Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co musze zmienić żebym mógł grać w ...

takitakitam

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mój sprzęt :

Płyta główna: chip. Intel H55

Procesor: Intel i3 540 (3,06GHz)

Pamięć RAM:DDR3 4GB

Dysk twardy: 500GB S-ATA

Nagrywarka: DVD+/-RW samsung cz.

Karta grafiki: NVidia GeForce GT220 1024MB

System: Win Vista 32 bit

Sasilacz:Qoctec

Base Line

230v~ 50 Hz 4A

420W

Więc mam takowe pytanko, co musze zmienić zeby pograć w nowsze tytuły tak na wyższych wymaganiach/normalnych za 1000 zł ?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Ja bym dołożyła RAM-u (tak żeby mieć chociaż 8GB - najlepiej jakiegoś szybszego niż 1333Mhz), zmieniła procesor i płytę główną. ;f Ale to moje zdanie. :) Aczkolwiek jakbyś chciał w Crysisa 3 pograć to gwarantuję Ci, że nie uciągnie Ci na full. ;> Chyba, że zainwestowałbyś w kompa parę k złotych.

Opublikowano

Zmiana karty graficznej zmiana windowsa na 64bit i ew zmiana ramu choć tego masz w miarę na pewno bf3 ci pójdzie na nawet dobrych ustawieniach przy niskim fps

fighting0070.gif

2151571077.png

Sygna nr 2 i 3:

f51f61ce7c7db.jpg

1358683560-U261555.png

Sygnatura by SoiThe

Pomagam w działach "Problemy z grami" "Komputery" "BFP4F" "Tworzenie stron www"

Opublikowano

Panowie i panie - po co mu więcej niż 8 GB RAM? On nie robi maszyny dedykowanej tylko komputer do gier. Dwie kostki po 4 GB mu wystarczą. Najgorsze z tego wszystkiego to karta graficzna - polecam Ci taką za ~700zł, a konkretniej GeForce GTX560 2 GB DDR5. Do tego te 2-4 GB RAM - koszt 200 zł+. Na koniec został tylko procesor i 100 zł, więc tutaj już nic ciekawego nie znajdziemy, jednak jeśli uzbierasz dodatkową kwotę to możesz pomyśleć o Intel i5 lub i7.

Opublikowano

Panowie i panie - po co mu więcej niż 8 GB RAM? On nie robi maszyny dedykowanej tylko komputer do gier. Dwie kostki po 4 GB mu wystarczą. Najgorsze z tego wszystkiego to karta graficzna - polecam Ci taką za ~700zł, a konkretniej GeForce GTX560 2 GB DDR5. Do tego te 2-4 GB RAM - koszt 200 zł+. Na koniec został tylko procesor i 100 zł, więc tutaj już nic ciekawego nie znajdziemy, jednak jeśli uzbierasz dodatkową kwotę to możesz pomyśleć o Intel i5 lub i7.

Ja uważam, że kupowanie Intela i7 mija się z celem jeżeli chcemy komputer tylko do gier. Procesor i5 jest równie wydajny, a o wiele tańszy. Gdyby chodziło o sprzęt pod jakieś zaawansowane projekty i tak dalej i7 byłoby dobrym rozwiązaniem. Ale przeciętny user nie potrzebuje (moim zdaniem) takiego proca. ;)

Opublikowano

Ja bym dołożyła RAM-u (tak żeby mieć chociaż 8GB - najlepiej jakiegoś szybszego niż 1333Mhz), zmieniła procesor i płytę główną. ;f Ale to moje zdanie. :) Aczkolwiek jakbyś chciał w Crysisa 3 pograć to gwarantuję Ci, że nie uciągnie Ci na full. ;> Chyba, że zainwestowałbyś w kompa parę k złotych.

Po co szybsze niż 1333mhz? Przecież tego nie odczuje...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...