Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

iPad Mini VS iPhone5

fristajls

Apple  

5 użytkowników zagłosowało

1. 1. iPad Mini VS iPhone5

• iPad Mini
      1
    • iPhone5
      4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam 2 pytania..

1. Co jest bardziej opłacalne? iPad Mini czy iPhone5?

2. Czy na iPad Mini z opcją włożenia karty sim mogę normalnie rozmawiać / pisać SMS? Czy tylko można korzystać sim do internetu (Pakiet danych)?

Posiadacze iPadów Mini!

Czy polecacie ten sprzęt?

Czekam na odp.

ktoś i coś

Opublikowano

Ja mam Ipada mini mój tata iPhone 5.

To jest to samo tylko są 2 małe różnice

W ipadzie mini możesz tylko pisać SMS i tylko do tych osób które maja coś z Apple

Ale iPad mini ma jak dla mnie idealna wielkość nie za mały jak iPhone i nie za duży jak iPad.

Jeżeli chcesz przeglądać internet,grać, oglądać filmy, etc to wybierz Ipada mini

A jak chcesz gadać przez telefon to iPhone !

Wybór należy do ciebie. To sa moje odczucia

"Jeżeli coś chcesz, to powiedz, i tak tego nie dostaniesz"

Opublikowano

Dalej nie rozumiem po co ludzie kupuja te wszystkie bajery, dla mnie to wyrzucanie w bloto pieniedzy. Nie bralbym iPada na twoim miejscu poniewaz jest pozbawiony pisania SMS i dzwonienia.

61093c6efb.png

Opublikowano

@2Up a może on już ma telefon, a ipad mini będzie mu służył jako umilacz czasu.

Na ipadzie mini możesz oglądać filmy, przeglądać strony internetowe, słuchać muzyki lub grać w gry. Takie same możliwości daje ci Asus Google Nexus 7,a jest 2.5 razy tańszy. Jego cena wynosi min 800 zł. Fakt jest troche brzydszy, ale nie to jest najważniejsze.

A jeśli miałbym wybrać pomiędzy ipadem mini a iphone 5 to bez zastanowienia brałbym ipada mini, bo ma większy ekran (czyli lepiej się gra, ogląda filmy).

A możliwość dzwonienia chyba nie jest ci jakoś potrzebna na ipadzie mini, bo masz telefon (zgaduje). Po za tym jak to by wyglądało - koleś sobie idzie, rozmawia i trzyma przy uchu ponad 7 calowy urządzenie.

1361453243-U739101.png

Opublikowano

I to i to jest słabym wyborem. To jabłuszko po drugiej stronie obudowy dodaje niesamowitej wartości w porównaniu, co siedzi w środku. Jak masz wybrać z tych dwóch to weź iPhone, ale jak miałbym polecać to za podobną cenę kupisz coś o wiele, wiele lepszego. Co konkretnie? Już kiedyś pisałem - NOKIA Lumia 920. ;-) Najnowsze technologie...

Opublikowano

ogólnie to mam telefon, ale zastanawiam się co bardziej by się przydało. oczywiście głównie do przeglądania internetu i grania.

powiedzcie mi jeszcze, skoro ipad mini ma tą opcje Cellular (wejście na sim) to znaczy, że nawet gdy nie ma nigdzie wi-fi to będę miał internet tak? (planuję kupić zwykłą kartę sim z plusa, przyciąć ją na micro sim i kupić na niej pakiet internetowy 500mb)

tak to działa?

ktoś i coś

Opublikowano

ogólnie to mam telefon, ale zastanawiam się co bardziej by się przydało. oczywiście głównie do przeglądania internetu i grania.

powiedzcie mi jeszcze, skoro ipad mini ma tą opcje Cellular (wejście na sim) to znaczy, że nawet gdy nie ma nigdzie wi-fi to będę miał internet tak? (planuję kupić zwykłą kartę sim z plusa, przyciąć ją na micro sim i kupić na niej pakiet internetowy 500mb)

tak to działa?

Tak, ale to ci będzie zżerało kase o ile się nie myle.

iPhone5 zdecydowanie, ipadmini to juz dawneee dzielo :)

czy to wazne jak stare jest urządzenie? Wazniejsza jest jego funkcjonalność, a na ipadzie mini wymienione przez niego czynności bedą przyjemniejsze, bardziej komfortowe, lepsze

1361453243-U739101.png

Opublikowano

Robisz chyba czwarty temat - ogarnij się.

Napisz nam czego oczekujesz.

Drugi. Napisałem czego oczekuje. Wcześniej wymieniłem 5 rzeczy, teraz zastanawiam się nad tymi 2ma. :)

ktoś i coś

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...