Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

mam taki pomysł na serwer :

Duzo osub lubi serwery Hunger Games

lecz na większosci serwerów sa częste lagi.

mam taki pomysł, żeby zrobic serwer Hungar Games 100% bez lagów

Serwer powstał by na hamachi, ale na pewno nie było by lagów i zapewne grało by dużo osób

Ale nie chę tracic czasu wiedz pytam się was :

Czy zagrali byscie na takim serwerze Hunger Games, bez lagów na hamachi ??

Opublikowano

Witam

Serwer powstał by na hamachi, ale na pewno nie było by lagów i zapewne grało by dużo osób

Zatrzymałem się słowie Hamachi i zapaliła mi się czerwona lampka, co do dalszej części tego nonsensu bez komentarza....

WOW !!! Serwer otwarty!! Spróbujesz?? EverCraft

ASSHunterz.png

Opublikowano

Witam

Przekreślonego już nie czytałem. Ile ty masz lat? Nie rób kolejnego Hunger Games, bo jest już takich serwerów w cholerę.Wymyśl coś oryginalnego, bo nikt na takim serwerze nie będzie grał.

Hamachi? Nikomu nie będzie chciało łączyć się z siecią. Do tego będziesz potrzebował 16GB RAM, dobry procek i chłodzenie, żeby się za szybko nie spalił. Rodzice na Twoje głupie zachcianki nie wydadzą ~1000zł.

Niedoceniony mentor Counter Stike'a 1.6

:lenny:

Aktualnie realizowany projekt:

CS:GO - od nowicjusza do oporowego gracza ----->

KLIK!

Opublikowano

@up

hahahhahahahahha 16gb pod sam serwer na hamachi i sie komputer moze spalic od serwera. wez nei pisz jak sie nie znasz

@topic

nie rob na hamachi bo lagi

Opublikowano

Za mało ramu.

Ram to nie wszystko dobre łącze też jest ważne.

O procesorach nawet nie będe wspominał...

Pograj sobie a robienie serwerów zostaw nam;3

Opublikowano

@up

hahahhahahahahha 16gb pod sam serwer na hamachi i sie komputer moze spalic od serwera. wez nei pisz jak sie nie znasz

Minecraft wykorzystuje RAM i procek. Im większa ilość slotów tym bardziej wykorzystywana pamięć RAM i łącze internetowe.

Może przesadziłem z tym 16GB, ale nie wiem na ile slotów będzie chciał mieć ten serwer.

Niedoceniony mentor Counter Stike'a 1.6

:lenny:

Aktualnie realizowany projekt:

CS:GO - od nowicjusza do oporowego gracza ----->

KLIK!

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Na hamachi :P ? Nawet sie nieopłaca robić... Zrób na hostingu Craftserve.pl lub nawet Ownserve.pl masz 100% pomocy nad serwerem, a jeśli masz problem Technicy pomoga ci go rozwiązać na Craftserve :).

Opublikowano

Na hamachi Ci mało osób wejdzie , chyba wiadomo czemu... Musisz robić dużo sieci. Poza tym Ram to nie wszystko . Łącze internetowe musiałbyś mieć bardzo dobre. Lepiej zainwestować te 30 zł chociażby w serwer VPS.

Opublikowano

Na hamachi nie zawsze muszą być lagi ;) To zależy ile ramu wlozy sie na serwer i od internetu.

asaprocky_gif-1422823049.gif
XDDD

banner1.png
| PostWriter | ExKidMod Mc | exKidMod CoD | exAdministrator CoD4 Mpcforum | ExMentor |

Opublikowano

Skoro chcesz odpalić serwer przez Hamachi to zakładam że masz router który blokuje ci swobodne postawienie serwera, wystarczyło by odblokować porty na routerze i przy 4GB przydzielonych na serwer twój komputer powinien utrzymać spokojnie 30-40 osób ;)

Opublikowano

Nie wiem czy wiesz, ale Hamachi zmniejsza przepustowosc internetu (szybkosc) dlatego na kazdym serwerze hamachi, zawsze bedzie jakis obsrany lag.
Wiec wynika z tego, ze lagow by nie bylo, jakbys mial lacze 20 mb i gralo by minimum 5 osob na nim (+/- modyfikacje) sam mam 10 mb i nawet jak prowadze
serwer normalny (+/-) 10 osob na nim gralo (serwer prowadzilem) to czasami bywaly lagi.

OndteAw.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...