Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[POMOC] Mody na servhost.pl

leoom

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Otóż kupiłem sobie skromny serwer do grania z kumplem na servhost.pl i jest to bukkit na 1.4.7 i czy istnieje jakaś możliwość wgrania modów na ten host? chodzi mi tylko o Mo'creatures i IndustrialCraft 2. Czy jest jakaś możliwość wgrania ich na serwer? Rok temu mi się jakoś udało, tylko to było hamachi, a teraz nie mam pojęcia jak to zrobić ;/ pomocy

Minecraft Premium --->

Opublikowano

Jeżeli chcecie grać z modyfikacjami polecam grę przez sieć LAN. Jeżeli jednak chcecie na dedyku to musicie pokombinować z mineshafterem, bo słyszałem, że na tym silniku działają modyfikacje na singlu.

Opublikowano

Ja polecam użyć tej strony. Przyjemnie się wrzuca mody na serwer i dodatkowo można mieć pluginy :)

http://mcportcentral...Ports_for_1.4.6

Mają tam zmodyfikowany bukkit, który zamieniasz z plikiem na hostingu (Muszą mieć identyczną nazwę)

Potem uruchamiasz serwer i wyłączasz. Po wygenerowaniu się plików i folderów, szukasz folderu mods. I tam do mods wrzucasz mody, które chcesz i są widoczne na stronie powyżej :)

Potem jak wchodzisz na serwer to widzisz jakie mody są wymagane i pobierasz odpowiednie wersje do clienta.

Opublikowano

jak zwykle z moim szczęściem nie działa. Nie wiem czy źle robie czy co, w każdym razie nic się nie dzieje jak podmieniam CraftBukkit i resetuje serwa :/

Minecraft Premium --->

Opublikowano

Najlepiej stworzyć serwer hamachi i tam wgrać mody, MrCe4 ma o tym poradnik na swoim kanale youtube.

|| Już ponad pół roku na Mpc ||

|| Zapraszam na serwer minecraft CraftyPL ||

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...