Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jak odblokować wylewanie lawy ?

Oskir

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Założyłem swój własny serwer bukkit . Wgrałem mapę na serwer (SkyBlock) i żadnych pluginów nie wgrywałem . Biorę lawę ze skrzynki i wylewam ją obojętnie gdzie . Ale i tak ona się nie pojawia ... Więc jak odblokować wylewanie lawy? Dzięki z góry .

98635622093061432897.jpg

"Bo w każdym z nas jest Chaos i Ład, Dobro i Zło. Ale nad tym można i trzeba zapanować. Trzeba się tego nauczyć." Geralt

Opublikowano

Ja chyba tego wersu nie mam mogę go dodać ? , gdzie to mam wpisać?

98635622093061432897.jpg

"Bo w każdym z nas jest Chaos i Ład, Dobro i Zło. Ale nad tym można i trzeba zapanować. Trzeba się tego nauczyć." Geralt

Opublikowano
# This is the main configuration file for Bukkit.
# As you can see, there's actually not that much to configure without any plugins.
# For a reference for any variable inside this file, check out the bukkit wiki at
# http://wiki.bukkit.org/Bukkit.yml
settings:
 allow-end: true
 warn-on-overload: true
 permissions-file: permissions.yml
 update-folder: update
 ping-packet-limit: 100
 use-exact-login-location: false
 plugin-profiling: false
 connection-throttle: 4000
 query-plugins: true
 deprecated-verbose: default
 shutdown-message: Server closed
spawn-limits:
 monsters: 70
 animals: 15
 water-animals: 5
 ambient: 15
chunk-gc:
 period-in-ticks: 600
 load-threshold: 0
ticks-per:
 animal-spawns: 400
 monster-spawns: 1
 autosave: 0
auto-updater:
 enabled: true
 on-broken:
 - warn-console
 - warn-ops
 on-update:
 - warn-console
 - warn-ops
 preferred-channel: rb
 host: dl.bukkit.org
 suggest-channels: true
database:
 username: bukkit
 isolation: SERIALIZABLE
 driver: org.sqlite.JDBC
 password: walrus
 url: jdbc:sqlite:{DIR}{NAME}.db

98635622093061432897.jpg

Opublikowano

i co powiesz ?

98635622093061432897.jpg

Opublikowano

Masz trochę inaczej niż u mnie, ale spróbuj w permissionEx wpisać

-bukkit.lawaflow

Sprawdź też w serwer.properties ;)

Kiedyś myślałem, że jestem elfem, ale tata powiedział, że jestem nikim i tak już zostało....

vvv Potrafisz tworzyć serwer? Sprawdź! vvv

Poszukuję kogoś kto przygotuje mi serwer na wersję Pocket Edition. Oferuję opłacalną współpracę. Więcej info WYŁĄCZNIE na priv

Opublikowano

Ja nie mam żadnych modów i nie wiem jak się tym PermissionsEx posługiwać ... Ja bym chciał tak normalnie , jakoś zrobić no chyba że by ktoś mi dał swój config pliku bukkit.yml .

98635622093061432897.jpg

Opublikowano

patrzyłeś cze nie ma w server.properties linijki lawa folow?

Kiedyś myślałem, że jestem elfem, ale tata powiedział, że jestem nikim i tak już zostało....

vvv Potrafisz tworzyć serwer? Sprawdź! vvv

Poszukuję kogoś kto przygotuje mi serwer na wersję Pocket Edition. Oferuję opłacalną współpracę. Więcej info WYŁĄCZNIE na priv

Opublikowano

No przeczytałem i tam nie było . Dodałem tam linijkę lava-flow=true i dalej nic ...

98635622093061432897.jpg

Opublikowano

Prawdopodobnie jesteś w "strefie spawn'u" bez OP'a. Spróbuj go sobie przyznać przez konsolę.

Opublikowano

Zainstaluj plugin WorldGuard i wpisz

/region flag <nazwa_cuba> lava allow

Opublikowano

no ok wszystko bylo by fajnie gdybym mógł zainstalować tego World Guarda ...

Wklejam zawartość paczki do folderu plugin i nic ... a plugin Herobrine (tak na próbę wgrałem) działał ...

Jednak zainstalowałem WorldGuard . Ale nie działają żadne komendy ... Nie moge nic wpisać , za każdym razem kiedy wpisze cos to wyskakuje to :"Unknown command..."

98635622093061432897.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...