Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Windows 7, czy windows 8 ?

spreqq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WTF, Win 8 32bit? Lol... Pierw podaj parametry kompa. Ja na silnym kompie nie mam żadnych problemów z win8 pro :)

Edit@ Windows 8 został stworzony do pracy w podróży w różnych programach, do nich zalicza się photoshop. A co do gier to już zależy od parametrów :3

2ivh0ly.jpg

Opublikowano

Procesor Intel i5 2500k

Płyta główna MSI Z77A-GD55

Dysk SSD vertex4 128GB

Karta graficzna radeon hd 7970

Ram 16 GB

Reszta chyba niepotrzebna :D

Opublikowano

A rodzaj dysku HDD? Uwierz mi, to jest też ważne jak chcesz grać na nim ;p. Szkoda, że i5 jest 2 generacji :/. Reszta się nada, bierz win8. Jak będziesz z nim miał jakieś problemy, wal na pw :D

2ivh0ly.jpg

Opublikowano

Do takiego sprzętu tylko W8 64bit... Przy moim HDD startuje jak rakieta a przy SSD to nie mogę sobie wyobrazić jak by było szybko... Wydajność będzie lepsza na kompie bo od kiedy MS robi Windows z każdą generacją zwiększały się wymagania systemowe a z chwilą wejścia Windows 8 te wymagania się wręcz zmniejszyły !!! Sprawdź mój kanał na YT nagrywam poradniki do Windows 8 :)http://www.youtube.com/user/kamo95xd?feature=mhee

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

spreqq nie chce Cię od razu zamartwiać, ale seria green to porażka :/. Mają małą trwałość i może Ci dysk paść, radzę go zmienić, zanim stracisz dane ;d

2ivh0ly.jpg

Opublikowano

WD VelociRaptor SATA 3 - najlepiej by było jakbyś wziął któryś z tych :D. Ogromne osiągi mają, prawie jak ssd :D. Bo to chodzi też o obroty i prędkość odczytu/zapisu dysku, ponieważ gry tego też potrzebują

2ivh0ly.jpg

Opublikowano

co do kupna to nie kupuj na morele , jeśli masz dowolny system Windows legalny, wersję PRO do końca stycznia kupisz za 129 zł + 20 zł przesyłka CD + 23% VAT

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Robem@ Ale musi mieć kartę kredytową, aby dokonać zakupu ze strony microsoftu.

Top@ A to wgl składasz nowego kompa czy tylko system zmieniasz?

2ivh0ly.jpg

Opublikowano

Ale to nawet jeśli zainstaluje Windows xp, a potem zrobię upgrade to będę mieć windows 8. Chociaż wątpię, że przyjdzie mi pc do 30 stycznia.

Opublikowano

kogo obchodzi kiedy ci przyjdzie, kupić możesz w każdej chwili. jako prywatny użytkownik można tak kupić 5x system

sam tak wykupiłem 4 licencje z laptopów które mam z XP i Vistą, zawsze to prawie 20-30 % oszczędności

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...