Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta graficzna, która nie współpracuje z niczym...

umotex12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie! Mam problem, i to spory. Otóż posiadam całkiem porządny komputer z Win 7, 4 rdzeniowym prockiem i5 2,5 ghz i kartą graficzną Nvidia GeForce GTS 250....

No i kurde- mam wrażenie że karta nie współpracuje poprawnie z niczym, a komputer nie wykorzystuje pełnej mocy procka!

>NFS: Undercover- migające tło, artefakty (co chwilę ekran przecinają czarne krechy)

>Sims 3 z 5 dodatkami: Koszmarnie chodzi, w teorii simsy mają malutkie wymagania, znacznie niższe od mojego kompa i to przy full ustawieniach- w praktyce lagi na początku gry, wolno ładujące się tekstury to norma. I o ile jeszcze to wina gry, o tyle już powolne ładowanie wszystkiego i krechy przecinające ekran to na pewno wina karty. Mam tą grę również na słabszym laptopie, i na średnich detalach i co najważniejsze- bez kresek...

>Minecraft z modem OptiFine: Jak wiadomo, mod Optifine w przeciwieństwie do klocka wykorzystuje kartę graficzną. I nawet na tym modzie mam wykrzaczenia i znikające fragmenty świata! No i oczywiście cholerne kreski!

>Cities XL 2011- kreski, kreski, kreski....

>Portal 2- co 5 minut gra się zamyśla, po czym znowu jest normalnie.

Wymieniać mógłbym bez końca...

Dla mnie te gry nie powinny chodzić tak źle na moim komputerze, który słaby nie jest. Aktualizacja sterowników nie pomaga, zresztą okazało się że są aktualne (według Windowsa).

Mam CClinera i inne takie rzeczy. Jak odmulić? Dodam że także eksploator Windy chodzi wolno (przy dłuższych listach pojawia się taki zielony pasek

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano
GTS 250

to świadczy o wszystkim, ta karta to totalny szrot nie do grania, w dodatku na 80% siada powoli, wymień ją a będzie dużo lepiej

jak chcesz odświeżyć kompa to wyłącz zbędne usługi i użyj:

Wise Disk Cleaner (czyszczenie i defragmentacja dysku)

Wise Registry Claner (optymalizacja i defragmentacja rejestru)

NTRGOPT (scalanie rejestru)

Odkurzacz (czyszczenie dysku)

najlepiej według podanej kolejności

Opublikowano

Też używam Wise Disk Cleaner, czyszczenie kompa jest dobre ale za którymś razem kiedy defragmentowałem i nic nie przybyło to ściągnąłem disk defrag i od razu kilka gb na dysku przybyło.Wise nie polecam do defragów, użyj auslogic disk defrag.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Epic odkop, ale problem no cóż... jest do dziś :D

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Hm, a znacie jakies fajne i tanie zamienniki? I dlaczego mialbym wymiebiac natychmiast? To znak że psuje sie, szkodzi systemowi czy jest po prostu TOTALNIE do dupy?

Opublikowano

to świadczy o wszystkim, ta karta to totalny szrot nie do grania, w dodatku na 80% siada powoli, wymień ją a będzie dużo lepiej

Czemu miałby sobie nie radzić z takimi starymi tytułami ? Co prawda ma swoje lata, ale jak na budżetową konstrukcję to w miarę się jeszcze trzyma, jeśli nie jest się maniakiem wysokich ustawień graficznych i 60FPS.

Walnij jakieś stare sterowniki, nie najnowsze (np. 285.62), jak nie zadziała, podaj temepratury podczas obciążenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...