Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z wydajnością komputera

xXInvictumXx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema zauważyłem że gry które teoretycznie powinny chodzić mi na full detalach nawet nie chcą się czasami załączyć próbowałem wielu sposobów czyszczenie rejestru defragmentacja itp. I zdałem sobie sprawę że problem może leżeć zupełnie gdzie indziej nie robiłem aktualizacji karty graficznej dźwiękowej itp. przez 2 lata (czyli wcale bo tyle mam ten komputer) i czy to może być przyczyną tych problemów ?

4875_blue.png  [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

Prawdopodobnie, ale wydaje mi się, że nie będzie to całkiem wina sterowników. Zaktualizuj i napisz jak zadziałało, ale dopisz jeszcze jaki masz system i jakie gry Ci nie odpalają. Może to być banalny problem ze zgodnością w przypadku starszych gier.

@EDIT: @UP: Jest to bezpieczne, o ile ściągniesz i zainstalujesz właściwe sterowniki. Jest proste o ile zna się model rzeczy, którą się chce zaktualizować.

7m9a.png

Opublikowano

Aktualne sterowniki to podstawowa rzecz jeśli chcesz wyciągnąć z komputera wszystko co najlepsze. Pobierz z internetu pierwszy lepszy program do aktualizacji sterów i po prostu pobierz najnowsze - największą rolę będzie pełniła tutaj karta graficzna oraz karta sieciowa (ta ostatnia często nie znajduje sama sterowników i przez to są problemy w grach MP).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...