Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak się pozbyć kurzy ze szczeliny SGA2

Golden™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czasami gdy mam jakiś kurz na ekranie, to odruchowo palcem go przesuwam, żeby spadł, ale przez tą szczeline 1359223511-U613489.png

On do niej wpada.

Jak się pozbyć kurzu itp. ze szczeliny (dziury, nie znam synonimów tego słowa, więc sorry)

1361453243-U739101.png

Opublikowano

Sprężonym powietrzem to przeczyść powinno wymieść kurz stamtąd

fighting0070.gif

2151571077.png

Sygna nr 2 i 3:

f51f61ce7c7db.jpg

1358683560-U261555.png

Sygnatura by SoiThe

Pomagam w działach "Problemy z grami" "Komputery" "BFP4F" "Tworzenie stron www"

Opublikowano

Blondyneczka nie spamuj !

Sprężone powietrze tutaj niewiele da bo ten syf w tej szparze jest ubity i ciasno siedzi.

Musisz to wydłubać wykałaczką, albo jakąś szpilką.

Opublikowano

Mam jeszcze jedno pytanie, bo nie chce tworzyc kolejnego tematu (mam ich za dużo). Czy jeśli zdobyło się kilka rysek na folii ekranu (bo obecnie na telefonie mam jakąś tanią folie) to czy gdy ją zdejme ekran też będzie mial te rysy?

1361453243-U739101.png

Opublikowano

Nie, bo to folia ochronna, ale możesz ją czymś przerwać, a wtedy na ekranie pojawią się rysy, dlatego bądź ostrożny. Na początku podłub ten kurz igłą, jednak tak jak wspominałem, ostrożnie! A potem tak jak napisała Blondyneczka, użyj sprężonego powietrza, który dostaniesz w każdym super markecie w dziale ze środkami czyszczącymi - koszt to jakieś 10-15 zł za puszkę.

PS. Sprężone powietrze jest tak silne, że bez problemu usunie osadzony kurz w 'dziurach.'

Opublikowano

W pierwszym dniu, gdy miałem swój telefon to posiadał z 2-3 ryski, a teraz na folii jest z 7-8 rys, a w tym 2 mocno widoczne. Co zrobić?

Zdjąć folie i kupić nową jakąś lepsza? Dodam, że mam futerał.

@edit

a czy w ogóle ten kurz przeszkadza jakoś oprócz wizualnie?

1361453243-U739101.png

Opublikowano

1. Podmuchać ustami, spręzarką dmuchnąć, coś małego wsadzić (patyczek do uszu), szmatką, można zawsze zaryzykować i to zdjąc jakoś

2. Jak folia porysowana to nową kup, jak ekran to wymienić (mało opłacalne i drogie)

Dota 2 > Lol

Opublikowano

Zdejmij starą i kup nową co do tego przeczyszczenia kup sprężone powietrze i popsikaj nim w te dziury

fighting0070.gif

2151571077.png

Sygna nr 2 i 3:

f51f61ce7c7db.jpg

1358683560-U261555.png

Sygnatura by SoiThe

Pomagam w działach "Problemy z grami" "Komputery" "BFP4F" "Tworzenie stron www"

Opublikowano

Podam taki słodki przykład.

robisz tort.

Masz biszkopt.

Smarujesz jego powierzchnie kremem.

Tak powiedzmy 0.5 cm.

Teraz zależy od tego jak głęboko smugniesz palcem po kremie. Jeśli mocno to będzie widać biszkopt, czyli naruszyłeś ekran.

Krem = folia

Biszkopt = ekran ;)

Najłatwiejsze rozwiązanie to kupienie nowej folii.

Co do kurzu.

moja mama ma takie gówienka do przeciągania nici przez oczko. One mają super cieniutkie druciki. Spróbuj nimi przeczyścić szczelinę.

Opublikowano

Nie wiem za bardzo o jakie gówienko ci chodzi.

A z tym tortem to zrozumiałem tak: mam albo kupić grubszą folie, albo bardzo uwazac.

