Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Po zamianie ikony nadal domyślna, Textury

GoGame

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :D

Bez zbędnego gadania.

1.Mam problem, zamieniłem ikonę Zadania (Zwój otwarty i zamknięty) na swój własny,

wszystko wgrało się dobrze, jednak podczas gry nadal widzę stary zwój

swoje zwoje wgrałem do:

locale/pl/icon/

Tam są dwa pliki i je podmieniłem na moje (w formacie .tga, żeby nie było)

jednak podczas gry widzę stare. Pamiętam, że kiedyś to działało, a teraz już nie działa, może to teraz gdzieś indziej.

2/drugi problem to w mieście pierwszym, dokładnie to w pobliżu dozorcy (w Jinno, nie sprawdzalem na innych czy są błędy) występuje brak tekstury (biały kwadrat na środku, dosyć duży). Sądzę, że to bład w textureset ale nie wiem do końca ...

3/Ponadto próbowałem wgrać inne textury niż te z globali (znajdujące się w patch1) i po zamienieniu plików Terrain (eix i epk) i usunięciu patch1 występują stare textury...

Pozdrawiam,

GoGame

gogame.png

Opublikowano

Co do 1 pytania to tekstury znajdują się w root chyba wiem bo sam miałem taki sam problem jeśli nie w root to w jakimś innym pliczku ale wiem że były w locale i jeszcze jakimś.

8910814572903361049127.png

Opublikowano

w root nie ma w ogóle plików graficznych. Może icon albo w którymś z patch schowali. Zobaczę. A teraz jeszcze mi powiedz co do tych textury ?

gogame.png

Opublikowano

Tym dużym białym kwadratem może być dom który nie ma tekstur albo są w złym katalogu. Proponuje odnaleźć pliki odpowiedzialne za model tego domu importować je do 3d max'a nadać modelowi odpowiednią teksturę poczym wyeksportować do pliku .gr2 i podmienić w kliencie.

8910814572903361049127.png

Opublikowano

Te zwoje od questów nie znajduja sie w lcoale tzn znajduja sie ale zeby je zmienic musisz podmienic je w :

\pack\extracted\season1\season1\icon

i tutaj masz scroll_open i scroll_close podmien te pliki i zmieni ci ikonki od tych zwoji od questów

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

@TEKEN5

Dzięki :) Zrobię to :)

Ale pamiętam, że kiedyś (jakieś 5 mies. temu jak jeszcze się bawiłęm) wystarczylo zmienić ikonę w locale :D

@baran860

ale mi modele budynków dobrze działają. Nie widać mi jednego kwadrata textury na ziemii (podłożu)

SS:

http://scr.hu/0wz8/m9nl3

gogame.png

Opublikowano

@TEKEN5

Dzięki :) Zrobię to :)

Ale pamiętam, że kiedyś (jakieś 5 mies. temu jak jeszcze się bawiłęm) wystarczylo zmienić ikonę w locale :D

@baran860

ale mi modele budynków dobrze działają. Nie widać mi jednego kwadrata textury na ziemii (podłożu)

SS:

http://scr.hu/0wz8/m9nl3

Ja też kiedyś zmieniałem w locale_pl tam sa te zwoje , ale zeby ci je podmienilo trzeba w season1 zmienic wiem bo u siebie w cliencie zmienialem :)

@Antywarn:

Link do ss nie dziala

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...