystać z jego usług. Jednak aby dopasować do siebie styl,dzięki któremu jesteśmy rozpoznawani przez szerokie grono odbiorców,musimy naprawdę bardzo ciężko pracować. Wyrobienie sobie renomy jest bardzo ważne dla grafików,którzy chcą zarobić na swoim hobby.Muszą oni pokazać się potencjalnej klienteli z jak najlepszej strony. Posiadanie własnego stylu może być często kluczową sprawą w pozyskiwaniu klientów.

1359245500-U387138.png

Chcąc tworzyć znakomite prace musisz posługiwać się kreatywnością. To właśnie ona pomoże Ci w zdobyciu swojego własnego stylu. Tworząc kolejne prace wykonujesz je według schematu,który sam sobie kreujesz. Wykonujesz czynności w kolejnych pracach analogicznie do czynności wykonywanych w poprzednich zleceniach. Dzięki temu twoje prace są do siebie podobne.To jest właśnie twój styl! Tworząc według ustalonych przez siebie reguł, nasze prace są rozpoznawane bez konieczności przeczytania notki na temat autora danego dzieła. Twoje prace będzie można od razu odróżnić od prac innych grafików,dzięki czemu staniesz się niepowtarzalny i będziesz posiadał swój własny,unikalny styl!

1359245504-U387138.png

W wypracowaniu stylu,tak jak wyżej wspomniałem,pomaga kreatywność. Oczywiście jako początkujący grafik kierujesz się poradnikami doświadczonych kolegów. Z pewnością czegoś się z nich nauczysz,lecz nie wykonuj wszystkich czynności dokładnie tak jak są one przedstawiane! Ważne jest to , aby próbować czegoś nowego. Nie bój się dodać większej ilości dodatków etc! Eksperymentuj ze swoimi pracami!

1359245508-U387138.png

W wykreowaniu własnego stylu z pewnością nie pomoże ci podążanie za panującymi trendami. Staraj się tworzyć prace ponadczasowe,które będą różnić się od innych projektów. Dzięki temu staniesz się bardziej rozpoznawany,gdyż będziesz robił coś inaczej niż inni!

egq3SFm.png

Opublikowano

Nie za bardzo rozumiem sens tego poradnika. Wydaje mi się, że każdy, kto podejmuje się tworzenia czegokolwiek związanego ze sztuką jest kreatywny. Na swój sposób, ale jest. Tego się raczej nie da nauczyć jak paru zdań na kartkówkę. Bycie pomysłowym, posiadanie jakiegoś stylu to cechy bardzo osobiste i raczej nie do nauczenia się. ;)

Opublikowano

Wiesz... Nikt nie znajdzie swojego stylu czytając poradniki takie jak ten... Ale liczą się starania. Dzięki za poradnik :-)

394591421101183179764.jpeg
  • 4 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

A teraz powiedz tak szczerze, ile zarobiłeś na swoich pracach? ;)

Poradnik bez sensu, w ogóle nie rozumiem jego idei.

poniewieramy się czlowieku                      

Opublikowano

Jak tak patrze na ten poradnik to chyba wiem o co chodzi .
Chce on pokazać początkującemu , co należy zrobić aby być rozpoznawalnym .
Ale myślę , że osoba , która chce się zająć jakąś sztuką to napewno będzie w niej coś czego nie mają inni .
Zatem powtarzając paru użytkowników , stylu się nie nauczy za pomocą poradnika .

f694fc7eb0c9808f08e2b78700605b92141.101.

Sygnatura By Me

02.06.2013 - 25 Postów (Pijawka II)

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Nie za bardzo rozumiem sens tego poradnika. Wydaje mi się, że każdy, kto podejmuje się tworzenia czegokolwiek związanego ze sztuką jest kreatywny. Na swój sposób, ale jest. Tego się raczej nie da nauczyć jak paru zdań na kartkówkę. Bycie pomysłowym, posiadanie jakiegoś stylu to cechy bardzo osobiste i raczej nie do nauczenia się. ;)

Jestem tego samego zdania co kolega. Styl to coś co każdy z osobna kreuje sam podczas tworzenia pracy.

1392970192-U247153.png

Zadaj pytanie czy naprawdę jesteś wolny?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...