1361453243-U739101.png

Opublikowano

Jeśli mocno przeciągniesz igłą po ekranie to folia może się uszkodzić i mozesz porysować ekran. W dodatku nie wiem co za szajs kupiłeś - ja swojego SGSII mam ponad dwa lata, rzucam nim na prawo i lewo i mam tylko obite kanty, 0 rys czy syfu za ekranem :)

Opublikowano

Gdybyś przeczytał całą zawartość tematu to chyba byś tak nie napisał.. Mam tandetną folie, a to tłumaczy wszlkie rysy. A igłą chcę kurz z tej szczeliny widocznej na obrazku zlikwidowac. Mam Samsunga Galaxy Ace 2.

1361453243-U739101.png

Opublikowano

O fuck, wybacz :). Ale siostra ma akurat SGA2, (wcześniej miała jedynke) - ona wcale nie korzysta z folii, też jakoś przesadnie go nie szanuje a i ma chyba ze dwie ryski.

W dodatku, co oznacza termin "tandenta folia"? Ja nie wydałbym na nią więcej niż 10 zł :).

Jeśli chcesz oczyścić kurz to popytaj też w serwisach z telefonami, u mnie w mieście jest taka możliwość, kosztuje to chyba 10-15 zł (tato tak robił ze starą Nokią).

Opublikowano

Folie dostałem gratis gdy kupowałem telefon. A ekran i tak prędzej czy później się porysuje, bo to tylko szklo, dlatego wole mimo wszystko używać folii.

Nie, bo to folia ochronna, ale możesz ją czymś przerwać, a wtedy na ekranie pojawią się rysy, dlatego bądź ostrożny. Na początku podłub ten kurz igłą, jednak tak jak wspominałem, ostrożnie! A potem tak jak napisała Blondyneczka, użyj sprężonego powietrza, który dostaniesz w każdym super markecie w dziale ze środkami czyszczącymi - koszt to jakieś 10-15 zł za puszkę.

PS. Sprężone powietrze jest tak silne, że bez problemu usunie osadzony kurz w 'dziurach.'

Chyba tak zrobie, ale nie wiem czy w u mnie gdzieś taki sklep jest, a przynajmniej ja nic o tym nie wiem.

1361453243-U739101.png

Opublikowano

Sprężone powietrze jest też w sklepach typu Media Expert/Media Markt. Ale też w pierwszym lepszym sklepie chemicznym, czy Rossmanie/Schleckerze powinieneś to dostać.

Opublikowano

@up nie powielaj odpowiedzi, proszę.

Sprężone powietrze jest też w sklepach typu Media Expert/Media Markt. Ale też w pierwszym lepszym sklepie chemicznym, czy Rossmanie/Schleckerze powinieneś to dostać.

Tak się składa, że Rossman mam blisko, ale nie wiem czy go znajde :) Jak to wygląda, ile kosztuje?

1361453243-U739101.png

Opublikowano

A tą rurką mam "strzelać sprężonym powietrzem" do tej szczeliny w kierunku pionowym czy ta rurka ma być tak w bok ------, aby kurz nie wepchał się bardziej do dziury XDD

Rozumiecie?

Może tak:

ta rurka ma być równoległa do telefonu czy prostopadła

1361453243-U739101.png

Opublikowano

Blondyneczka nie spamuj !

Sprężone powietrze tutaj niewiele da bo ten syf w tej szparze jest ubity i ciasno siedzi.

Musisz to wydłubać wykałaczką, albo jakąś szpilką.

No to chłopcze nigdy nie miałeś sprężarki więc nie pier*ol.

Opublikowano

Miałem i wiem, że sprężone powietrze z puszki nie wypchnie takiego brudu z szczeliny bo jest UPCHANY.

Chyba,że posiadasz sprężone powietrze o megaaaa ciśnieniu, takim, które mogłoby uszkodzić ekran.

Tyle w temacie bezmózgu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...