Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte][Rozstrzygnięte]Gość na mpcforum

Somerdays

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jak widzicie na mpc jest codziennie ok. 8k osob z wieczora, a w tym z 5k gosci.

I moja propozycja brzmi aby gosc mogl widziec dzialy, ilosc osob online, ale nie mial dostepu do zadnego (trzeba sie zarejestrowac) by bylo wiecej uzytkownikow, a po co goscie jak forum nie swieci pustkami?

Prosze o wypowiedzi

Opublikowano

Po co wymuszać rejestrację na osobach, które będą miały 0 postów, a tylko zaśmiecą swoim kontem bazę danych?

Opublikowano

Nie, bo nie. To jest tak głupi pomysł, że nie rozumiem co tu tłumaczyć. Spójrz na to tak. Wchodzi koleś z Google do jakiegoś poradnika (nie wchodzi na stronę główną) i od razu wyświetla mu się komunikat, że nie ma do tego dostępu. Coś nie hallo. Rejestrowali by się masowo, baza byłaby zaśmiecona, bo połowa wchodzi na chwilę i wychodzi + doszłyby lagi. Wielkie nie, przykro mi.

Opublikowano

Ej, ale nie naskakujcie tak na chłopaka. ;)

Pomysł może i jest patowy, ale to nie powód do agresji. ^^

Dlaczego nie? No, bo jeżeli ktoś chciałby korzystać z forum to rejestracja stoi otworem. A jeżeli ktoś szuka tylko odpowiedzi na jedno pytanie nie koniecznym jest chyba zakładanie konta. Sama wiem jakie to jest irytujące. ;) Chcesz znaleźć odpowiedź, wchodzisz na forum i musisz jeszcze się rejestrować. ^^

Opublikowano

Nie, "bo to wolny kraj", jeśli nie chce się rejestrować to nie chce.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

MPC jest forum dla każdego. Widoczność działów, jak i dostęp do nich pozwala nowym, niezarejestrowanym użytkownikom zapoznać się z jego treścią.

Jeżeli uznają, że informację na mpc są przydatne, ciekawe, to wtedy podejmie decyzję o rejestracji i dołączeniu do naszego grona.

Dlatego ja również na nie i myślę, że nie ma sensu dalej głosować, ponieważ sugestia jest sprzeczna z jedną z idei mpc.

Opublikowano

Nie, gdyby użytkownik chciał założyć konto to by to zrobił. A nie tworzy kont, bo najwyraźniej ma na celu jedynie pobieranie informacji od osób aktywnych na forum. Niezarejestrowani nie widzą linków, więc to nieco wymusza na nich rejestracje, ale nie przesadzajmy. :)

Opublikowano

Wredna bardzo dobrze to wytłumaczyła, nie róbmy z MPC więzienia. Nie

Single Player  Inne MMO  exModerator ► Degradacja ► exModerator

Opublikowano

Nie, bo nie. To jest tak głupi pomysł, że nie rozumiem co tu tłumaczyć. Spójrz na to tak. Wchodzi koleś z Google do jakiegoś poradnika (nie wchodzi na stronę główną) i od razu wyświetla mu się komunikat, że nie ma do tego dostępu. Coś nie hallo. Rejestrowali by się masowo, baza byłaby zaśmiecona, bo połowa wchodzi na chwilę i wychodzi + doszłyby lagi. Wielkie nie, przykro mi.

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

MPC nigdy nie wymuszało rejestracji na gościach. Nie bawimy się jak niektóre fora w skaczące pierdoły po monitorze informujące o możliwości rejestracji. Jeśli ktoś będzie chciał się zarejestrować, to to zrobi.

1294477714-U1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...